|
Преговори за името |
Внеси реплика | страница <1 178179180181182 184> |
Автор | ||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
БРАВО!!!
|
||
ThePPPTrooper
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор АнтиКомунист.. Регистриран: 12.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 581 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Воопшто не можам да се сложам со тебе! Македонец си е Македонец, Македонија се сака секогаш! Како што се сакаат родителите или своето дете без разлика дали се богати или сиромашни, убави или грди, инвалиди или било што да им фали. Имам 23, живеам во семејство каде моите родители имаат 'приватен бизнис' кој некогаш дава доволно, некогаш премалку, до 20-тата година спиев на ист кревет со брат ми (сега се ожени ), немам за одмор во странство, некогаш се наоѓа пара за до Охрид, но најчесто сум во село и таму ми е убаво. Не ли ја гледаш себичноста со која се одликува овој 'народ'? Се жали дека едвај скрпува крај со крај, а од друга страна? Погледни ги луѓето окулу себе, секаде имаш примери, твои роднини и пријатели. Ако имаш денес да му платиш игротека од 2000 денари на твоето дете за роденден, тогаш немаш право да се лутиш утре дека не можеш да го 'изгураш' месецот. Тоа реално е луксуз, а не потреба, би било убаво да му го овозможиш тоа на твоето дете, но кога немаш средства, тоа е тоа. Ако имаш да дадеш 4000 за патики, а твоите дома земаат 6000 месечно, немаш право повторно. Брат ми се жали дека нема пари за малото кое има 4 месеци, а има пари за во кладилница, има пари за да нарача шалови од Германија за 1500 денари. Примери до бескрај... Спомнуваш некоја политичко-бизнис групација која ја цица крвта на обичниот човек. Кој е виновен? Додека го цицаат народот, народот што прави? Гледа Шехерезад, дреме на фејсбук, игра видео игри, се опива, 'кисне' во калдилници, ја обожава Вики? Ако си загрозен, СЕ СПРАВУВАШ СО ЗАКАНАТА!!! Затоа освестете се, не се поврзува националната припадност со финансиите и колку си гладен или сит денес... да не бидам оф-топик, мојот став за името. Знаеме какви луѓе ја креираат политиката сите овие години, од 1991-ва наваму. ЕУ има 27 членки. На ниту една членка при влегувањето во ЕУ името не и претставувало услов за влез. Прекин на преговорите и крај. Не сакате вакви какви што сме или не. Ако не, прашање е 'кој ќе се јунак изнајде'? Изменето од ThePPPTrooper - 04.Декември.2009 во 00:36 |
||
Those who wants to live, let them fight, and those who does not want to fight in this world of eternal struggle, do not deserve to live!
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Само Чак Норис... |
||
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Slabo mu se "vigjava", mungos...
Mu se videla nekoja brojka plus odnapred ili odnazad... |
||
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Од каде само ја извади таа бројка за пасошите |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а каква добра вест очекуваме од брисел ........ првин ние треба да испратиме таму добра вест за да ни стигне од таму уште подобра ........
Изменето од МАРШАЛ - 03.Декември.2009 во 22:52 |
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
„Нема добра вест од Брисел", или „Важен чекор во место" http://www.bbc.co.uk/macedonian/news/story/2009/12/091203_makpress3dec.shtml |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
dalton
Група Регистриран: 18.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 44 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ќе каже ама откако ќе се осигура дека ќе си е задржи фотељата
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...izgleda se kazavme!uste Gruevski da kaze i.... svrsena rabota!
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Од нас е ние сме криви |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако се сака решение има. -Прекинување на преговорите или уште поостро прекинување на секакви муабети за името. Од што се плашат нашите политичари? Дека некои работи ке излезат на виделина? Па редно е да излезат! - Кој да ја среди државата? Па во Македонија за целиот период на транзиција само се промовираат богаташи, само се слушаат кавги/навреди/поделби по политичка, национална, верска/регионална поделба. - Колку акции за ’’доброто на народот’’ ги однесе матен Вардар, колку луѓе останаа без работа, без никаква егзиистенција. И ако речеме дека не е така, зарем ако затвориме очи пред реалноста работите ке се променат. - Дали е крив Бранко/Станко веќе не е ни важно. Важно е дека докажавме дека личните секогаш се пред државните интереси. - И не е точно дека сиромасите се најголеми патриоти бидејки оној кој се чуди како да плати струја, да купи облека за деца, да школува дете нема време за патриотизам. Некогаш да, некогаш кога се бореле против тугите арачлии, ама сега треба да се борат против своите- домашните арачлии. Ги слушаме секој ден поплаките, лугето едноставно веќе не се плашат ни од судови, ни од закони затоа што и нема повеќе што да им земат. Од историјата ручек не се подготвува, од политика деца не се школуваат. Кај нас за овие 20 години излезе дека само од висока позиција во партија се живее и тоа како бубрег во лој. Затоа време е народецот да застане и да каже дека никој нема право да осудува друг за неуспехот, за тонењето на земјата. Само да ги вратат украдените пари и работите ке тргнат. И нормално да се прекине со секакви преговори за името. |
||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ha HA interesni razmisluvanja od poedinci, ne e ni cudo zadto ni e zemjata dovedena do ova deredze.
|
||
Внеси реплика | страница <1 178179180181182 184> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |