|
Приватни или Државни факултети? |
Внеси реплика | страница <1 1617181920 31> |
Автор | ||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...не знам од каде излезе дека е ова новина...?! ...и до сега се плаќаше за студентите во државната квота...самошто патиципацијата беше помала отколку во приватната квота...а сумите кои треба да се платат за државната квота колку што можам да забележам се исти како и до сега...!!! |
||
KUKOC7
Сениор Барон Минхаузен Регистриран: 26.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 1852 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ako sakas znaenje = Drzaven
Ako sakas samo diploma = Privaten
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...novini vo plakanjeto participacija na drzavnite fakulteti...
izvor: Dnevnik Ќе плаќаат и тие во државна квота Бесплатно ќе студираат децата без родители, на воени инвалиди, децата на бранителите и лица со посебни потреби Студентите што ќе се запишат во државната квота на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во
Скопје ќе плаќаат надоместок од 100 до 400 евра, а од тие што ќе
студираат со кофинансирање најскапо ќе платат студентите на
Медицинскиот факултет - 1.200 евра. Првиот уписен рок е на 25 и 26
август. Студентите што не се во државна квота на Фармацевтскиот и на
Стоматолошкиот факултет ќе плаќаат по 1.000 евра, на Факултетот за
информатички технологии - 980 евра, по 800 ќе се плаќа на Правниот и на
уметничките факултети, а 600 на Економскиот факултет. Најевтино е на
класичните студии - 250 евра. |
||
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ти се најде да ми даваш критики за општа култура, кога во твојот пост навреди неколку илјади студенти кои студираат во твојата матична држава... Каква иронија...Ај сега фрли се таму во убавиот син Дунав |
||
BidiFit
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 454 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кој има пари на приватен кој нема на државен! А за знаењето,сите заминуваат надвор од нашава земја. Што е тоа? Немаме способни луѓе или ни ги земаат?
Поточно ние сами ги испуштаме од рака..... |
||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tоа што ти си имал прилика да студираш во Германија не ти дава за право така иронично да се потсмеваш на оние кои што ја немале таа прилика! Затоа заблагодари им се на мама и тато што ти го овозможиле тоа и бркај работа!
Nikoj ne kaza deka stuiral vo Germanija, naprotiv so univerzitetsko obrazovanie se steknav vo makedonija, Na Kiril i Metodij,, a ama maka macam da mi se priznae barev malce nesto od toa sto sum go ucel...
Коси кубам зошто си пообразован од мене!
Heil Hitler, будало една! Sieg...Heil! Sieg...Heil! Sieg...Heil!" Decko nemas opsta kultura na izrazuvanje.. so sto se potvrduva i tvoeto nivo na obrazovanie.
|
||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
||
baso
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 123 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Privaten fakultet sekako, eden drugar mi kazuval iam mobilen od profesor mozam sred nok da go baram za konsultacii, a na drzaven ni na predavanja istiot ne se pojavuval, a za uslovi da ne zborime.
|
||
Melissa P
Група Регистриран: 15.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 51 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
МУАБЕТОВ БЕШЕ ПРАВНИ ИЛИ ДРЖАВНИ ФАКУЛТЕТИ , АКО НЕ СЕ ЛАЖАМ ??? ЗА МЕНЕ ПРИВАТЕН ДА ....НЕГО ДЕЧКОВО ШТО СТУДИРАЛ ВО ГЕРМАНИЈА , СТУДИРАЛ И ТУКА КАЈ НАС ? |
||
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Коси кубам зошто си пообразован од мене! Heil Hitler, будало една! Sieg...Heil! Sieg...Heil! Sieg...Heil!" Изменето од Quentin - 16.Јануари.2008 во 00:42 |
||
OUST
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6653 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tоа што ти си имал прилика да студираш во Германија не ти дава за право така иронично да се потсмеваш на оние кои што ја немале таа прилика! Затоа заблагодари им се на мама и тато што ти го овозможиле тоа и бркај работа! |
||
BidiFit
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 454 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Учете лично за вас а не за да ве пофалат!!!1
|
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas licno otidov napred ,so rabota ,trud i znaenje...
vloziv mnogu i sega mi se vraka duplo...
ne veruvam deka zaradi vakvoto moe i slicni mislenja
Makedonija ke tapka vo mesto ,ama veruvam deka
odredeni luge "tapkaat" vo mesto ,bez najmal znak za dvizenje...e toa e navistina zalosno...
Cindarella...ti posakuvam i na tebe uspeh vo zivotot
p.s. ushte ednash ke se povtoram...gi podrzuvam privatnite fakulteti... Изменето од blashka - 16.Јануари.2008 во 00:11 |
||
antigona
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 139 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sedi be strasen si |
||
Јас имам оружја,кои не ги познавате,имам начини и патишта,кои не ви се познати
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pushti si ja cergata kolku ti se dolgi nozete...Lisicata go gledala grozjeto...pa koga ne mozeshe da go skine si zamina velejki kiselo e. Tocno e deka na drzavnite ima profesori shto studentite ne mozat da gi najdat ni potpis da zemat pa roditelite si plakaat 300 den za da zapishat decata godina, a tocno e deka na privatnite za odredeni studenti se gleda niz prsti. No vo globala i na ednite i na drugite ima i dobri i loshi i studenti i profesori.
|
||
Внеси реплика | страница <1 1617181920 31> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |