|
Не можам да спијам... |
Внеси реплика | страница <1 1516171819 26> |
Автор | ||
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Можам да спијам, ама не сакам.
|
||
loptica
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 173 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Naravno...jas i izmisliv straza na forumov i jas ke go cuvam
Samo ti idi da nanas.... |
||
NE MI ZAMERAJTE NA GRAMATICKI GRESKI....USTE UCAM TA-TO-OT...KE SE SNAJDAM VALJDA BEZ PADEZI...
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Луѓе два ипол е. Прва ноќна стража заврши. Ќе сака некој да ме замени?
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
loptica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da znaes deka ke si legnam...pokusaj broj 3
Ne gi kradat postovite? Sum videla na kajgana nekoji indenticni postovi kako tuka. Sumnivo mi e nesto Po cela nok se pravi copy-paste Laku nok "Секоја своја грижа префрлете ја на Него (Бог), зашто Тој се грижи за вас." (1 Петрово 5:7)
|
||
NE MI ZAMERAJTE NA GRAMATICKI GRESKI....USTE UCAM TA-TO-OT...KE SE SNAJDAM VALJDA BEZ PADEZI...
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И јас си легнувам. Добра ноќ на сите
п.с. Loptice, ајде дружи не мене и екате во сон... не мораш да го чуваш секоја вечер форумов, немај гајле, никој не ги краде постовите
|
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Имам една пријателка која, порано, кога ќе се соберевме кај неа цело друштво во соба, умееше да се повлече во креветот во истата соба во која и ние бевме и покрај сета бучава и домот од цигари да си заспие како пајче. На идење, ќе ја разбудевме за да ја поздравиме и таа ќе не поздравеше, а другиот ден не се сеќава дека сме ја разбудиле
Е тоа се вика сон
Како го постигнува тоа? И завидувам, но сум заборавил да ја прашам. Знам дека никогаш не идела на јога, значи тоа не е. Но познавајќи ја, мислам дека има способност кога ќе ја допре перницата, да направи Shut Down на мозокот и на целокупниот ден, да заборави на сите обврски и грижи, и страсно да го зграпчи ќебето и просто да се вљуби во сонот
Бај д веј, јас практикувам кратка молитва пред спиење. Тоа многу ми помага и за сонот. Во молитвата му благодарам на Бог за сите убави моменти од изминатиот ден, а и го молам за утрешниот, за Негово водство, да ме заштити од ненадејни опасности, да ми даде доволно енергија да ги завршам сите обврски тој ден, да не потклекнам на евентуалните искушенија, да ја исполнам Неговата воља итн.
Предавајќи Му ги сите грижи на Бог, сонот ми доаѓа по инерција.
Еве ти едно стихче за добра ноќ:
"Секоја своја грижа префрлете ја на Него (Бог), зашто Тој се грижи за вас." (1 Петрово 5:7)
|
||
|
||
ekaterina
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 450 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
e sega i jas konecno dobivam signali za spienje....
cao drustvo |
||
people are strange
|
||
loptica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Odam poleka na pokusavanje na spijenje broj 2.....
Se nadevam deka ke uspeam... |
||
|
||
ekaterina
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 450 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mislam deka se raboti za praktikuvanje JOGA |
||
people are strange
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Otsekogas im zaviduvav na lugeto koi umeat da spijat taka dobro i bez problem...i denje da se dreme pa uste i noke da se spie.
Ako ima nekoja tajna kako go postignuvas toa-ke ti bidam blagodarna dokolku ja spodelis.
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
loptica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A koj kazal deka pati od nesonica? Procitaj malce povnimatelno sto napisav |
||
|
||
ekaterina
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
e sto da se kaze na ova....blaze tebe! jas nemam legnato vo 21, ne pamtam od koga. prvo zaradi obvrskite doma koj mi ostanuvaat za navecer, a i da legnam nema teoretski sansi da zaspijam. ima denovi koga sum izmorena i od umor ne mozam da spijam. |
||
people are strange
|
||
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A zosto mislis deka pati od nesonica? Duri veli deka ni kafeto ne mu smeta da zaspie
|
||
loptica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Taka ti se sviknal organizmot...ti treba mnogu son....
21 e sepak mnogu rano za legnuvanje....ne dozvoli da ti se zivot sveduva samo na rabota i spijenje, ne znam kako funkcioniras za vikendi....ama vo sekoj slucaj treba da si najdes nekoj balans. Ako spijes porucek, epten e rano da legnes pak u 21....probaj barem okolu 22.... |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 1516171819 26> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |