|
ПЕСНАРИЦА НА МАКЕДОНСКИ НАРОДНИ ПЕСНИ |
Внеси реплика | страница <1 1617181920 30> |
Автор | |
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne si go prodavaj, Koljo Ne si go prodavaj, Koljo, ciflikot. Mama ne me dava, Koljo, za tebe. Po meani odis, Koljo, rujno vino pies, doma rano ne si odis da spies. Kolku ti cini, Koljo, ciflikot, tolku mi cini, Koljo, liceto. Po meani odis, Koljo, rujno vino pies, doma rano ne si odis da spies. Ne si go prodavaj, Koljo, trloto. Mama ne me dava, Koljo, za tebe. Po meani odis, Koljo, rujno vino pies, doma rano ne si odis da spies. Kolku ti cini, Koljo, trloto, tolku mi cini, Koljo, grloto. Po meani odis, Koljo, rujno vino pies, doma rano ne si odis da spies. |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne se beli, Mare mori Ne se beli, Mare mori, ne se crvi. Ne se tolku, Mare, doteruvaj. Mi se smeat, Mare mori, ergenite, ergenite, Mare, esnafite. Koga si go, Mare mori, poglednala, na sekom si, Mare, bolest dala. Komu dva dni, Mare mori, komu tri dni, a na mene, Mare, tri godini. |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na srce mi lezi, mila mamo Na srce mi lezi, mila mamo, na srce mi lezi, aj, na srce mi lezi, mila mamo, edna luta zmija, aj, na srce mi lezi, mila mamo, edna luta zmija. Ne mi bila zmija, mila mamo, ne mi bila zmija, aj, ne mi bila zmija, mila mamo, tuk' ja Kara Sevda, aj, ne mi bila zmija, mila mamo, tuk' ja Kara Sevda. Sevdinite oci, mila mamo, Sevdinite oci, aj, Sevdinite oci, mila mamo, crni ceresovi, aj, Sevdinite vedji, mila mamo, morski pijavici. Odi posakaj ja, mila mamo, odi posakaj ja. Aj, ako ti ja dadat, mila mamo, v pajton donesi ja. Aj, ako ne ja dadat, mila mamo, postoj, pogledaj ja. |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
More, sokol pie voda na Vardarot [♫ Aleksandar Sarievski] More, sokol pie voda na Vardarot. More, sokol pie voda na Vardarot. Jane, Jane le belo grlo. Jane, Jane le krotko jagne. More, oj, sokole, ti junasko pile, more, ne mi vide junak da pomine. Jane, Jane le belo grlo. Jane, Jane le krotko jagne. Junak da pomine s devet luti rani, s devet luti rani, site k*rsumliji. Jane, Jane le belo grlo. Jane, Jane le krotko jagne. A deseta rana so noz probodena. A deseta rana so noz probodena. Jane, Jane le belo grlo. Jane, Jane le krotko jagne. |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako sto e taa casa Kako sto e taa casa polna so vino, kako sto e taa casa polna so vino, taka e i mojto srce polno s jadovi, taka e i mojto srce polno s jadovi. Daj da pijam, mila majko, da se opijam, daj da pijam, mila majko, da se opijam, jadovite, mila majko, da zaboravam, jadovite, mila majko, da zaboravam. Ja poslusaj, mili sinko, stara si majka, ja poslusaj, mili sinko, stara si majka, i da pies, mili sinko, fajde si nemas, i da pies, mili sinko, fajde si nemas. Tuku zemi, mili sinko, puska berdanka, tuku zemi, mili sinko, puska berdanka, pa si odi, mili sinko, gore v planina, tamu ti e, mili sinko, verna druzina. |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jovano, Jovanke Jovano, Jovanke, kraj Vardarot sedis, mori, belo platno belis, belo platno belis, duso, si na gore gledas. Jovano, Jovanke, jas tebe te cekam, mori, doma da mi dojdes, a ti ne dojdas, duso, srce moje, Jovano. Jovano, Jovanke, tvojata majka, more, tebe ne te pusta, kraj mene da dojdes, duso, srce moje, Jovano. |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dej gidi, ludi mladi godini Dej gidi, ludi mladi godini, dej gidi, ludi mladi godini, letnavte kako sivi galabi, letnavte kako sivi galabi. Padnavte vo momini dvorovi, padnavte vo momini dvorovi, skoknavte na momini skutovi, skoknavte na momini skutovi. Barem se ergen, mamo, nasetav, barem se ergen, mamo, nasetav, niz taa vlaska zemja bogata, niz taa vlaska zemja bogata. Vainki momi, mamo, zaljubiv, vlainki momi, mamo, zaljubiv, i karavlaski, mamo, nevesti, i karavlaski, mamo, nevesti. |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Brala moma kapini Brala moma kapini, brala moma kapini, brala moma kapini vo popovi gradini, of aman aman aman. Ozdol ide padarot i na mome govori: "Postoj, mome, pocekaj da ti recam dva zobra, of aman aman aman !" "A bre cico padare, jas sum popova vnuka." "Ak si popova vnuka, sto mi baras ti tuka, of aman aman aman ? Digni, mome, fustanot, digni, mome, fustanot, digni, mome, fustanot, da ne gazis bostanot, of aman aman aman !" |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dafino vino crveno Dafino vino crveno, momceto ti e zaspalo, momceto ti e zaspalo na Karakamen planina. Na Karakamen planina, na suva rida bez voda. Mi pominale ajduci, mu go ukrale gunceto. Mu go prodale v meana za bela luta rakija, za bela luta rakija, za rujno vino crveno. Ako mu go vzele gunceto. neka mi e zivo momceto. Ako mu go vzele gunceto, neka mi e zivo momceto. |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Brala moma kapini Brala moma kapini, brala moma kapini, brala moma kapini vo popovi gradini, of aman aman aman. Ozdol ide padarot i na mome govori: "Postoj, mome, pocekaj da ti recam dva zobra, of aman aman aman !" "A bre cico padare, jas sum popova vnuka." "Ak si popova vnuka, sto mi baras ti tuka, of aman aman aman ? Digni, mome, fustanot, digni, mome, fustanot, digni, mome, fustanot, da ne gazis bostanot, of aman aman aman !" |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bor sadila moma Evgenija Bor sadila moma Evgenija, bor sadila moma Evgenija, bor sadila em Bogu molila: Daj mi, Boze, bor da mi porasti. Da mi, Boze, bor da mi porasti, da se kacam na borovi vetki. Da si vidam sred more gemija, da si vidam sred more gemija, vo gemija okovan delija. Race mu se sindjir zakluceni, race mu se sindjir zakluceni, noze mu se buka istegnati. Na ramena dva sivi sokola. Go opita moma Evgenija: So sto ranis dva sivi sokola ? Odgovori okovan delija: Parce secam, sokoli gi ranam. Solzi ronam, voda gi napivam. Parce secam, sokoli gi ranam. Solzi ronam, voda gi napivam. |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bitola, moj roden kraj Bitola, moj roden kraj, vo tebe sum roden, mene si mi mil. Bitola, moj roden kraj, jas te sakam od srce, znaj. Bitola, moj roden kraj, jas te sakam, za tebe peam. Mnogu gradovi, sela projdov, od tebe poubav nigde ne najdov. Bitola, moj roden kraj, jas te sakam od srce, znaj. Bitola, moj roden kraj, jas te sakam, za tebe peam. Ej, roden kraj, koj bi mozel zbogum da ti rece, da ne zaplace ? Bitola, moj roden kraj, jas te sakam od srce, znaj. Bitola, moj roden kraj, jas te sakam, za tebe peam. |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ajde slusaj, slusaj, kales bre Andjo [♫ Nina Spirova] Ajde slusaj, slusaj, kales bre Andjo, sto tambura sviri. Ajde slusaj, slusaj, kales bre Andjo, sto tambura sviri. Ajde, slusam, slusam, kleto bre Turce, turski ne razbiram ! Ajde, slusam, slusam, kleto bre Turce, turski ne razbiram ! Tamburata sviri, kales bre Andjo, anama da bides. Na cardak da sedis, kales bre Andjo, zoltici da brois. |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zajdi, zajdi, jasno sonce [♫ Aleksandar Sarievski] Zajdi, zajdi, jasno sonce, zajdi, pomraci se, i ti, jasna le mesecino, begaj, udavi se. Crni goro, crni sestro, dvajca da crnime, ti za tvojte lisja, le goro, jas za mojta mladost. Tvojte lisja, goro sestro, pa ce se povratat. Mojta mladost, goro le sestro, nema da se vrati... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Внеси реплика | страница <1 1617181920 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |