![]() |
|
ПОМОШ- ИДИВИДИ ОРДИНАЦИЈА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1516171819 48> |
Автор | ||
*moon* ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
sek |
||
![]() |
||
BisernA ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
|
грацијас, тиги ![]() иначе,... пред јас, хипохондрикот, да отидам на лекар.... да си прашам.... под веѓите, откако почна зимото,.... имам нешто налик на лишај.... како белко корувче,.... се лупи редовно ако не му ставам мнооогу помада.... моја претпоставка е дека тоа е некој егзем... кој се појавува од ладното.... проблемот е што денеска забележав такво лишајче и под окото.... ![]() ![]() Изменето од BisernA - 26.Јануари.2011 во 23:04 |
||
![]() |
||
Tiggy Vicious ![]() Сениор ![]() ![]() Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
|
Мед.
![]() |
||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||
![]() |
||
BisernA ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
|
устата ми е рендеееееее
![]() ![]() ![]() дали некој знае некоја крема, маст.... ма што било... или некој домашен лек.... ![]() |
||
![]() |
||
panter123 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 15783 |
|
Do vodolija 89, tvojot problem kako sto kaza i samiot e rezultat na tvojata emotivna sostojba bidejki i samiot kaza deka si licnost koja e impulsivna, treba da nastojuvas poveke da se vozdrzuvas da bides posmiren. Izbrgnuvaj cigari, pijaloci koi sodrzat vo svojot sostav kofein kako caj, kafe. Izbegnuvaj nagli i teski fizicki aktivnosti, poveke praktikuvaj lesni fizicki aktivnosti kako pesacenje lesni sportski dvizenja i vezbi. Konzumiraj poveke svezo ovosje i zelencuk. Posebno ke ti preporacam da vnesuvas proizvodi koi vo svojot sostav sodrzat kalium i magnezium bidejki tie dva minerali se dosta vazni za rabotata i funkcioniranjeto na srceto. Bi ti preporacal denot nautro da go zapocnes so konzumiranje na edna banana koja treba sekojdnevno da ti bide prisutna na menito posebno kako sto napomenav konzumiraj ja nautro na prazen stomak. Pocesto konzumiraj morska riba bidejki vo svojot sostav gi sodrzi dvete vazni esencijalni omega 3 masni kiselini EPA i DHA koi se mnogu bitni za funkcioniranje i odrzuvanje na zdrav kardiovaskularen sistem, konzumiraj jatkasti plodovi kako orevi bademi bidejki isto taka i tie se odlicni za srceto. Od caevite bi ti preporacal da konzumiras caj od Glog bideji e dokazano deka istiot e najefikasen za bolestite na kardiovaskularniot sistem. Toa voglavno se moite preporaki do tebe. Se nadevam deka tvojot problem e rezultat na emocionalni psihogeni faktori koi se pricina za pojava na palpitaciite odnosno ekstrasistolite i tahikardijata. |
||
![]() |
||
elenadimovska ![]() Нов член ![]() Регистриран: 19.Декември.2010 Статус: Офлајн Поени: 1 |
|
jas imav bilirubin i go izlekuvav so prirodni apchinja od Hymalaya koi se vikaat Liv.52 , pobaraj na Google Liv.52 i ima upatstvo za upotreba. Prirodni se i ne se shtetni , nemaat nus-pojavi.
Изменето од elenadimovska - 19.Декември.2010 во 23:19 |
||
![]() |
||
brbrbr ![]() Нов член ![]() Регистриран: 21.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 38 |
|
mozebi sum na pravo mesto nekoj da mi kaze kako da go dovedam vo normala vkupniot bilirubin vo krvta ,posetiv doktor mi dade lekarstva gi pijam ,me interesira dali postoi nekoja prirodna bilka koja moze za kratko da go namali nbilirubinot,ako nekoj znae neka mi pise licna poraka
blagodaram |
||
![]() |
||
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
|
[QUOTE=DANDO]Jas povtorno se javuvam, mnogu sum zagrizena, vcera bev vo nuklearna medicina povtorno za tiroidata, tamu mi napravija povtorno eho i go utvrdija slednoto Struma nodosa obs.
Palpatrono vo desniot lobus jazel, tvrd, mobilen. Ehografski normalno golema tiroidna zlezda so izoehogena nehomogena struktura. Desno vo dolnata polovina nehomogen pretezno hipoehogen jazel so kalcinacija 10*10*14mm. Mi preporacuvaat da se napravi skeniranje na tiroidnata zlezda i punkciona biopsija na jazelot. TSH 0,99; FT4 0,90 Vemolam znae li nekoj koja e razlikata pomegu tenkoiglena aspiraciona biopsija i punkciona biopsija ili se raboti za isto. Treba denovive da odam na sken i najverojatno odma i na biopsija. Ve molam odma da mi odgovorite dokolku nekoj znae nesto okolu ova. i dali moze da seleci medikamentozno bez hirurski intervencii. Da naglasam deka mojata majka ima hipertiroida, sega veke dbve godini nezema terapija zemase tirozol a kaj nejze nemase nikakvi jazli Vi blagodaram[/QUOTE Tenkoiglena,aspiraciona ili punkciona biopsija e edna ista postapka koja vo prethodniot post ti ja opishav,a za terapija kje odluchat posle skenot i punkcijata kako shto kazav i prethodno. |
||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||
![]() |
||
DANDO ![]() Нов член ![]() Регистриран: 25.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 11 |
|
Jas povtorno se javuvam, mnogu sum zagrizena, vcera bev vo nuklearna medicina povtorno za tiroidata, tamu mi napravija povtorno eho i go utvrdija slednoto Struma nodosa obs.
Palpatrono vo desniot lobus jazel, tvrd, mobilen. Ehografski normalno golema tiroidna zlezda so izoehogena nehomogena struktura. Desno vo dolnata polovina nehomogen pretezno hipoehogen jazel so kalcinacija 10*10*14mm. Mi preporacuvaat da se napravi skeniranje na tiroidnata zlezda i punkciona biopsija na jazelot. TSH 0,99; FT4 0,90 Vemolam znae li nekoj koja e razlikata pomegu tenkoiglena aspiraciona biopsija i punkciona biopsija ili se raboti za isto. Treba denovive da odam na sken i najverojatno odma i na biopsija. Ve molam odma da mi odgovorite dokolku nekoj znae nesto okolu ova. i dali moze da seleci medikamentozno bez hirurski intervencii. Da naglasam deka mojata majka ima hipertiroida, sega veke dbve godini nezema terapija zemase tirozol a kaj nejze nemase nikakvi jazli Vi blagodaram |
||
![]() |
||
DANDO ![]() Нов член ![]() Регистриран: 25.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 11 |
|
Ti blagodaram renatah, TSH e vo granicite na normalnoto odnosno 0,99; FT4 iznesuva 0,90 znaci ima normala funkcija na tiroidata.
|
||
![]() |
||
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
|
Постапете како што ве советувале,направете ја таа тенкоиглена биопсија на Институтот за Радиотерапија и Онкологија,која е брза,речиси безболна( ќе почувствувате само мала незначителна болка како убод од инсект),проверете си и слободен тироксин ТСХ,па врз основа на цитолошкиот наод од биопсијата ќе се спроведе понатамошното лекување кое може да биде медикаментозно доколку има евентуално нарушување на функцијата на штитната жлезда .
Уште една напомена зошто е неопходно да ја направите аспирационата биопсија...таа истовремено може да биде дијагностичка и интервентно терапевтска доколку опишаниот нодул е цистична формација,а со шприцот би се евакуирала течноста од промената. Направете го ова и без страв! ![]() |
||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||
![]() |
||
|
Zdravo na site, Ve molam za pomos site sto ste ukluceni.
Pravev eho na tirodnata zlezda, preku krvnata slika odnosno hormonite pokazuvaat deka imam uredna tiroidna funkcija, problrmot e vo toa sto na eho mi najdoa hipoehogen nejasno ogranicen jazol so vaskularizacija samo na haloto so dm 1,49*1,09mm i mi vospostavija Dg Nodulae gl thyroidae l.deh. mi predlagaat da napravam tenkoiglena aspiraciona biopcija nodusot. Ako nekoj znae nesto vo vrska so ova, nacin na lekuvanje, sto znaci samata bolest, mora li da se pravi biopsija kolku e opasna samata biopsija znae li nekoj dobar specijalist za ova kade raboti da mi preporaca. Golema panika me fatila, Ve molam pod hitno za pomos. Postoi li nekoj naroden lek sto moze da mi pomogne. Blagodaram na site |
||
![]() |
||
muharem adlan ![]() Нов член ![]() Регистриран: 02.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 18 |
|
moja zena e bremena veke 5 meseci i vo ehoto ni kazale deka na deteo mu se krivi stapalata.sakam da mi objasnite imali sansa dodeka se porodi da si ispravi stapalata na deteto vo stomak ili da mi dadete nekakov odgovo kako da se resi vi blagodaram odnapret
|
||
![]() |
||
Sandra77 ![]() Нов член ![]() Регистриран: 16.Ноември.2010 Статус: Офлајн Поени: 3 |
|
Veke 2,5 godini boleduvam od juvenilin sindrom ili tn morbus still, sistemsko, avtoimuno, revmatsko zaboluvanje, koe sto e isklucitelno retko. Dali ima nekoj drug na forumov so istata dijagnoza ili bilo kakvi poznavanja za ovaa bolest?
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1516171819 48> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |