|
Зошто луѓето не се искрени |
Внеси реплика | страница <1 1617181920 74> |
Автор | ||
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Многу е лесно да се биде неискрен, ете и со помош на ситни лаги. Искреноста, би требало да ја повежбаме,особено со себеси. Сигурно дека ќе се чуствуваме посигурни во себе кога нема да има што да криеме.... |
||
Dani79
Група Регистриран: 24.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 49 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Доколку сите го кажеме она што го мислиме, светот би бил премногу бучен
Селекција на она што го кажуваме е неопходна Според мене постои разлика помеѓу премолчување и намерно обманување и искривување на вистината т.н манипулација |
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ај среќна нова месс... и би додал и на луѓе што ни значат...
|
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Potpolno se slozhuvam. Ova se sovpagja so mislata deka sekoj zbor ne e za sekoi ushi. Tokmu zatoa prosvetlenite lugje ne kazhuvale s'e na sekoj chovek, iako bile povikuvani toa iskreno da go storat. Znaenjeto i iskrenosta sekogash ostanuvale za lugje koi bile spremni i koi mozhele da go nosat nivniot tovar. Изменето од Messenger - 01.Јануари.2010 во 20:31 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
тука проблем е интроспективното толкување на самиот термин... Искреноста е убава работа, значи тоа е работа што “не се споделува“ со секого и на секаде... за жал... (сурово но реално) денес е така... самата динамика на современо живеење налага една формална монотонија во секој дневието, човекот и без да сака живее заробен во некаков шаблон... затоа не може постојано да биде искаени на секое место и во секое време... затоа искреноста е “тајна“ што се споделува “не со секој“ а со “некој“... тоа е интересна “духовна појава“... |
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
marija-92
Сениор Регистриран: 22.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 333 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве еден парадоксален пост, во врска со искреноста.
Доколку претендираме да бидеме искрени ќе дојдеме и до конфронт со последиците, бидејќи доаѓа до нарушување на статусот инстантно. Искреноста доведува до почитување на фикционите кодекси и норми на етичко морални идеали кои не за цел имаат да направат нацрт на ореол. Егоцентристичкиот акт кон околината и луѓето и волјата за општ просперитет не налагаат искреност. И прибидејќи во рамките на нашето ни општество ретко персоните ја ценат нашата искреност, не гледам причина да морам да ја ставам во мојата како лексичка така и психолошка употреба. Изменето од marija-92 - 01.Јануари.2010 во 17:00 |
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зар ќе ми дае ако сум искрен ?,
„ Не, душо, нема да претерувам ко шо си знам“, „ Брз ќе бидам“, „Ај маа“... |
||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kako zajacinja na kragnite od paltoto....gi vadime nasite usina sramezlivo!
Iskrenosta nikoj ne saka da ja slusne...da ja vidi....da slusne! Iskrenosta moze ke ja doziveeme,a mozebi i ne...SO SEBESI! |
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ete taka BRAVOs toa e toa Изменето од anakin - 25.Декември.2009 во 14:20 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
кој вели дека не се ? ......... во зависност од моментот и ситуацијата има и такви кои се премногу искрени ..........
|
||
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mislam deka ova e tema za koja sto stvarno ima mnogu da se pisuva.
Iskrenosta e potrebna, Da....... lugeto treba da bidat iskreni no mislam deka postojt momenti i situacii vo koi sto treba malku da se izbegne od kontekst na iskrenosta. Pocituvam luge koi se iskreni, otvoreni, no uste poveke gi pocituvam dokolku znaat da bidat poinakvi vo odredeni situacii so cel da zastitat nekoj..Ne sekogas nie sakame da ja doznaeme vistinata, bidejki taa nekogas znae da boli, i podobro bi bilo nekoj da ni ja "servira" onaka kako sto sakame da ja slusnime. Megutoa da napomenam, NEKOGAS koga e neizbezno a ne postojano da se izvrtuvaat raboti.Mene licno edinstvena rabota vo zivotot koja najmnogu moze da me povredi e lagata i neiskrenosta, nisto drugo. No zatoa treba da se zemat vo predvid okolnostite koi dovele do nastanuvanje situacijata... |
||
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ej edna hipoteticka situacija
nekoj doznava deka negoviot taktko ide so druga zena iskrenosta e --- da se odi kaj majkata i da i se kaze deka nejzin soprug i negov tatko raboti neso .. ne e iskreno prema majkata da se odi kaj tatkoto i da se doznae sto e i da se proba da se spasi familijata i situacijata... toa ne e iskreno no e pragmaticno majkata nikogas nema da doznae ako se prekine i spasi familijata....kade bila tuka iskrenosta prema majkata.... nikade... no ne ni treba da ima... ima mnogu pobitni raboti od momentalnata iskrenost |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vej do nekade si vo pravo
no jas postavuvam tuka teza, dali covek treba da bide sekogas iskren posto poto nerzmisluvajki na posledici ili povredi so takva svojata iskrenost ne zboruvame za lagi i intrigi... toa e druga tema dali sekogas treba da se prenese vistinata na drugiot po sekoja cena???? e prasanjeto |
||
|
||
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Земајки во предвид колку многу луѓе има на оваа планета тешко би било да дадеме дефиниција за ова често поставувано прашање. Ова според мене е индивидуално и не можеме за донесеме заклучок во множина, бидејки сите луѓе се различни карактери , и ситуациите за искреност или неискреност се различни..
Сепак мислам доколку доволно познаваме некоја личност, со мали анализи можеме да дојдеме до заклучок зошто истата не е искрена, меѓутоа доколку не ја познаваме добро личноста мислам дека немаме право да коментираме за нејзината искреност.. И на крај сакам да додадам дека нај добро би било во врска со искреноста прво да се согледаме самите себе, и да работиме на нашето поведение, можеби на тој начин ќе се подобриме и сите ќе станиме искрени “еден ден“... |
||
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
||
Внеси реплика | страница <1 1617181920 74> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |