![]() |
|
Заборавен од Господ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1617181920 25> |
Автор | ||
stevompc ![]() Сениор ![]() Регистриран: 04.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 275 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
se slozuvam deka e navredlivo. zatoa i kazav, deka nie ne sme nekoi posebni lugje, i zalno e sto mnogu vernici se vozgordejuvaat zaradi svojata vera, koga taa sreka ni e dadena po milost, a ne po zasluga. no, razberi, i za gluvite e navredlivo da im se kazuva kolku propustaat, bidejki vo svetot na tisinata zvukot se cini deka ne postoi i nema za niv nitu eden naucen dokaz sto moze da gi uveri vo sprotivnoto. isto e i so Bog. |
||
![]() |
||
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
|
Nacijata Izrael bila odbrana od Bog zaradi nivniot predok Avraam koj bil iskren vernik i Bog mu vetil deka preku negovoto potomstvo ke dojde Mesijata, t.e. Hristos. Mojsej bil vodacot na Izraelcite i preku nego ni se dadeni Desette Zapovedi , a vo Izrael e roden Isus Hristos mnogu godini podocna. Seto toa e del od Bozjiot plan.Okolnite narodi okolu Izrael obozavale razni bozestva ..... |
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
моите проблеми се само мои
немат врска со господ сам морам да си ги решам ги имам цел куп но ќе се изборам , не се секирај може да ми помогне само друг човек господ нема врска , немал и ќе нема немам време да мислам на него, си имам поважни проблеми да решавам |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
Sunny ![]() Сениор ![]() ![]() Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
|
Сакаш да кажеш дека постојано си среќен и исполнет, немаш грижи и проблеми, или тие не влијаат на твојата среќа и духовен мир? |
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
![]() |
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
ne vrti sega voda na tvoja vodenica
jas retko doagjam na veronautika, i ova e prva tema koja ja otvoriv tuka sakajki da mi se objasni, za pleme ili covek na ostrov daleku od civilizacija, kakvo kje bide nivno pojmuvanje na gospod ono po tradicija kje si smislat kup bozestva koi vie gi naprekuvate paganizam e a ako e taka,,, zasto treatorot ne im pokaze na svojata kreacija deka on e vsusnost kreator a ne nivnite demek bogovi si e tolku nezainteresiran ?????? a sepak se potrudi da go prosvetli MOJSIJA so ne gi prosvetli i niv???????? a???? |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
|
Sto se odnesuva do temata, samiot naslov e pogresen.
NIKOJ ne e zaboraven od Gospod, pa ni toj sto zivee na pust ostrov. Ne ste zaboraveni ni ti Anakin, ni ti Butel2. Vo Biblijata pisuva deka Bog ne gi zaborava vrapcinjata, a lugeto se mnogu povredni od niv. Mozebi i toa sto go posetuvate ovoj forum e pottik od Bog da se zapoznaete so Nego. Ne postojat slucajnosti ![]() |
||
![]() |
||
|
fala ti sunny
kje imas i ti srekja i ispolnetost koga kje go vidis rajot tuka dole a ne nekade gore |
||
|
||
![]() |
||
Sunny ![]() Сениор ![]() ![]() Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
|
Можеш на глувиот да му овјасниш како звучи Моцарт? -Не...
И на утро и навечер, џабе ќе се трудиш Иначе многу ми е мило што вие цело време се чувствувате среќно, исполнато и имате душевен мир и спокој... на многу не им успева тоа, меѓу кои и јас... ![]() ![]() ![]() |
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
![]() |
||
![]() |
||
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
|
![]() dobra nok |
||
![]() |
||
|
![]() ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Точно, неспоредлива е среќата кога жената ќе стане мајка, без разлика дали е верник или не... но минлива е тоа среќа Бутел, не во смисол дека нема да се радуваш и гордееш со своите деца, но во смисла на тоа дали откако ќе станеш мајка ти цело време ќе се чувствуваш среќно, исполнето, мирно... НЕ. Дали тоа ти дава духовен мир, спокој... Не. Тие работи се пронаоѓаат во верата. ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
butle jas na takvi texovi neodgovaram
so se trudis na pokazes na neumniot deka covekov stevo ja izel celata svetska srekja, koja e sega vo nego pa prijatno papanje bato Изменето од anakin - 20.Октомври.2008 во 00:14 |
||
|
||
![]() |
||
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
|
vo pravo si deka onoj sto slusa ne moze da mugi opsie zvukovite na gluviot no navredlivo e da se kaze deka srekata na eden nevernik e mizerna , minliva i povrsna.... edna zena vernicka ne e nisto poispolneta i posrekna od edna zena nevernicka koga ke stane majka na primer ... :) |
||
![]() |
||
|
уф
да кажеме дека е такво, но е по комплексно ова твоето полесно е да расправаме, зашто е човекот тој на островот Е ЗАБОРАВЕН ОД ГОСПОД , и тој непомогне кон неговото сознаије на него за ГОспода цовек или племе си зивеат прекрасно и им е убаво,,, но кој ќе им објасни дека построи БОГ ако не самиот БОГ или му е сеедно?????? |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1617181920 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |