|
ЗБУНЕТОВА ТЕМА |
Внеси реплика | страница <1 1516171819 137> |
Автор | |
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ama pogledite na prijatelite se melem koj brzo gi lekuva i najdlabokite rani i te ispravat na noze za da se vratish nazad, tuka kade pripagjash, kade mnogumina te cekaat. |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секако, а не вака...
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
apce
Сениор Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ako zaminal na odmor trebalo da prijavi |
|
apce
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да не заминал на одмор?
|
|
|
|
apce
Сениор Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....................
|
|
apce
|
|
apce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
apce
|
|
apce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
apce
|
|
Enigma
Сениор Регистриран: 11.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 9984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Mojata dusha ne e pateka,da minesh i da zaminesh,mojata dusha ne e kamin da se zgreesh i da zaminesh,mojata dusha e bozji hram-vleguvash i ostanuvash tamu
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Напуштен од своите војници, стојам на чистина и го чекам непријателот
за конечна битка, се што знам, се што умеам, се спремам да употребам,
секако ќе загинам, на некоја строфа се надевам како самотен епитаф...
Само волкот стои до мене, ржи наместо мене додека се нишам без здив, од моите искршени оружја капе крвта на аморфните битија...и тие се крилати, наидуваат се повеќе групирајќи се, како да ми оддаваат последна чест. Со искривен меч ги чекам, во глава ми свири некоја мелодија која ме прави рамнодушен, мразулци се појавуваат, пламенот на надежта се пресели на високиот врв. Таму горе споена со небото додека те милуваат облаци, каде птиците те учат да леташ...кажи ми, какви ми се шансите ? Ги нема. Ти чекаш, од мене зависи...дали ? Само правец сум додека бесчуствително пробивам низ толпата и аморфни делови од нешто што било цело се разлетуваат околу мене, нешто како крици ечат заедно со моите. Мечот ја пее последната мелодија додека касапи наоколу, волкот загризува и распарчува нешто што личат на вратови, водоскоци од нешто што личи на крв се распрскуваат наоколу боејќи ни’ ги лицата и муцките. Стоиш на висината на која се наоѓаш и се обидуваш да видиш појасно додека бледило го освојува твоето лице. Гледаш само мравјалник кој го потресуваат бранови и кој се собрал околу една точка. Се стресуваш кога во ехата го препознаваш мојот крик, повремено и твоето име кога студениот ветер ти ја замрзнува солзата. Од мечот не остана веќе ништо, се потроши како никогаш да го немаше, се појавија многу рани низ моето тело, сега сум само црвен факел кој подзгаснува на ветерот. Битијата ги сопреа своите напади, знаеа дека сум готов, никој не чувствуваше потреба да го зададе последниот удар, го препуштија на брзото време кое наидува. Аморфната маса престанаа да ја потресуваат бранови, точката почна да се претвора во круг и слободен пат кон тебе. Две други точки ползат споро по патот обезбеден од битијата кои немо го пратат движењето. Волкот застана пред мене додека цревата му се гледаат низ распорената утроба, ме погледна со едното око кое му преостана и ме допре со сакатата шепа : „ Морам да влезам во тебе, инаку нема да издржиш ни она малку пат кој ти преостана“, ми прошепоти со глас кој сеедно одекна во настранатата тишина во која само се слушаше пајакот кој незаинтересирано ја плетеше својата мрежа. Волкот лесно влезе низ една од многуте рани, се исправив и продолжив оставајќи зад себе крвав траг. Ползам по карпите и кршам нокти, се закашлувам, некои парчиња што беа некогаш мои ги исфрлам, волкот ме тера да се движам, погледите на моите непријатели на грбот ги чувствувам како бодежи. По некоја вечност до нејзиниот врв ја препознавам твојата треперлива дланка која ме потсети на колибри, како ми ја расчистува крвта и нечоститијата од моите очи. Легнуваш до мене, ме прегрнуваш и бакнуваш да ме потсетиш на заборавената топлина и љубов...знаев дека не се борев залудно...една вечност гледав во твоето лице, некои рани ми зацелија и почнаа да ме скокоткаат... |
|
Enigma
Сениор Регистриран: 11.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 9984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Mojata dusha ne e pateka,da minesh i da zaminesh,mojata dusha ne e kamin da se zgreesh i da zaminesh,mojata dusha e bozji hram-vleguvash i ostanuvash tamu
|
|
apce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...........
wonderful
|
|
apce
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...нема песна како што умеат твоите чекори да ја испеат, нема сонце што може повеќе да засвети од твојата насмевка, ниедно ветерче не може да допре онака како умееш ти. Ако треба да се одрекнам од сите наредни животи заради Тања каква си, олицетворение на мојата цел додека талкав низ минатите животи, ќе го тоа сторам без жал, мирен и спокоен чекајќи ја вечноста додека изгубени души брзоплето околу мене струјат во нови тела, ниеден повик повеќе не може да ме повлече, надежта исполнета е.
Спокојот ме краси: „ Види ме ! Светам !“, викам на сет глас, само ти можеш да ме чуеш, никој веќе не ме забележува, збришан од сечие сеќавање минувам низ река од замислени души, никој не ме сопира, само ти ме забележуваш, се втрчуваш низ толпата, никој не те сопира. За никого повеќе не постоиме, се имаме целосно и неуморно : „ Забележуваш ли колку малку спиеме ? “. „ И кога спиеме, зошто повеќе очите не ги затвораме, туку гледаме еден во друг ? “ Се помалку зборуваме, се повеќе мислите ни’ се спојуваат, ме движиш од далеку, ти праќам од мојот здив преку ветерот, ги допира твоите брадавици, ги гледам набрекнати додека стоиш на ридот гледајќи го залезот на сонцето. Трчаш кон мене...моите раце се шират иако свртен на друга страна, се вртам со сказалките на часовникот...вистинското време е наше...истовремени насмевки и погледи се судираат, а потоа и тела се преплетуваат... |
|
apce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
............
|
|
apce
|
|
Внеси реплика | страница <1 1516171819 137> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |