![]() |
|
ОБЛЕКАТА И РЕЛИГИИТЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1516171819 20> |
Автор | ||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() Миралеммм ![]() |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
Miralem1 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
|
Opaaaa... hahahahahaha
![]() ![]() |
||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
||
![]() |
||
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
|
море и критикува. Сети се како Јован Крстител во очи го укори царот Ирод зашто ја земал жена му на брат му, или како ги „измаршира“ фарисеите што дојдоа на крштевање. Во основа, нема зошто вистината да се срами од себе. Така е и со облекувањето. Според мене, облекувањето е сепак културолошки врзано. Тука некој од исламциве (што мора да се признае сексуалниот воајеризам им е тежок морален проблем) ги спомна племињата во африка, што одат топлес. Факт е дека таму женските гради, воопшто не се сексуален орган и не предизвикуваат ама баш никаква реакција кај машката популација израсната во таа средина. Додека истото да се случи на плоштад во некој град во Македонија, би било сосема поинаку. Или не дај Боже во С. Арабија, па мислам војна дека би избила... Самиот Ап. Павле, на пример, советува мажите да не носат долга коса, бидејќи едноставно тоа во таа култура не било прифатливо. НО во други времиња и култури (на пример Самсон) долгата коса била симбол на побожноста. Па и денес веќе не е „соблазително“ мажот да има долга коса нели... Така и денес, човек треба да се облекува скромно ВО РАМКИТЕ НА ШТО СКРОМНОСТА ЗНАЧИ ВО ТАА КУЛТУРА. |
||
![]() |
||
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
|
Pa Biblijata ne kritikuva, tuku usmeruva i poucuva!!!
|
||
![]() |
||
goor ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
|
jas veke se izjasniv deka sekoj e svesen sto treba da nosi i kade toa e odraz na negoviot stil na zivot......
i ne bi trebalo da bide kritikuvan od opstestvoto a najmalku od Biblijata. |
||
end off days 15...14...13....
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
Sektas, да те упатам малку, гоор по верско убедување е атеист и затоа залудно е да му цитираш стихови од Библијата
![]() И ве молам не ја влечете темава накај ислам-христијанство за да не биде затворена наскоро.
Држете се до тоа како треба да се облекуваме, што е пристојно , а што не според вас, каква облека провоцира, а каква не, во какви околности, што да е покриено, а што не итн итн
|
||
|
||
![]() |
||
goor ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
|
Prijatele Nikade jas nerekov deka postoele adam i eva toj del go zedov od biblijata..... gi spomnav vednas do toa nasite pretci pracovecite koi so oblekata se zastituvale od studot.... sega povtorno se vrakame na toa kade jas baram dokaz a vie mi citirate od biblijata deka klimata o rajot bila tropska(i od kade go izvadi toa) sega tie 100 milioni sto mi gi kaza mozam da te ubedam deka ima uste tolku moze i poveke sto prifatile islam....a predmalku spomna deka taa religija e lazna..... sega ako kvantitetot e dokaz togas neznam kolku vi vredi taa brojka.... i od kade sega deka tokmu ti si ja izbral vistinskata eligija.... a za smokviniot list ne smej se prvin procutaj podobro:)) pozdrav prijatele |
||
|
||
![]() |
||
Sektas ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 175 |
|
Brate evangelos i prekumernata hrana e grev.Zatoa sto go unistuvame teloto koe ne e nase nego Bozjo.Izvinete sto se odaleciv od temata.
|
||
.............Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
|
||
![]() |
||
Sektas ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 175 |
|
Goor zar so smokvin list ke se stoplele adam i eva.Sto slatko me iznasmea be goor.Inaku koga bile isterani od rajot nemalo zimi i studovi nego imalo tropska klima.A inaku za iskusenijata i da znaes deka site tie raboti koj gi nabroi se iskusenija ama ako se pretera.Inaku i pienjeto i jadenjeto,seksot i mnogu drugi raboti se sozdadeni za da ni bide ubavo ama so sekoe preteruvanje vise se gubi ubavinata.Za dokazot za Bog. Pa zar malku e sto milioni luge koj ziveele rasipnicki zivot se promenile vo normalni, dobri luge ispolneti so ljubov, pa zar ne ja gledas mokta na bozjiot zbor(biblijata)kako im gi menuva zivotite na lugeto,kako im go prosvetluva umot i dusata na lugeto.Ocigledno deka ne gledas stom uste baras dokazi.No moj sovet e da ja citas biblijata poseriozno i ke vidis kako Bog ke ti gi otvori duhovnite oci.Ako go baras Boga ke go najdes.Cao prijatele. |
||
.............Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
|
||
![]() |
||
|
pa jas mislam dek i ti znaes zosto ja spomnav aludira na oblekuvanjeto i vo dvete smisli i vo smisla ako ja zemes zdravo za gotovo i ako svatis sto sakal da kaze... i vo dvata slucaja oblekata e nebitna.....:) i mislam deka temata e tokmu toa zosto zapocna so postovi od biblijata kako bi trebalo zenata da se oblekuva i zosto.... moze pogresno sum svatil ama ako ne e vo smisol kako gleda bog togas ke e bila smestena na drug podforum ili ne??? :) :) :) :) :) |
||
|
||
![]() |
||
|
pa od postovite pisnai predmalku ne mi e cel da ja razvodenam temata zatoa ke spomnam samo posti...ke spomnam svinsko..... i sega za oblekata malku pogore vo postovite ke najdes edesn kade sto se veli deka taa obleka e delo na satanata.... i zatoa bese ova spomnato kako iskusenie |
||
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Ако знаеш, тогаш зошто ја спомнуваш каде што не и местото?
![]() На темава не збориме како Бог гледа на провокативно облечен маж или жена, туку како ние се гледаме, поточно провоцираме, едни со други.
|
||
|
||
![]() |
||
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
|
Koga se veli GOLI PRED BOGA se misli na RAZOTKRIENI, toa e figurativno kazano a ti ocigledno se bukvalno razbiras!
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
гоор, какво пак сега искушение ти е тоа: јадење месо, слатки работи, забава, облекување? Искушение е нешто што те наведува на грев, а овие работи не наведуваат на грев.
А за постоењето на Бог и веродостојноста на Библијата, на соодветни теми за тоа, да не ја разводниваме темата - Како треба да се облекуваме.
|
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1516171819 20> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |