|
Колку е легален вашиот софтвер? |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
Pavaroti
Сениор Експерто нумеро 2 Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo razvienite zemji legalen softver imaat samo firmite i nekoj cat pat needuciran, niedna firma ne bi si dozvolila da dade tolku pari a da ne ja izvadi cenata na softverot. Vo Hrvatska koga se vovede firmite zadolzitelno da imaat legalen softver cenata na usligute e zgolemena za 200 - 300%, zboram za graficki dizajn i priprema za pecat. Sega koga ke ti dojde nekoja stranka te tormozi ne mu se dopagal fontot, prelomot ne bil dobar koga bi bil legalen softverot se ke im se dopaga bidejki tebe on kolku te maltretira tolku taksimetarot vo tie uslovi raboti. |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vo zemjata na ,..debilicharite,.
.site se izgleda,..ilegalci ! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Iron Man
Сениор железен раз бираш Регистриран: 11.Јануари.2009 Локација: Antarctica Статус: Офлајн Поени: 8032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и тогаш прашање дали би имал јас лично (ко можи без пари) абре епа Македонче а според темата Колку е легален вашиот софтвер? мојот ИЧ можи некогаш САМО антивирус ќе купам легален..... |
|
|
|
ZokiBoSS
Сениор Регистриран: 04.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 240 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прашањето треба да се постави од типот “Колку би требало да биди легален нашиот софтвер“ :))) .. Според цената на пазарот кај нас, фотошоп би можеле да си дозволат само неколку компании да го користат, адобе премиер исто. Ко ќе се крени стандардот, тогаш можи да се речи за професионална работа да се плати софтвер, сега засега, не.
|
|
That What Doesn't Kill Me, Only Makes Me Stronger..!
|
|
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nisto nemam legalno a i ne mislam da imam vo dogledna idnina, odnosno se dodeka mozam da imam nelegalen software ( citaj bez pari), ke koristam takov.
|
|
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Легален ми е ко и изборите во Македонија...да речам де се ми е под(со)клуч
|
|
hacko
Сениор The Ultimate HackMan Регистриран: 19.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
легално џабе да не сум улав да дадам $500 za SketchUp i $3000 za 3DS Max !-ovie se bolni, programite se top ama podobro kje zemam edna igla moze nesto slucajno kje narezam na cede(posle nekolku milijardi godini) otkolku tolku pari da dadam.
|
|
Svijet je okrutan...Okrutniji od juce...
|
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nisto legalno...sum nemal, nemam i ako prodolzat so vakvi ceni nema ni da imam nesto legalno
|
|
Паланчански
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Локација: Dubrovnik Статус: Офлајн Поени: 1655 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
После 20 - 30 години и јас ќе бидам програмер. Само не знам какви се платите на другиот свет.
|
|
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
|
|
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па тоа е денес , имаш ниски цени на хардвер , високи цени на софтвер, зошто софтверот е потешко да се направи :) , повеќе луѓе работат, повеќе ги плаќаат, зошто пример програмерите се толку многу платени, и ти да работиш програмер ќе ти е убаво да земаш висока плата а сега се буните оти било скапо :)
|
|
duc
Нов член Регистриран: 04.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добро и кај мене ми е бејзикот лиценциран, али најверојатно само тоа затоа што го земав од факултет.
И кој е будала да плати некој (освен ако не му треба за работа, а не верувам и тогаш дека ќе плати) повеќе од 300-400 евра за некоја програма, кога просечна македонска плата е 200 евра ? Ако плаќаме за секоја програма ондак ќе не знаеме кај ние крајот...дали сметки да се плаќаат за по дома или софтвер за компјутерот :) |
|
Паланчански
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Локација: Dubrovnik Статус: Офлајн Поени: 1655 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога го вклучив Visual Basic 2008 пишува дека е лиценциран, Значи имам нешто легално.
|
|
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
|
|
TIGAR
Група ТИГАР Регистриран: 06.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 81 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па има нешто легално нешто не.
|
|
Happy new year
Be CarEfUl you don't now me |
|
GePaRD
Група Регистриран: 06.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 59 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оперативниот систем ми е легален, а се друго пиратерија. Кога би ставал легални програми тогаш би инсталирал по една програма годишно, поради "ниските цени" и достапноста.
|
|
GePaRDiTe Se UShTe ZiVi
|
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |