![]() |
|
Би го изневериле ли партнерот? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1718192021 42> |
Автор | |
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
лееееее чоек, дај не го тупи, да не ги симнам пак ракавиците... ![]() оние шо го пропуштија двобојот по оваа тема, јаго линкот: ПОЛИГАМИЈА |
|
![]() |
|
Палестинец ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Се разбира, да.
|
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Кажи бе Евангелос? Нели е така?
Си вложувал, си се жртвувал безусловно, го сакаш партнерот, работиш на одржување (сега, секој си има свои мали рецепти, ако сакаш наречи ги тајни зачини)...во тој случај нема теорија некој недоквакан-а да ми го уништи мојот рај, па кој сака нека ме куди.
НЕПОСТОИ МОНОТОНИЈА!
Монотонијата доаѓа од немање љубов.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Познавам и неверници кои го делат мојот став, свесни дека со неверноста ја валкаат брачната постела и причинуваат болка на себе и другите. Јас реков дека врската неможе да стане монотона АКО им значи на двата партнера, ако вложиле во неа љубов, труд, енергија, се жртвувале...мислиш дека во една таква врска некој од партнерите лекомислено ќе се впушти во авантура? Врската бара работа-ако значи, затоа го истакнав тоа, ќе работат на неа, баш како што на цвеќето му треба нега, вода, хранливи материи, убава земја, па разноразни виотамини за земјата од цвеќараат-така и за одржување на врската треба малку напор, верувај, така не може да овене.
Ова не е филозофирање, туку вистина.
|
|
|
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Така еееееее!
![]() |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
Mishell_G ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
NE NE NE.. Dokolku go sakam nikogas ne bi ja iskoristila moznosta samo zatoa sto postoi. Moznosti za izneveruvanje ima na sekoj cekor, ako taka lesno se odlucuvame na toj cekor, togas ne sme dostojni za ljubov.
|
|
![]() |
|
Carnation ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
ocigledno si vernik zato ne se slozvis so poligamnata priroda na covekot,taka da ponataka mislam deka dzabe ke diskutirame ![]() ![]() |
|
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Ne dozvoliv na niedna poveke da mi go pridrzi dur mocam, ma kolku i da mi se necisti racete zosto se uveriv deka se zloupotreblivi mnogu zenski
|
|
![]() |
|
Не бе, не се работи за филозофско гледање, јас сум страшен емотивец, а не филозоф, не се сложувам дека шовек по природа е полигамен, не е тема, но за мене пак е пример Божјиот стандард, значи на Адам му создал друшка, а не харем.
Полигамноста не е нормална (бар според мене), не ја одобрувам, таа носи многу болка од двете старни кои ја применуваат, верувај, познавам мноооогу примери, за презир и жалење се.
Ниедна врска не може да стане монотона ако им значи на двајцата партнери, верувај.
|
|
|
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Јас мислам дека е подобро човек да се вежба да и биде верен на девојката/дечкото уште пред да стапи во врска со неа, а ако е можно и пред да ја запознае
![]() ![]() |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
Carnation ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
se e ok samo so nemoj da gledas stalno na ljubovta od filozofska strana.vo ljubovta spagjat i seksualniot zivot,i tuka vervi mozit da imat monotonost,a ostaj to covekot e poligamen po svojata priroda,pa taka imat nekoi raboti koi so ne se prifateni od opstesvtenite normi vo koi ziveeme.ali to e. |
|
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Ja sum se izneveril sebe si...morav da priznam...koga ne bev vo vrska bev so nekoi zenski sto ne gi sakav tuku samo kolku da si zavrsam rabota...se sramam...tie takvite ako me citate, prostete mi ne znaev sto pravam...
|
|
![]() |
|
Во изневерувањето не гледам логика, каква е таа љубов тогаш ако има логика да се изневери заради монотоност?
1. Или не е доволно силна.
2. Или не е вистинска.
3. Или двете страни не работат на случајот.
Сума сумарум-подобро да се раскине таканаречената врска.
|
|
|
|
![]() |
|
mnogu pologicno mi e da go izneveris ako e stalnotuka zaradi nekoja si monotonost,ama da go izneveris ako ne e tuka podolgo vreme mi e nakakov apsurd,ili pak se rabotit za stvarno dolg period,pa ti prorabotilo poligamnoto vo tebe(adzi nemoj da me ubivas)pa si morala. |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1718192021 42> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |