|
Слобода |
Внеси реплика | страница <1 1516171819> |
Автор | ||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас верувам дека си џентлмен.
Не мора на мојот израз на слобода да очекувам да ми вратиш со шамар.....за санкција може да се смета и тоа што никогаш повеке не би ме поканил на кафе, нели...?...или пак не би ме поздравил....не мора санкцијата секогаш да биде брутална.... Во врска со твоето прашање: ''ti iz cista mira mi lepis samarcina dali e toa normalno i prirodno???? '' Токму тоа сакав и да ми одговориш....мислам дека и те прашав....и навистина ме интересира твојот одговор. Но сепак на крај ке се сложам со тебе, тоа цело време ми е поентата...дека секој има слобода да на свој начин да ја практикува слободата, и да, секако таа се рефлектира на другите.....но...има тука едно НО....за очекување и нормално е дека ке се рефлектира и на тебе, не само на другите... |
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mila, jas sum dzentlmen, ne bi ti vratil, nikogas ne bi udril zensko, bez razlika sto ona nema poim zosto mi zalepila samarcina!!!!!! No za sporedba, jas gledam vo ubava zena i komentiram, toa e normalno i prirodno, ti iz cista mira mi lepis samarcina dali e toa normalno i prirodno???? A da ne ne e i tvojot primer bas soodveten?? Jas bi rekol deka ti slobodata ja sfakas vo poetska smisla, jas sum malku poveke realen, No neli sekoj ima sloboda na svoj nacin da ja praktukuva svojata sloboda, a normalno, toa da se reflektira na drugite!!!! |
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dodeka definiciite za sloboda ni gi odreduva nekoj tiranin sekogas ke fantazirame za nea
Imam poprifatilva verbalna rezerva Изменето од zbunet - 22.Април.2008 во 13:55 |
||
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
..........fala seka
sto si zede sloboda dago prevedes
|
||
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
||
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sloboda e sposobnost po sebe da odlucis, bez mokta/vlast od drug na tebe deluva ... taka nekoako e vo prevod... marija... ODLICNA "pogovorka"
|
||
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
La liberté est la faculté d'agir selon sa volonté sans être entravé par le pouvoir d'autrui.
p.s tesko mi e da go prevedam pravilno
|
||
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
||
la fille
Модератор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ednas eden umen covek rekol:
SLOBODATA E ODGOVORNOST |
||
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa koj smee od cista mira da mu pobara na moderator...
|
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кога веке сме кај слободата и санкциите кои би произлегле, а ти како што можам да забележам не се согласуваш дека слободата подразбира и свесно превземање на некаква си одговорност и евентуални санкции, и секако според твоето поимање на слободата, баш ме интересира што мислиш доколку еве... јас и ти седиме во некој кафич, пиеме кафе, муабетиме, онака необавезно и опуштено и јас одненадеж станувам и ти врзувам шамар!...го правам тоа баш онака, не предизвикана од ништо, туку така ми доаѓа во моментот, си земам за слобода и .....
Дали воопшто имам право тоа да го направам? Дали овој чин претставува слобода? Дали поради моето демонстрирање на слобода не треба да очекувам санкции? И дали со санкциите ке ми се ускрати мојата слобода? |
||
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Повторно ги искривуваш работите или еве ке се поправам даваш погрешен пример.
Со овој исказ, односно со тоа што си слободен да се изразуваш никого не загрозуваш. Слободен си во мислата и во изразот. А твојата слобода не загрозува апсолутно никого. |
||
којсумјас
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mila,
a jas mislev deka sum filozof!!! Ama spored tebe izgleda covek za da bide sloboden, ne treba so nikogo na bilo kakov nacin da komunicira? Primer- Dvajca sedat u kafana-prviot- -Lele kakvi noze ima zenava!! Uf, so bi i napravil!!! ( normalna prirodna slobodna misla na sekoe masko, ako reces deka ne e, nemalo da postoime ni jas , ni ti ni 6 milijardi drugi) -vtoriot- - A be idi u ...... Toa e zena mi!!!! (normalna reakcija nasproti edna slobodna misla!!!) I to oni sea pocnuvaat da se teraat u .... I sea koj na kogo mu ja odzema slobodata? Mislam tuka samo zenata e slobodna!!!! Ona nema poim so se desava, pa nitu e od nekogo zagrozena, nitu nekogo zagrozuva!!!! A? Изменето од којсумјас - 22.Април.2008 во 01:21 |
||
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да којсумјас. Твоите очекувања во однос на санкциите кои би следеле по твојата демонстрација на слобода се погрешни. Зошто? Затоа што при демонстрирањето на твојата слобода некого загрозуваш. Тебе иако тоа ти е познато, сепак се чувствуваш слободен да го сториш тоа. Бидејки спознанието за слободата кај тебе е силно, без разлика на последиците кои би настанале при чинот со којшто ти ја изразуваш својата слобода, треба да бидеш спремен и на последиците кои ке произлезат. Но сепак ти тоа свесно го правиш, се чувствуваш слободен, а санкциите не ја огранишуваат твојата слобода, туку само привремено трпиш последици кои се неизбежни. А ти секако си слободен. Да очекуваш дека можеш да правиш што сакаш, да повредуваш и загрозуваш други личности демонстрирајки ја својата слобода и да нема никакви санкции за последиците кои патем се штетни за другите, тоа не е слобода. Тоа е или анархија или тиранија од твоја страна. А искрено мислам дека ова твоево претставува и искривување на поимот слобода затоашто не е слобода да загрозуваш некого. |
||
којсумјас
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sloboden sum kako pticka,
zatoa sto sum buntoovnik bez p*icina!!!!!!!!!!! Изменето од којсумјас - 16.Април.2008 во 22:11 |
||
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Edinstvena rabota sto roditelot moze da mu go dade na deteto, ako navistina go saka, e Slobodata.
|
||
Внеси реплика | страница <1 1516171819> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |