IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Слобода
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Слобода

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 171819
Автор
Порака Обратен редослед
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Регистриран: 04.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Април.2008 во 12:47
Originally posted by moira moira напиша:

Originally posted by seka seka напиша:

Moira, mnogu interesna tema!

No mislam deka slobodata ne moze da se opise so zborovi! Toa e mnogu tesko! Ne e zborot za fizicka sloboda, nego za psihicka!

"slobodata te ceka, zemi ja..."

Sekoj ima drug pogled na toa, sto znaci sloboda, i sekoj sa sebe mora da si go pronajde nacinot za da e "zeme" slobodata...

Токму тоа и сакав да го слушнам, што подразбирате под слобода и според вас кој е начинот да се дојде до неа, кој е патот и секако дали се чувствувате слободни.

ke nabrojam 2-3 primeri sto e za mene sloboda, ako sakam se da napisam, previse bi bilo

sloboda za mene e na primer:

mislite da gi kazes, bez da se palasis dali nekoj ke te razbere ili ne.

pogledot na zivotot sto go imam da go ziveeam, bez da moram nekomu da objasnuvam zosto e takov mojot pogled.

custvata koi gi custvuvam, za bilo sto, dali losi dali dobri, da mozam da gi ziveeam i dozivuvam kako sto posakuvam, bez da mislam dali nekomu toa mu se dopaga ili ne, bez da razmislam dali ke povredam nekogo ili ne...

ima premnogu stravi, koi jas gi gledam kako sloboda!!

No ako bi ja zivela mojata sloboda, bas taka kako sto mi e vo umot, togas bi bila EGOISTICNA!!!

Кон врв
la fille Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Ноември.2005
Поени: 42032
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај la fille Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Април.2008 во 12:19
Da go kazam ona sto go mislam bez da bidam osudena za moite idei
Da mozam da zaminam na pat bez da ocekuvaat da se vratam
Da mozam da sonuvam i nikoj da ne ocekuva da mu go raskazam sonot
Da mozam da mectaam, da posakuvam, da ljubam, da bidam ljubena bez da gi osekam okovite okolu sebe
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Април.2008 во 12:16
Originally posted by seka seka напиша:

No mislam deka slobodata ne moze da se opise so zborovi! Toa e mnogu tesko! Ne e zborot za fizicka sloboda, nego za psihicka!

Sekoj ima drug pogled na toa, sto znaci sloboda, i sekoj sa sebe mora da si go pronajde nacinot za da e "zeme" slobodata...

Токму тоа и сакав да го слушнам, што подразбирате под слобода и според вас кој е начинот да се дојде до неа, кој е патот и секако дали се чувствувате слободни.

Изменето од moira - 14.Април.2008 во 12:18
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Април.2008 во 10:36
Da e*am koga sakam
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Април.2008 во 10:21
I toa da mozes javno da razmisluvas za slobodata e sloboda!!!!!
P.S.
Dzoni Stulic!!! Hm!!!
Ne ocekuvav deka i drugi ke go spomenat!!!
Nema denes takvi kako nego vo negovoto vreme, za zal!!!!
Кон врв
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 4418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Април.2008 во 08:24

Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Април.2008 во 04:20
Слобода е она кон кое тежнееме низ животот.
Слобода е она на што се восхитуваме.
Слободата ни импонира.

Што е слобода?
Како да дојдеме до неа?
Џони Штулик своевремено повика: ''Слободата те чека
                                                         земи ја...''

Како?
Постојат повеке начини, но само еден е правиот......

Изменето од mamma - 14.Април.2008 во 11:27
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 171819
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.