|
Тестирања на крајот на учебната година |
Внеси реплика | страница <1 1617181920 30> |
Автор | ||
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас мислам дека не сте им докажале ништо-ние го направивме истото и се срамам од тоа-единствено што докажавме е дека сме овци!Дека можат да дадат и милион тестови,а ние нема да превземеме ништо...
Јас во овие две недели правев по 2 до 3теста во ден-две недели!И на крај кога избегавме од час(бидеќи навистина веќе не можевме да стигнеме со материјал)професорката не испрашуваше усно цел клас на 4теми(90стр.)и ни напиша единици на 29 од 35ученици.Ако е ова европско и квалитетно образование... Изменето од Zajcef - 26.Декември.2008 во 20:44 |
||
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
||
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
една работа ми е мило... што иако збеснаа со милион тестови, и јас не знаев каде ми е главата... им докажавме на професорите дека пак можеме да учиме... и што госпожата професорка по физика ни даде 40 страни за тест... и во класот што имаше 15 петки... ете за тоа ми е мило... па нека повелат да дадат тестови... уште помило ќе ми биде тогаш....
|
||
Паланчански
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Локација: Dubrovnik Статус: Офлајн Поени: 1655 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Патлиџаните се во мода преку лето. Сега е сезона на јајца (расипани). |
||
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
|
||
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Прво околу јазикот за кј наводно многу се гордееме и дека сега е месец на Блаже Конески тој кој ни ја реформира азбуката,а сите пишувати на писмото од Латините.
Но за тестовите,... па видете кај нас секоја работа е страшна на почеток затоа што се воведува крајно непрофесионална и со доста нејаснотии,а дури потоа ги леќиме последиците,поточно си муабетиме за нив нервозно без никаков крај. Инаку да не ги спомнувам тестовите,видете ја сегашната шема,цела недела ќе се прават писмени и тестови,за да се пишат какви такви оцени,а децата само под стрес,па дури и оние најмалите,пример,кај моето дете Второ-Трето одделение од деветтолетка еден куп тестови и за приказ англиски текст со целосни реченици,па тие ни азбуката не ја спомнаа на почеток. Значи секогаш сум на таа мисла ако нешто сакаме да го спроведиме прво треба стручно да се анализира ,а потоа да се спроведи,а не само политички за жал.Ова политички помислувам на некнежното излагање на Груевски кај Миленко ,дека тој правел реформи за да се видат резултатите по 15 години,а имало и ќе има луѓе кои ќе си баткале(коментирале)попатно,само да го потсетам така беше и со средното насочено образование во времето кога јас почнував средно и сега ги гледам колку генерации се изгубени попатно. |
||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
||
Pap-u-Kjar_
Нов член Регистриран: 21.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 14 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ha ha ne ucham ne se zamaram ne me interesira ali sepak e sranje toa sho go smislile..
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...NE..naprotiv...so mnogu gordost... |
||
tamara1990
Сениор Регистриран: 04.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 293 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ova bese ironicno,neli?
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Po ova shto go citam bogami dogjam do soznanija deka nashiot obrazoven sistem i ne e taka losh i deka kaj mladite razvi smisol za oratorstvo, zdrava logika i doza na humor vo teshkite za niv momenti. Bravomladino ! Ova so cevlite ... ne e nasha tradicija, mislam deka nasha tradicija e mavanje so patlidzani, ama sega ne e sezona, a vo sezona gi nema, otidoa za izvoz.
|
||
tamara1990
Сениор Регистриран: 04.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 293 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa taka e bre decki,tie testovi sozdavaat golem stres na nas ucenicite sto ke polagame...I posle tolku ucenje t.e povtoruvanje i strav dali ke pokazes dobri rezultati ili ne...Jas licno ke siznam i ako pokazam ubavi rezultati(ke se otepam od ucenje)i ako pokazam losi rezultati pak ke odlepam(si ucel a nisto ne si napravil)I na kraj pak ke se dobie eden ist rezultat odnosno ludilo i psihicki ne stabilni lugje
|
||
Zajcef
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не е тоа заради тестовите туку заради штрајкот на просветарите...
П.С.Каго би ги бапнал со еден чевел така поголем(46ка-47ка)господата Дојчин Цветановски и Перо Стојановски!Ууууу влада,уууу министерство за (НЕ!)образование-заслужувате романско сценарио! Изменето од Zajcef - 20.Декември.2008 во 17:24 |
||
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... заради тие тестови,... јас направив и ќе правам е волку тестови и писмени... во вторникот - математика петокот - биологија во понеделник - физика и англиски вторник - географија среда - македонски четврток - германски а да не ги спомнувам испрашувањата...... баш тие што учат и што се одлични ќе страдаат од тестовите... на слабите не им е гајле..... Изменето од BisernA - 20.Декември.2008 во 16:40 |
||
Zajcef
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ама сега и мене ме збунивте-по еден предмет се полага или по сите-јас разбрав по еден...
И уште едно нешто-во фебруар пробен и после легитимен во мај? |
||
elen@
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 31.Мај.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 90 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas mislam deka nastanicite gruevski i ostanatite glupaci od vlada stvarno mislat deka nie sme eksperimentalni gluvcinja .za niv nie sme magarinja ,glupoaci,mrdnati....nenormalni....seknati...i dr. |
||
elen@
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 31.Мај.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 90 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ama sekoe odd ke mora da polaga vo februari probno i posle tamu vo maj ili april na 3 ili 4 testovi sigurno .jas licno sum 1000000% procenti ptoriv ova.abe ajde ako bideme iskreni koj moze da uci 8 ili 9 knigi za eden mesec
nikoj!!! |
||
Внеси реплика | страница <1 1617181920 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |