IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - За Судниот ден
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

За Судниот ден

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
Автор
Порака Обратен редослед
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2008 во 02:58
ааааа, што била работава, јас па си мислев вистински, од НАСА, докажано приближување на планетава, атоа да ти било од “Еве го доаѓа“-т.е. саботари, ааааааааааааааааизненадување
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2008 во 02:54
Мариа, знаеш ли колку такви клипови, powerpoint презентации и текстови постојат особено на интернетов за апокалипсата на светов. Нив најчесто ги постираат адвентистите, но и некои други деноминации. Јас сум се изнагледал и изначитал такви пропаганди и затоа и сум скептик за секоја нова среќа
За оваа на пример, не верувам дека Земјата ќе биде уништена во 2014, затоа што сеуште не се појавил Антихристот, па нели треба он да завладее прво, да им стави на сите луѓе (освен христијаните) белег на десната рака или челото без кој нема да можат да купуваат и продаваат, па нели тој треба да се всели во храмот во Ерусалим, па да прогласи 7 години мир таму, па потоа на средината од овие 7 години да го прекрши тој мир (почеток на Армагедонската војна) итн итн.. има уште многу библиски пророштва што треба да се десат пред крајот, а најважно од сите е Христовото евангелие да биде проповедано до сите краишта на Земјава, па потоа ќе дојде крајот.
Тоа е мое видување, ма да, никад се незна, затоа и Христос ни рече да бдееме, дека ќе дојде како крадец во ноќ.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2008 во 02:47
Па така затоа и е интересен клипов бидејќи наближувањето на планетава постепено  ќе донесе климатски промени, промени во магнетното поле, земјотреси....зар веќе не се дигнале народи против народи, зар нема помор и глад? Предзнаците постојат...

Ма што сака нека биде, нека лупне ако сака уште утре.

Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2008 во 02:37
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Мариа, доколку го гледаше клипот (во кој јас не верувам) можеби ќе ти бидат интересни следниве библиски стихови:

"Зашто ќе се дигне народ против народ и царство против царство; и ќе има глад, и помор, и земјотреси на разни места."

(Матеј 24:7)

"Веднаш по тагата на тие денови, сонцето ќе потемни; месечината нема да ја дава својата светлина; и ѕвездите ќе паѓаат од небото, и небесните сили ќе се расклатат. И тогаш ќе се јави на небото знакот на Човечкиот Син; и тогаш ќе заплачат сите племиња на земјата и ќе Го видат Човечкиот Син, како доаѓа на небесните облаци, со сила и со голема слава."

(Матеј 24:29-30)

И ќе има знаци на сонцето, на месечината и на ѕвездите; а на земјата народите ќе бидат опфатени од страв и збунетост од бучењето и од морските бранови; луѓето ќе примираат од страв, од исчекувањето на она, што ќе го најде светот, зашто небесните сили ќе се затресат. И тогаш ќе Го видат Човечкиот Син како доаѓа на облак со голема сила и слава. А кога ќе почне да се случува тоа, исправете се и подигнете ги главите, зашто се приближи вашето избавување.”
(Лука 21:25-28)

Јас не сум го гледал клипот(ќе го гледам),но се согласувам со ова што го напиша ЕвАнгелос,дека пред да настапи Судниот Ден мора да дојдат неговите предзнаци кои се навистина многу.Во исламот тие се делат на мали и големи предзнаци,но во некоја друга прилика ќе пишувам за ова подетално.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2008 во 00:46
Мариа, доколку го гледаше клипот (во кој јас не верувам) можеби ќе ти бидат интересни следниве библиски стихови:

"Зашто ќе се дигне народ против народ и царство против царство; и ќе има глад, и помор, и земјотреси на разни места."
(Матеј 24:7)

"Веднаш по тагата на тие денови, сонцето ќе потемни; месечината нема да ја дава својата светлина; и ѕвездите ќе паѓаат од небото, и небесните сили ќе се расклатат. И тогаш ќе се јави на небото знакот на Човечкиот Син; и тогаш ќе заплачат сите племиња на земјата и ќе Го видат Човечкиот Син, како доаѓа на небесните облаци, со сила и со голема слава."
(Матеј 24:29-30)

И ќе има знаци на сонцето, на месечината и на ѕвездите; а на земјата народите ќе бидат опфатени од страв и збунетост од бучењето и од морските бранови; луѓето ќе примираат од страв, од исчекувањето на она, што ќе го најде светот, зашто небесните сили ќе се затресат. И тогаш ќе Го видат Човечкиот Син како доаѓа на облак со голема сила и слава. А кога ќе почне да се случува тоа, исправете се и подигнете ги главите, зашто се приближи вашето избавување.”
(Лука 21:25-28)
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Fantastic Lady Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јануари.2008
Локација: United States
Поени: 169
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Fantastic Lady Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2008 во 23:18
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Ako nekakov suden den dojde, ke dojde bez obzir dali jas ke se sekiram za toa ili ne. Mozhe i da ne dojde, barem ne dodeka jas egzistiram kako materijalno biie na ovaa plabeta.

Spored toa, jas odbiram da se vosh*tuvam od ovaa prekrasna Bozhja ubavina koja sto Kreatorot ja sozdal za mene.

Jas odbiram da go zhiveam zhivotot potpolno i vo celost onaka kako sto mi e podaren, bez da go sudam i presuduvam, bez da go meram i premeruvam, onaka vo celost kako sto e sozdaden od Onoj koj go sozdal. So drugi zbororvi, nemam namera da go procenuvam Kreatorot.

Toa e mojot izbor. Mojot izbor e izborot na Ljubov i Zhivot vo celata negova potpolnost onakov kako sto mi e podaren.

Stvarno Mnoguuu Ubavo imate kazano...Potpolno se soglasuvam so Vas
Кон врв
Чико Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Јануари.2008
Поени: 44
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Чико Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2008 во 21:00
vo celata biblija pa i vo noviot zavet pisuva za toj strasen den ,den na propast,kako sto bese gorenavedeno i citirano.duri i Isus koj zboruval za ljubovta i za prostevanjeto,vo 24 i25 gl.od matej zboruva prvo za erusalim,aposle i za krajot na svetot.samo mislam deka Toj ne bi dozvolil da se sluci nesto tolku strasno,a pred toa da nema nekoja cel,posebno za onie koi se iskreni i koi sakaat da go zapoznaat Nego.
no kako sto odi ovoj svet sigurno nema usto dolgo da izdrzi a da ne se sluci nekoja katastrofa so kataklizmicki razmeri.treba da se prasame sto treba covek da pravi za da go izbegne toa.
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2008 во 17:51
A nekoj da ja isprazni korpata so LP,znae koj.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2008 во 17:30
Originally posted by sensei sensei напиша:

poentata e deka i prastarite narodi go znaele ova.... Od kade kaj niv takvo poznavanje na astronomijata?

намигнување

Не да биле мудри...уште неможеме да ги дешифрираме. Па астрономските опсерватории да не сме ги измислиле ние, денешниве?
За тоа ич збор нема, затоа ме Миленко ме стави на мисла.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2008 во 17:27
Види, се согласувам дека ич око не треба да не лази што би рекол чика сенсеи. Секој ден е подарок од Бога и треба максимално да биде исполнет. Кој знае кога му е последниот час? Никој сем Бог.
Него мошне е интересно, ако навистина ова чудо се доближува, дали тоа би бил крајот? Не е баш пријатно.

П.С. Зошто мислиш дека Откровението е најслаб дел од Новиот Завет, и дека нема свое место таму?
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2008 во 17:21
Ako nekakov suden den dojde, ke dojde bez obzir dali jas ke se sekiram za toa ili ne. Mozhe i da ne dojde, barem ne dodeka jas egzistiram kako materijalno biie na ovaa plabeta.

Spored toa, jas odbiram da se vosh*tuvam od ovaa prekrasna Bozhja ubavina koja sto Kreatorot ja sozdal za mene.

Jas odbiram da go zhiveam zhivotot potpolno i vo celost onaka kako sto mi e podaren, bez da go sudam i presuduvam, bez da go meram i premeruvam, onaka vo celost kako sto e sozdaden od Onoj koj go sozdal. So drugi zbororvi, nemam namera da go procenuvam Kreatorot.

Toa e mojot izbor. Mojot izbor e izborot na Ljubov i Zhivot vo celata negova potpolnost onakov kako sto mi e podaren.

Vie odete po vashiot izbor.

P.S. Inaku, bez da navreduvam nikogo, smetam deka Otkrovenieto na Jovan Bogoslov e najslabiot del od Noviot Zavet. Kako da bil otkornat od nekoja druga kniga, so sosem drugo znachenje i e naslino implantiran so produhovenosta na Isusovite zborovi. Od edna strana imame jasna porakata za Kreatorovata Svetlina i beskrajna Ljubov, a od druga strana imame temnica i unishtuvanje kako kraen epilog, so implicitna poraka deka katastrofata gi cheka site bez iskluchok, osven odbranite 144.000 dushi. Katastrofalno zavrshuvanje na Noviot Zavet koe, iako e ljubeno od Religijata i Crkvata, apsolutno nema svoe mesto vo taa sveta Kniga.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2008 во 17:19
poentata e deka i prastarite narodi go znaele ova.... Od kade kaj niv takvo poznavanje na astronomijata?

намигнување
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2008 во 17:13
Не се разбирам многу во астрономија и физика, но знам дека астрономските предвидувања се многу прецизни, бидејќи тие се во рамките на еден “затворен“ систем, така што до најситни детали се предвидува еклипса на сонце, па некоја комета кога ќе мине, па и астероид....
 Ако е ова точно, тогаш ќе си ја сркаме чорбицата.
Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2008 во 17:06
Уште сумерците знаеле за 12тата планета, која ја нарекувале Нибиру. Ова небесно тело е каталогизирано и од НАСА.

Се смета дека 2012 планетата ќе дојде до положба најблиска до земјата, со што ќе го наруши мегнетното поле на земјата.

Веќе се регистрирани нарушувања на мегнетното поле од страна на научни лаборатории, кои би требало да се зголемуваат до 2012... Ќе видиме колку ќе се оствари оваа теорија.
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,094 секунди.