IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Храброст
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Храброст

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1617181920 21>
Автор
Порака Обратен редослед
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 22:28
текстов го учев во прво одд.... збунетост
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 22:26
Originally posted by Цаци Галапчарот Цаци Галапчарот напиша:

koje prvo koje drugo sve je toj pesimizm, al izvinjene ti  se prihvata
па како може? сакам да растам не е песимизам
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Цаци Галапчарот Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2007
Локација: Byelorussian SSR
Поени: 955
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Цаци Галапчарот Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 22:22
koje prvo koje drugo sve je toj pesimizm, al izvinjene ti  se prihvata
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 22:21
Originally posted by Цаци Галапчарот Цаци Галапчарот напиша:

tuj ti je pesimism  veze nemas ti.
извини лошо се изразив, првото е песимизам второто е оптимизам
Кон врв
Цаци Галапчарот Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2007
Локација: Byelorussian SSR
Поени: 955
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Цаци Галапчарот Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 22:13
tuj ti je pesimism  veze nemas ti.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 22:09
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

ХРАБРОСТ

Две семиња лежат едно покрај друго во плодна земја, на пролет.

Првото семе вели:
Сакам да растам! Сакам да ги пуштам своите коренчиња длабоко во земјата под мене и да го избуткам своето стебленце над Земјината кора...сакам да ги развијам своите нежни пупки како знаменца кои ќе го објават доаѓањето на пролетта...Сакам на своето лице да ја почувствувам топлината на сончевите зраци а на латиците благословот на утринската роса.
И така растеше.

Второто семе вели:
Се плашам. Ако ги пуштам коренчињата во земјата под мене, незнам на што се ќе наидам во темнината. Ако пак ја пробијат цврстата земја над мене, може да го оштетам тенкото стебленце...а што ако ги отворам пупките па некој полжав да ги изеде? А што па ако почнам да цветам, а некое мало дете ме искорне од земја.
Не, многу подобро ми е да чекам додека се не биде безбедно.
И така ова семе чекаше...
Една кокошка во раната пролет чепкаше по градината барајќи храна и го пронајде ова семе кое чекаше и-веднаш го изеде.

НАРАВОУЧЕНИЕ

ЖИВОТОТ ГИ ГОЛТА ОНИЕ КОИ НЕМААТ ХРАБРОСТ ДА ГИ ПУШТАТ СВОИТЕ ИЗДАНОЦИ.

ова е веќе оптимизам
Кон врв
Mishell_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Јуни.2007
Локација: Sweden
Поени: 575
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mishell_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 21:32
Hrabrost e da veruvas vo denesno vreme koga vistinata se poretko ja slusame..
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 12:18

ХРАБРОСТ

Две семиња лежат едно покрај друго во плодна земја, на пролет.

Првото семе вели:
Сакам да растам! Сакам да ги пуштам своите коренчиња длабоко во земјата под мене и да го избуткам своето стебленце над Земјината кора...сакам да ги развијам своите нежни пупки како знаменца кои ќе го објават доаѓањето на пролетта...Сакам на своето лице да ја почувствувам топлината на сончевите зраци а на латиците благословот на утринската роса.
И така растеше.

Второто семе вели:
Се плашам. Ако ги пуштам коренчињата во земјата под мене, незнам на што се ќе наидам во темнината. Ако пак ја пробијат цврстата земја над мене, може да го оштетам тенкото стебленце...а што ако ги отворам пупките па некој полжав да ги изеде? А што па ако почнам да цветам, а некое мало дете ме искорне од земја.
Не, многу подобро ми е да чекам додека се не биде безбедно.
И така ова семе чекаше...
Една кокошка во раната пролет чепкаше по градината барајќи храна и го пронајде ова семе кое чекаше и-веднаш го изеде.

НАРАВОУЧЕНИЕ

ЖИВОТОТ ГИ ГОЛТА ОНИЕ КОИ НЕМААТ ХРАБРОСТ ДА ГИ ПУШТАТ СВОИТЕ ИЗДАНОЦИ.

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Anthony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 3379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2008 во 16:57
Originally posted by mamma mamma напиша:

Hrabrost e togash koga ke smognesh sila da se soochish samiot so sebe.Koga site stravovi,svesni ili nesvesni koi se nosat so sebe ionevozmozuvaat bilko kakva sloboda gi otturnesh od sebe.Da se soochish so niv,svatish deka te kochat i ednostavnogi otfrlish pa makar i imal posledici od toa no se za svoja korist.Toa e najgolemata hrabrost za eden chovek.

Apsolutno se soglasuvam - hrabrost e da se soochish so ssmiot sebe si!
It’s nice to be important....it’s   important to be nice!
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2008 во 16:38
Za onie koi hrabrosta ja sporeduvaat so ludost:
Ludosta e prevzemanje na bilo kakva akcija bez razmisluvanje
i znaenje za posledicite koi sledat ili rizicite koi ke nastanat
za razlika od hrabrosta za koja znaesh deka ke ima rizik i posledici
no sepak prevzemash akcija kako shto rekov se za svoja korist..
razlika sepak ..ima

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2008 во 16:17
Hrabrost e togash koga ke smognesh sila
da se soochish samiot so sebe.
Koga site stravovi,svesni ili nesvesni koi se nosat so sebe i
onevozmozuvaat bilko kakva sloboda gi otturnesh od sebe.
Da se soochish so niv,svatish deka te kochat i ednostavno
gi otfrlish pa makar i imal posledici od toa no se za svoja korist.
Toa e najgolemata hrabrost za eden chovek.

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
Mishell_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Јуни.2007
Локација: Sweden
Поени: 575
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mishell_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2008 во 15:38
Ich ne me biduva za raskinuvanje.. Taman sobrav hrabrost i go napraviv toa, utredenta Toj pak se javi i jas zaboraviv sto sme zborele prethodnata vecer, ama izgleda i Toj голема%20насмевка..Eh mi fali malku hrabrost vo toj pogled. 
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2008 во 17:45
Храброста е лудост, но доколку се мисли на решителност тогаш работите стојат поинаку.
Решителноста е карактер, вештина, умешност.
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
ZeZnAtA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Регистриран: 26.Мај.2007
Поени: 19172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2008 во 11:15
Originally posted by MX-8441 MX-8441 напиша:

Originally posted by ZeZnAtA ZeZnAtA напиша:

za mene  :

hrabrost=ludost!!!
t.e. za da bides hrabar treba da si lud!!!

Ако тоа е за тебе това кое си го напишала, може сам ода ти се сугерира, но не го вели тоа во име на народот...........................
Сепак секое признание е еднакво на ИСПОВЕД, ак ое исповед тогаш може? и да се опрости.

изненадување........sto sakase da kazes?!..........изненадувањеголема%20насмевка
te citam i zabelezuvam ova sto si go napisal ne e dvosmosleno tuku povekesmislenoголема%20насмевка,......
(bidi pokonkreten ako voopsto ocekuvas odgovor)голема%20насмевка
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1617181920 21>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.