IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Сродна душа
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Сродна душа

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 74>
Автор
Порака Обратен редослед
meckarka_gv Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Март.2007
Локација: uzbekictan
Статус: Офлајн
Поени: 18
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај meckarka_gv Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2007 во 23:04
hmmm

sto bi rekle
pa ne e srodna dusha toa
koa so prijatel se si kazuvas si znaes se eden za drug ednostavno
preminuva vo navika, v potreba, i ne e srodna dusha,,

mislam i deka srodna dusha ne postoi,
hmm
mozebi i postoi

vistinska lubov, ne postoi
mozebi i postoi
zavisi vo sto veruvate, i koa definirate,
jas na eden nacin vie na drug
ajde d avidime koj ima poveke aa??
Кон врв
gocefbn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2007
Поени: 270
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gocefbn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2007 во 17:22

Da,pa sekako deka moze srodnata dusa da bide i prijatel zatoa sto znaeme deka na denesno vreme mnogu e te6ko da se najde duri i vistinskiot prijatel no dokolku prijatelstvoto prerasne vo ljubov togas veke stanuva zbor za "umetnost" i vredi za po4it.

Blesses Wink.

Кон врв
BiG_kIsS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Крајно сериозна во с'e

Регистриран: 01.Ноември.2006
Локација: Macedonia
Поени: 8373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BiG_kIsS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2007 во 15:02
Originally posted by Danielsan Danielsan напиша:

a zosto srodnata dusa voopsto treba da bide ljubovta na necij zivot?
Zarem nemoze da bide samo dobar prijatel....

Зашто да не може?
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
Кон врв
alek766 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Март.2007
Поени: 210
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alek766 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2007 во 03:39
LOLLOLLOL
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2007 во 02:08
LJUBOV+SRODNOST+PRIJATELSTVO=KARAMKASA
Кон врв
Danielsan Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Поени: 41
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Danielsan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2007 во 01:43
a zosto srodnata dusa voopsto treba da bide ljubovta na necij zivot?
Zarem nemoze da bide samo dobar prijatel....
Кон врв
joli Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 19.Ноември.2006
Поени: 33
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај joli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2007 во 22:48
NEMA za mene srodna dusa.
takvo nesto ne postoi vo zivotot toa e samo zbor....

Кон врв
gocefbn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Поени: 270
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gocefbn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2007 во 22:29
    Sekoj moze da si ja najde srodnata du6a,definitivno.
4ovek treba samo malku da se potrudi okolu toa.toa e vistinskiot pat kon uspehot vo se,...vo karierata i voop6to.
    Srodnta du6a e vo va6ata blizina ...veruvajte:okolu prijatelite,okolu poznanicite ...duri i na pe6a4kiot premin.Smile

Make love and respect your profession

Кон врв
Julija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2006
Поени: 1706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Julija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2007 во 22:40
Originally posted by meckarka_gv meckarka_gv напиша:

edno znam

a toa e deka ako na ovoj svet ne si ja najdesh srodnata dusha

ke si ja najdes na drugiot...

sigurno

sto posto

eve taka

e

Ауууу, какви се овие песимизми... Море моме, има многу риби во морето, млада си уште да го спомнуваш оној свет   

Кон врв
meckarka_gv Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Март.2007
Локација: uzbekictan
Поени: 18
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај meckarka_gv Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2007 во 22:25
edno znam

a toa e deka ako na ovoj svet ne si ja najdesh srodnata dusha
ke si ja najdes na drugiot...
sigurno

sto posto
eve taka
e

Кон врв
speed Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Март.2007
Поени: 803
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај speed Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2007 во 16:50
pa da moze da se najde srodna dusa ali obicno vo vrska za da trae podolgo vrskata mislam deka treba da se razlicni partnerite onaka edniot da e + a drugiot - a i takva e prirodata se se spojuva so + i -  taka sto partnerot ke ima nekoi osobini so ginema partnerkata a i obratno partnerkata ke ima osobini so gi nema partnesot taka da tie ke si se privlekuvaat.dodeka dvajca so isti osobini ne mozat da se zaedno dolgo vreme barem kako sto trgnav spored nekoi zakoni na prirodata ihemijata pa i nie sme cista hemija..AngryStar:)      CryCry
speed
Кон врв
Betty Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Октомври.2006
Поени: 613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Betty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2007 во 21:41
kolku e podolga tolku e i porizicna..

Кон врв
lilit Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 6
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lilit Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2007 во 17:14
Da, mislam deka e bitno da imas srodna dusha.
Od moe iskustvo dolga vrska ne znaci spoj na dve srodni dushi.

Vsusnost veke ne veruvam vo dolga ljubov.
Confused
Lilith
Кон врв
antares Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Февруари.2007
Поени: 2
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај antares Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2007 во 21:51
Originally posted by maja maja напиша:

[QUOTE=natalija] Srodnata dusha se naoga ednash vo zivotot...
Koe e vasheto iskustvo?

Veruvav deka ja najdov svojata srodna dusa,i veruvav vo ona:dve tela a edna dusa, i smetav deka postoi, no ne bilo taka.
Zarem pogresiv vo procenkata, i idealizirav, mozebi?!
No znam deka zasluzzuvam da bidam so licnost koja ke ja definiram kako srodna dusa, ne poradi terminologijata, tuku poradi znacenjeto, da bides so nekoj koj ke te saka i ke go sakas, ke davas no i ke dobivas , i ke bides srekjen i ispolnet.Mozebi zvucam pateticno no sakam da veruvam deka postojat lugje koi ke napravat dovolno i ke bidat dovolni za da posakas momentot da sopre, i koi ke mozes da gi definiras kako srodna dusa.
Ne mislam deka e eden i samo toj na ovaa planeta.
Samo treba da se veruva, i da se zivee so polni gradi i cista dusa, vo sprotivno ke propustime mnogu.
antares
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 74>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.