|
Храброст |
Внеси реплика | страница <1 1617181920 21> |
Автор | ||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
текстов го учев во прво одд....
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Цаци Галапчарот
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Локација: Byelorussian SSR Статус: Офлајн Поени: 955 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
koje prvo koje drugo sve je toj pesimizm, al izvinjene ti se prihvata
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
Цаци Галапчарот
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Локација: Byelorussian SSR Статус: Офлајн Поени: 955 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
tuj ti je pesimism veze nemas ti.
|
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
Mishell_G
Сениор Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Hrabrost e da veruvas vo denesno vreme koga vistinata se poretko ja slusame..
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ХРАБРОСТ Две семиња лежат едно покрај друго во плодна земја, на пролет.
Првото семе вели:
Сакам да растам! Сакам да ги пуштам своите коренчиња длабоко во земјата под мене и да го избуткам своето стебленце над Земјината кора...сакам да ги развијам своите нежни пупки како знаменца кои ќе го објават доаѓањето на пролетта...Сакам на своето лице да ја почувствувам топлината на сончевите зраци а на латиците благословот на утринската роса.
И така растеше.
Второто семе вели:
Се плашам. Ако ги пуштам коренчињата во земјата под мене, незнам на што се ќе наидам во темнината. Ако пак ја пробијат цврстата земја над мене, може да го оштетам тенкото стебленце...а што ако ги отворам пупките па некој полжав да ги изеде? А што па ако почнам да цветам, а некое мало дете ме искорне од земја.
Не, многу подобро ми е да чекам додека се не биде безбедно.
И така ова семе чекаше...
Една кокошка во раната пролет чепкаше по градината барајќи храна и го пронајде ова семе кое чекаше и-веднаш го изеде.
НАРАВОУЧЕНИЕ
ЖИВОТОТ ГИ ГОЛТА ОНИЕ КОИ НЕМААТ ХРАБРОСТ ДА ГИ ПУШТАТ СВОИТЕ ИЗДАНОЦИ.
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Anthony
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Apsolutno se soglasuvam - hrabrost e da se soochish so ssmiot sebe si! |
||
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Za onie koi hrabrosta ja sporeduvaat so ludost:
Ludosta e prevzemanje na bilo kakva akcija bez razmisluvanje i znaenje za posledicite koi sledat ili rizicite koi ke nastanat za razlika od hrabrosta za koja znaesh deka ke ima rizik i posledici no sepak prevzemash akcija kako shto rekov se za svoja korist.. razlika sepak ..ima |
||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Hrabrost e togash koga ke smognesh sila
da se soochish samiot so sebe. Koga site stravovi,svesni ili nesvesni koi se nosat so sebe i onevozmozuvaat bilko kakva sloboda gi otturnesh od sebe. Da se soochish so niv,svatish deka te kochat i ednostavno gi otfrlish pa makar i imal posledici od toa no se za svoja korist. Toa e najgolemata hrabrost za eden chovek. |
||
Mishell_G
Сениор Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ich ne me biduva za raskinuvanje.. Taman sobrav hrabrost i go napraviv toa, utredenta Toj pak se javi i jas zaboraviv sto sme zborele prethodnata vecer, ama izgleda i Toj ..Eh mi fali malku hrabrost vo toj pogled.
|
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Храброста е лудост, но доколку се мисли на решителност тогаш работите стојат поинаку.
Решителноста е карактер, вештина, умешност. |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
........sto sakase da kazes?!..........
te citam i zabelezuvam ova sto si go napisal ne e dvosmosleno tuku povekesmisleno,......
(bidi pokonkreten ako voopsto ocekuvas odgovor)
|
||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
||
Внеси реплика | страница <1 1617181920 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |