|
НОВИ КАМЕРИ |
Внеси реплика | страница <1234 51> |
Автор | ||
ivotoyota
Сениор Регистриран: 22.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 290 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Скрос си ја промашил идејата на мирорлес, ама ај нека ти биде ;)
П.С. Нит сум сликал нит ќе сликам професионално и за апаратче за шетање секогаш ќе земам мирорлес, од повеќе од очигледни причини нели ;) |
||
de-mak
Група Регистриран: 01.Јуни.2011 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 55 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Canon, Nikon, Olympus, Sony и како уште се викаат, сите они се фирми како фармата на вујко ми. Само што вујко ми продава јајца, а овие другите фотокамери и слично. Целта е иста - пари да се заработи!
Од секогаш било да не се понуди цела рака, туку полека, прст по прст... А за овие “мирорлес“ незнам на кој ги измисли и на кој му требаат, во Гемрманија би рекле «ниту риба, ниту птица..» за таа цена они што го нудат новиот Canon М, би набавил една компактна и една “SLR“ кои ќе даваат ист, ако не и подобар квалитет на фотографијата. Но добро, има луѓе кои ја пратат модата па ќе си купат нешто што е поинакво од нормалното... |
||
Martin87
Група Регистриран: 05.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 68 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Секој има право да си го каже своето мислење тука и не се праам дека сум експерт бидејки навистина не сум, ама на интернет читав за сензорот на новава Канон мирорлес камера и дознав дека ке е истиот со тој што е во 650D. А мене искрено не ми се допаѓа тој сензор бидејки има повеќе шум во споредба со еве да речеме никоновите 16 мегапикселни сензори со иста APS димензија. Штета...... како што проаѓаат годините сите гледаат да набутаат што е можно повеќе мегапиксели во сензорот а со тоа ја губиме можноста да сликаме во потемни услови. На пример еве новиов Никон 3200 што излезе сега скоро. Кој к** ке ми се 24 мегапиксели ако апаратот го користам со кит објективот???? Сигурен сум дека огромен дел од тие што ке го купат апаратов нема да купат друг објектив и хард дисковите ке ги полнат со огромни слики кои немаат вистински детаљи. Незнам што е поентата. Дури еве да речеме измислат технологија која ке дозволи за фотографираме 24 мегапиксели со голема количина на детаљи ние нема никогаш да ги користиме. Толкава огромна количина на детаљи се користи едино кога се печатат сликите во принтови кои се поголеми од 2-3 метра.
|
||
ivotoyota
Сениор Регистриран: 22.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 290 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ова е уствари трол... Не смееме да коментираме сега? Значи излезе апаратот и кажувам мислење за во почеток. Не коментирам технички квалитет на фотографиите, едноставно го коментирам системот, кој во почеток е далеку зад другите mirrorless. И не е решение за ваква камера постоечките EOS објективи - за нив има DSLR Canon... А за тоа што ти кажуваш, никој не спомна каков квалитет на фотографија ќе има или сл... П.С. Што има лошо да се коментира? Многу лејм е муабет демек сите сте од експерт до експерт... Никој не го рече тоа, ти прв го спомна П.П.С. За движењето на форумот |
||
de-mak
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
конечно “движење“ на форумот... ... баш кога мислев никој веќе не се интересира за форумот - нови муабети!!!! И пвторно експер до експерт! Овој е подобар од оној! Мене стварно ме чуде од каде ги добивате ставовите кој фотоапарат е подобар... Canon-от уште не испаднат на пазарот - го знаете како работе???? Canon-от имал само два објективи!!! па сега да. а додека дојде на пазар??? уште колку ќе има? А ако тие ви се малку, купете си адаптер и ќе имате можност за уште 65 други објективи.... И дајте еднаш кога нешто споредувате со доказ - фотографија. една фотографија добра и една што не а биав... тогаш човек ќе ви верува можеби за озбилно |
||
Martin87
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
BTW uste edna stvar, mene licno mnogu i ne mi e biten izborot na objektivi. Mene sosema dovolen mi e i standardniot zum objektiv sto ide so sonito i kanonot.
|
||
Martin87
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas mislam deka Sony e najdobar (dobro ne najdobar tuku megu najdobrite) bidejki teloto ima mnogu poveke funkcii nego li Canonot, autofokusiranjeto e daleku podobro i mene licno interfejsot na sonito mi se dopaga poveke. Istotaka pri niski ISO Sony-to uspeva da ulovi neverojatno golema kolicina na detalji so svoite 24 MP no ova mene ne mi e bitno bidejki ja se zadovoluvam i so 5 MP :) . Edina mana spored mene na sonito e toa sto ima dosta pogolem shum pri visoki ISO-a koga go sporeduvame so drugi kameri sto imaat ista golemina na senzor (APS). Ako ja bi kupuval mirrorless kamera bi go odbral sonito, pokonkretno NEX-7 modelot a ne ovoj najnoviov Canon sto izleze pred nekoj den.
|
||
ivotoyota
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зошто е најдобар Sony? Реално, во моментов далеку напред се М4/3, пред се поради изборот на објективи... Стакло од SLR камера не е решение за ваков апарат, само маркетиншки да ги привлечат купувачите... А Canon во моментов има само две стакла, од кои едното од што мора да го имаат (зумот)... Од SLR објективите не рачунам ни еден, за нив си има SLR тела. Sony, исто така нема којзнае колкав избор на стакла, а и тие што ги има се гоооолеми... 20 mm Pana и кој било M4/3 ми се чини е идеално решение за ваков тип на камера
|
||
Martin87
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Stoznam ne mi pravi kojznae kolku merak. Ne sum voopsto fan na Sony ama sepak ke kazam deka nivnite mirrorless kameri se mometalno najdobri. Iskreno se nadevav deka Canon ke napravi podobar aparat od ovoj. AF brzinata e uzasno spora. Bas pred malce gledav italijansko video na youtube vo koe se demonstrirasaa sposobnostite na ovoj aparat.
|
||
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nesto sosema novo od canon, novata EOS M linija
|
||
Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski |
||
de-mak
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Beste Digital SLR Professional: Canon EOS-1D X
Beste Video Digital SLR: Canon EOS 5D Mark III vikaat "TIPA" http://www.tipa.com/german/XXII_tipa_awards_2012_13042012103433.php?iExpand1=70 sega uste da ni kazat kade moze da gi kupime.. Изменето од de-mak - 19.Април.2012 во 21:35 |
||
love nikon
Група Регистриран: 30.Јуни.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 56 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I ZAKLUCOK OD SETO VOVA E .....??? |
||
takeasnap
Група Регистриран: 23.Јануари.2012 Статус: Офлајн Поени: 62 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сакав да го упростам објаснувањето на крајот ама изгледа не се разбравме. Делот 'во превод' го напишав за споредба меѓу стакла со различен квалитет иначе многу јасно дека резолуцијата си е константна. |
||
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Toa se razlichni alati nameneti za razlichni raboti.
|
||
Внеси реплика | страница <1234 51> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |