IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПРАТЕНИКОТ МУХАМЕД
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПРАТЕНИКОТ МУХАМЕД

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 34>
Автор
Порака Обратен редослед
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 21:40

drugarceto muslimance,

koga go prasav sto kje mi kaze za muhamed,
mi rece:

muhamed beshe tolku nogu ubav so i gospod na nego se zaljubi
Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2008 во 18:13
"Ako ne se sramis, pravi sto sakas!" (Muhammed, alejhis selam)
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
vd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јануари.2006
Поени: 1539
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2008 во 15:36
Ви презентирам YouTube видео, документарна емисија за пророкот Мухамед од страна на History Channel,  со професори кои зборуваат, асистенти  . . и тн, на англиски јазик.

Biography: Muhammad The Prophet - History Channel (1 of 6)

Biography: Muhammad The Prophet - History Channel (2 of 6)

Biography: Muhammad The Prophet - History Channel (3 of 6)

Biography: Muhammad The Prophet - History Channel (4 of 6)

Biography: Muhammad The Prophet - History Channel (5 of 6)

Biography: Muhammad The Prophet - History Channel (6 of 6)

Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2008 во 17:23
Muhammed a.s. rekol:"Se kolnam vo Onoj,vo cii sto race e mojata dusa,nema nieden covek bilo da e hristijanin bilo evrein da slusne za mene,a potoa da ne poveruva vo mene i vo moeto pratenistvo a da ne bide ispraten vo DZehennemot".(Muslim)
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 00:17
Muhammed a.s. rekol:"Kaj vernikot istovremeno ne mozat da se najdat dve svojstva:skrtost i los moral."(Buhari,Tirmizi)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2008 во 13:56
Muhammed Resulullah rekol:"Musliman e onoj covek od cii sto race i jazik se mirni ostanatite muslimani,a vernik e onoj covek od kogo ludjeto se sigurni deka nema da im nasteti vo nivnite zivoti i imoti"(Tirmizi,Nesai)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2008 во 01:09
Muhammed a.s. rekol:"Covekot nema da veruva kako sto treba,se dodeka ne poveruva vo ovie cetiri raboti:da poveruva deka NEMA DRUG GOSPOD OSVEN ALLAH,DEKA JAS MUHAMMED SUM ALLAHOV PRATENIK,ISPRATEN SO VISTINATA ZA LUDJETO,DEKA IMA SMRT,PROZIVUVANJE PO SMRTTA I SUDBINA"(Tirmizi)
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 20:49
Дошол некој човек кај Мухамед да го слуша, ама немало кај да ја “паркира„ камилата па си рекол, ај не ја врзувам, па еве одам кај пејгамберот, Бог ќе ја чува.
Но после проповедта (или како тоа се вика кај вас) гледа чоеков-камилата-аш, некој му ја мазнал.
Се враќа кај Мухамед и му се пожалува „Абе јас си мислев дека Алах ќе се погрижи за мојата камила“
Мухамед му рекол
„Верувај во Бога-а камилата држи си ја цврсто врзана“среќа
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 20:42
Vo edna prilika Muhammed a.s. na ibni Mes'ud mu rekol:"Ti zivees vo vreme vo koe sto ima mnogu ludje koi sto gi razbiraat k*r,anskite propisi,a malku se koi go citaat.Mnogu ludje ziveat spored k*r,anot i gi cuvaat negovite propisi,a malku se koi sto vodat racun za negovite slova.Ima malku prosaci(pitaci),a mnogu se onie koi sto delat.Ludjeto mnogu ostanuvaat vo Namazot(Molitvata),a mnogu malku razgovaraat.Povece rabotaat otkolku sto zboruvaat.A KE DOJDE VREME,koga ce bidat malku ludje koi sto ce go razbiraat k*r,anot,a mnogu koi sto ce go citaat.Togas ce se gazat propisite na k*r,anot,a ce se vodi racun za negovite slova(bukvi).Ke ima mnogu pitaci,a malku darezlivi.Ce se trosi mnogu vreme vo razgovori,a malku vo molitvi.Malku ce se raboti,a mnogu ce im se udovoluva na svoite strasti." ((Muvetta Ibni Malik)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 19:41

Rekol Muhammed a.s.:"Covekot padja vo iskusenie i moze da zgresi poradi soprugata,imotot,svoeto ego,decata i komsiite.No,ovie grevovi mozat da se otkupat so namaz,post,materijalni zrtvi za siracite i siromasnite,i so nastojuvanje da se preporacuvaat dobri dela,a zabranuvaat losi dela."(Buharija i Muslim)

Изменето од efendija - 05.Јануари.2008 во 19:42
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 17:01
На услуга, во секое време...
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Pustinski-Lav Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 16:59
KOJ MU E POSLUSEN NA PRATENIKOT, TOJ E SPASEN

fala sto me koregira brat daijaнамигнување

Изменето од Pustinski-Lav - 04.Јануари.2008 во 17:00
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 16:22
Originally posted by Pustinski-Lav Pustinski-Lav напиша:

KOKJ E POSLUSEN NA PEJKAMBEROT, TOJ E SPASEN

( MUSLIM, EBU DAVID)
A da napisese vaka: Кој му е послушен на Пратеникот, тој е спасен.

???
Кон врв
Pustinski-Lav Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 16:11

VI U ALLAHOVOM POSLANIKOM IMATE DIVAN UZOR ZA ONOGA KOI SE NADA ALLAHOVOJ MILOSTI I NAGRADI NA ONOME SVIJETU

(EL-AHZAB 21)
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 34>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,328 секунди.