|
Верска поезија |
Внеси реплика | страница <1 16171819> |
Автор | |
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Брзај брзај прваче .........
И да ти одговорив. |
|
Македонците верувале во Сонцето ВЕРУВАЈТЕ И ВИЕ.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ај и од тебе нешто да видам па да си легнам (абе чекај нешто те прашав на некоја од темиве дали ми одговори, чек да проверам)
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
дечки па вие сте биле поетични покрај религиозни.
Немам зборој алал да вие само така напред |
|
Македонците верувале во Сонцето ВЕРУВАЈТЕ И ВИЕ.
|
|
ARMAGEDDON
Нов член Регистриран: 12.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....Mome Uzvisenom Gospodaru....
Dok ovo pisem i polako disem moje ruke drhte a suze mi lipte srce kao i uvjek kad na Tebe mislim sve jace i jace kuca na neke stvari odgovoriti treba ali odgovor stoji na staklenom stolu na kojem ga pogledati volim u srcu ga cvrsto drzim i ucim i ucim i ucim sve dok ga nenaucim iz njega pouku uzimam a u ime Tvoje je prenosim Ti si Najveci a pored tebe drugoga nema ni kipa ni slike ni obicnog covjeka Ti si onaj u cije ime ucim Ti si onaj od kojeg mi se nikada nesmuci Ti si onaj u cijoj ruci je moja dusa Ti si onaj radi kojeg se drzim pravog puta Ti si onaj koji poklanja svjetlo Ti si onaj koji mi radost donosi Ti si onaj koji nam je odgovor dao Ti si onaj koji nam je Poslanika poslao Ti si onaj kome na sedzdu padam I za Tebe dobrovoljne rekate klanjam Ti si Najveci a veceg nema Sjecam se kad sam bila mala upitala mamu ko je veci Allah ili Bog Odgovor njen je bio da ni ona nezna A ocev odgovor je bio da je Tito Bog koji je na zemlji hodo Niti sam znala koje Tito niti koje Bog Za njega sam saznala a za Tebe nisam znala Sve do prosle godine dok me na pravi put izveo nisi I na kraju jos da kazem Neka je Slava i Hvala Tebi Mome Uzvisenom Gospodaru Allahu dzele sa’nuhu Allahu ekber ! Allahu ekber ! Allahu ekber ! |
|
ARMAGEDDON
Нов член Регистриран: 12.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
S A N J A M
Sanjam da me meleki na krilima kroz otvoreno nebo nose Tamo gdje je mjesto s mirisom ruža vječno boravište Uvjeren u njihova lahka krila koja prema Tebi put putuju Daleko tako daleko a s njima tako brzo i blizu Tebi I tekbir koji neprestano oni kao u horu uzvikuju Oči mi se od tekbira u prelijepim nebesima otvaraju same Dolazim s radošću k Tebi Allahu moj dragi I dušom i srcem napunjeni samo s Tobom Nemam nikog osim Tebe da mi ucinjene grijehe oprosti |
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мојот омилен псалм
Господ ми е светлина и спасение, од кого да се плашам? Господ е штит на мојот живот, пред кого да треперам? Кога же се доближат до мене злосторниците, моите противници, за да ми ја изедат снагата, тие се сопнуваат и паѓаат. Ако војска се крене против мене, моето срце не се бои; Ако избувне и војна против мене и тогаш сум полн со надеж. За едно му се молам на Господа, само тоа го барам: да живеам во Господовиот дом во текот на сите дни од мојот живот; да уживам во Господовата убавина, и да истражувам во Неговиот храм. Тој ме засолнува во Својот шатор, во зол ден; Ме крие во скрилница на својот шатор, тој ме издига на карпа. И сега ја кревам главата над непријателите што ме опкружуваат. Ќе принесувам радосни жртви во Неговиот шатор, ќе пеам и ќе се радувам во Господа. О, Господи, слушај го мојот глас кога викам, биди ми милостив и услиши ме! Моето срце зборува: Барај го Моето лице! Да, го барам Твоето лице, Господи. Не го криј Твоето лице од мене! Не отфрлај го во гнев Твојот слуга! Ти, помош моја не ме отфрлај. И не оставај ме Боже, Спасителу мој! Ако татко ми и мајка ми ме остават, Господ ќе ме прими! Научи ме Господи на Својот пат, поведи ме по рамна патека, заради моите противници. Не ме предавај на бесот на моите непријатели, зошто лажни сведоци станаа против мене, кои дишат со насилство. ВЕРУВАМ ДЕКА ЌЕ ГИ УЖИВАМ ГОСПОДОВИТЕ ДОБРИНИ ВО ЗЕМЈАТА НА ЖИВИТЕ. НАДЕВАЈ СЕ НА ГОСПОДА, ОХРАБРИ СЕ! НЕКА БИДЕ ЦВРСТО ТВОЕТО СРЦЕ. ДА, ЧЕКАЈ ГО ГОСПОДА. Изменето од Quentin - 03.Февруари.2008 во 19:27 |
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Efendija daj prati nekoja od poeziive na email.
Jas sum poetska dusa i uzivam vo vakvi stvari Daija istoto vazi i zatebe EvAngelos tenx za prekrasnite psalmi |
|
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ИСЛАМСКО ВЕРУВАЊЕ АМЕНТУ БИЛ-ЛАХИ Јас верувам во Еден Господ, Кој е Вечен и Неограничен, Кој се ствара и раствара, Кој е Силен-многу Моќен. ВЕ МЕЛАИКЕТИХИ И верувам во Аллаховите мелеки, За човекот створениа невидливи, Кои на Аллах вечно му служат, Вечно го молат-вечно го слават. ВЕ КУТУБИХИ И верувам во Аллаховите Китаби, Во нив има мудри зборови, Упатства и наши должности, Правила и големи вистини. ВЕ РУСУЛИХИ И верувам во пејгамберите, Испратени од Семоќниот Аллах, Со порака за човештвото цело, Исламот да го преточат-од зборови во дело. ВЕЛ ЈЕУМИЛ-АХИРИ И верувам во Судниот Ден, Кога секој човек пред Аллах ќе застане, И ќе одговара за делата свои, Секој за себе,не за грешки мои и твои! ВЕ БИЛ КАДЕРИ ХАЈРИХИ ВЕ ШЕРРИХИ МИНЕЛ-ЛАХИ ТЕ,АЛА И верувам исто така, Дека се што се случува и движи, Сето тоа е Аллахова наредба, Аллахова вечна одредба. Изменето од efendija - 03.Февруари.2008 во 12:39 |
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
DAIJA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Рамазан Со сјајот твој оветлен, вселената цела (раздраган) к`о ружа насмеана, еј мубарек рамазан. Меѓу дванаесте месеци како Сонце блескаш ти, к*ранот во тебе се симнува, еј мубарек рамазан. На сите месеци цар си им, засолниште за грешници, од џеннетот клуч си ти еј мубарек рамазан. Рахмет – првата третина, а втората магфирет, третата цела селамет, еј мубарек рамазан. Во душите е твојот мир, а во куќите твојот мирис, веселба си и радост, еј мубарек рамазан. За шејтаните мака си, за постачите помош си, радост ти си голема, еј мубарек рамазан. к*ран читаат хафизите, вајз кажуваат ваизите, тоа се твоите булбули, еј мубарек рамазан. |
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
DAIJA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Смрт Кога смртта ќе ни се приближи, и кога во пресрет кон Тебе ќе тргнеме, олесни ни о Аллаху, шехадетот да го изговориме. Кога во гробот ќе не спуштат, и кога мелеците ќе почнат да не прашуваат, од казната Ти сочувај не и темнината тргни ја од нас. Прости ни ги гревовите наши и поштеди не од срамот, подари ни ги о Аллаху, недостижните џеннетски убавини. Кога од земјата ќе станеме, Ти од стравот поштеди не, и во џеннетот да не внесат, Ти нареди им на мелеците. За во џеннет, ја Рабби, да не внесат мелеци. 2 |
|
|
|
DAIJA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дуњалук Аллах е Поседувателот на разумните робови Свои, кои дуњалукот го напуштија, од искушенијата се уплашија. Во него погледнаа и цврсто се уверија дека тој за живиот не е вечно живеалиште. Па затоа к`о морска шир го замислија па по неа, со добрите дела свои, к`о на брод запловија. (касида од имам Шафија) |
|
|
|
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ISLAM MIE SE
Islam mie vera, Islam mie spas, Islamot mene me uci; Da ve sakam site vas. Islamot dela bara, Nauka i trud, Islamot ne saka laga, Osven Allah-nema drug. Islamot mene me uci, Da klanjam i postam, Da rabotam se stoe dobro, I nikogas da ne recam dosta. Zatoa mili moi: Ce se boram za Islam-so zborovi i delo, Zosto koj vo Allah veruva, Toj niz zivotot-cekori smelo. |
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
Внеси реплика | страница <1 16171819> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |