|
Љубомора -доказ дека те сака или..?? |
Внеси реплика | страница <1 1516171819 25> |
Автор | ||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ljubomorata e chuvstvo isto kako i ljubovta,omrazata,tagata,radosta...
Neznam zoshto site se zgrozuvame od nea??? |
||
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ljubomorata-dokaz deka go izgubiv...
preterav
|
||
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...ИИИИИИИ,НЕ САМО ШТО Е ИНТЕРЕСНО И СЛОЖЕНО, НО И НИШТО НЕ РАЗБРАВ...!!!...НО НЕМА ВРСКА..ОВА Е ЈАКО ЗА МЕНЕ,САМО ЗНАМ ДЕКА ....И МОРАЛ И НЕМОРАЛ,И ЉУБЕЛ И НЕЉУБЕЛ....ВРЕМЕ НА ТОА ТАКВО ....ЗА ОНАДУВАЊЕ....КАКО СЕ ВИКА..ПРОАЃА!!! |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
Lady Blue
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se sto e vo umereni dozi e dobro ....ama ako se pretera moze se dobie kontra efekt
|
||
Zdravko81
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1690 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ljubomorata e dosadna rabota, posebno ako e so golemicok akcnt. Togash sve ide u P.M. bez razmisluvanje.
|
||
Луѓето имаат избор, но важно е да се држат до тој избор
|
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ДИЈАЛЕКТИКА!!! (Спротивставени мислења.......за еден поим...
Со се што е кажано овде не значи дека мора да се согласите, а уште помалку дека и писателот на овие редови се согласува со тоа што го напишал!!! Но уствари тоа е дијалектика, јеби га!!!) WIKIPEDIA Љубомората во дијалектичка смисла на зборот има потекло од чисто и изворно македонскиот збор љубов. Нели љубо-в ; љубо-мора!! Што би рекле за љубомората - значи дека мора да љубиш! Е арно ама некои тоа го сфаќаат обратно!!!! И тоа они мислат дека ако они љубат, тоа другиот нив исто така МОРА(да ги)ЉУБИ!!! Од тие причини настанува конфликтна ситуација, односно едниот кој љуби, мисли дека другиот исто така го љуби, а у ствари се работи за дијалектички конфронтизам во една исклучително емоционално спротивставена ситуација!!! Не се знае како оној што мора да љуби ќе се понаша во ситуација кога мора да љуби, арно ама знаете како е кога ти викаат морално е да љубиш, а не е морално да не љубиш!!! Е сеа ова не е морално да не љубиш некој го разбира како неморално во етичка и морална смисла на зборот, па затоа он сеа си мисли дека мора да љуби!!! Но, бидејќи во душата он не љуби, туку од неморални причини мора да љуби, поради конфликт на интереси настанува ЉУБО-МОРА!!! Е тоа е тоа и така е така!!!! P.S.Koa go procitav ova dijalekticko objasnuvanje, nesto ne mi bese bas jasno ama posto jas go izmisliv i napisav, kaj da e ke mi se razjasni!!!!! P.S. Ako moze moderatorite da go ostavat postot barem malku da postoi, ako ne toa e!!! Со ЉУБО(в)МОРА(в така)!!!!!!! Изменето од којсумјас - 11.Април.2008 во 18:23 |
||
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
leeeeeeeeeee ama ti e ova dobro!!!! Изменето од ZeZnAtA - 11.Април.2008 во 14:22 |
||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
||
ZeZnAtA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
e ne ke se zezam!!!
|
||
|
||
којсумјас
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sakam da dadam edna izjava pred site sea ako moze, posto ionaka nema nikoj na forumov!!!!
Ako imate nekoja vrska vo koja partnerot ne pokazuva znaci na ljubomora, vo bilo koja sitiuacija, pod itno otkacete go-- toj-taa ne ve saka!!!! Ako partnerot nikogas ne ve prasuva kade bevte so kogo bevte so praevte, nego ne go intereserirate seriozno, toa e samo prolazna vrska - otkacete go -- toj - taa ne ve saka!!!!! Ako partnerot poveke se zamara za mislenjeto na drugite, otkolku za vaseto pa makar da e toa i ponekogas izliv na ljubomora - otkacete go -- toj-taa ne ve pocituva i saka!!!! Ako partnerot ne gi sfaka seriozno vasite cuvstva pa makar i toa da e maaalo cuvstvo na ljubomora- otkacete go -- toj-taa ne ve saka!!!!! Napravete go toe pred da bide predocna, koga veke nema da mozete da izlezete od vrska kade nema da znaete dali e toa ljubov ili samo povredeno ego!!!!!!! Zastitete se sebesi!!! Yes!!!!!!!!! P.S. Za posledicite koi moze da nastanat od akciite prevzemeni kako reakcija na samopronaoganjeto vo pogore napisanoto, avtorot na redovite ne prevzema nikakva materijalna, moralna i ne daj boze krivicna odgovornost!!!! Se sto ke napravite e na vasa odgovornost!!!!! |
||
којсумјас
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ауу ти си била стварно зезната ма !!!!!!! Изменето од којсумјас - 11.Април.2008 во 13:14 |
||
apce
Сениор Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ma nema sto da se prasuvame
stanuem i brisam patos so dvajcata
|
||
apce
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I mene me ima uplaseno duri
|
||
ZeZnAtA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jasno e!!!>>>>>> toa e flert!!!!
a flert pred o4i>>>>neznam nekoj koj ne bi izreagiral so bilo sto!!!
od najmala raka na napustanje na mestoto na zlostorstvoto...
pa se do povraten udarac vo samiot moment...
|
||
|
||
којсумјас
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако јас се прашувам, ич нема што да се прашуваме за таква работа, јасно е се!!! |
||
Внеси реплика | страница <1 1516171819 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |