|
Слобода |
Внеси реплика | страница <1 171819 |
Автор | ||
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ke nabrojam 2-3 primeri sto e za mene sloboda, ako sakam se da napisam, previse bi bilo sloboda za mene e na primer: mislite da gi kazes, bez da se palasis dali nekoj ke te razbere ili ne. pogledot na zivotot sto go imam da go ziveeam, bez da moram nekomu da objasnuvam zosto e takov mojot pogled. custvata koi gi custvuvam, za bilo sto, dali losi dali dobri, da mozam da gi ziveeam i dozivuvam kako sto posakuvam, bez da mislam dali nekomu toa mu se dopaga ili ne, bez da razmislam dali ke povredam nekogo ili ne... ima premnogu stravi, koi jas gi gledam kako sloboda!! No ako bi ja zivela mojata sloboda, bas taka kako sto mi e vo umot, togas bi bila EGOISTICNA!!! |
||
la fille
Модератор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da go kazam ona sto go mislam bez da bidam osudena za moite idei
Da mozam da zaminam na pat bez da ocekuvaat da se vratam Da mozam da sonuvam i nikoj da ne ocekuva da mu go raskazam sonot Da mozam da mectaam, da posakuvam, da ljubam, da bidam ljubena bez da gi osekam okovite okolu sebe |
||
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Токму тоа и сакав да го слушнам, што подразбирате под слобода и според вас кој е начинот да се дојде до неа, кој е патот и секако дали се чувствувате слободни. Изменето од moira - 14.Април.2008 во 12:18 |
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da e*am koga sakam
|
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I toa da mozes javno da razmisluvas za slobodata e sloboda!!!!!
P.S. Dzoni Stulic!!! Hm!!! Ne ocekuvav deka i drugi ke go spomenat!!! Nema denes takvi kako nego vo negovoto vreme, za zal!!!! |
||
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Moira, mnogu interesna tema!
No mislam deka slobodata ne moze da se opise so zborovi! Toa e mnogu tesko! Ne e zborot za fizicka sloboda, nego za psihicka! "slobodata te ceka, zemi ja..." Sekoj ima drug pogled na toa, sto znaci sloboda, i sekoj sa sebe mora da si go pronajde nacinot za da e "zeme" slobodata... |
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Слобода е она кон кое тежнееме низ животот.
Слобода е она на што се восхитуваме. Слободата ни импонира. Што е слобода? Како да дојдеме до неа? Џони Штулик своевремено повика: ''Слободата те чека земи ја...'' Како? Постојат повеке начини, но само еден е правиот...... Изменето од mamma - 14.Април.2008 во 11:27 |
||
Внеси реплика | страница <1 171819 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |