IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Други хобија
  Активни теми Активни теми RSS - Тетоважата како доживотен белег!!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Тетоважата како доживотен белег!!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 14151617>
Автор
Порака Обратен редослед
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Статус: Офлајн
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2006 во 23:42
Па не само спомен што означува нешто туку и спомен на човекот кој ја направил тетоважата

Изменето од Boogie - 24.Декември.2006 во 23:42
Кон врв
Tattoo Beauty Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Регистриран: 10.Август.2006
Поени: 4549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2006 во 22:52
Да баш така таа те следи цел зивот како и споменот што го означуваSmile
Кон врв
Emus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Октомври.2006
Локација: Macedonia
Поени: 1997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Emus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2006 во 20:12
inace tetovazata ne ja sledi modata, nikogas ne ja sledela, tetovazata e trajna a modata na sezoni, ako ja sledis; sekoja sezona treba nova tetovaza da si stajs ili da smenis del od postoeckite
It's funny how someone can break your heart in a tousands of litle pieces, and you'll still be able to love him with those broken pieces.
Кон врв
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2006 во 19:55
Originally posted by Emus Emus напиша:

nemam staveno a bi sakala

Да си ставиш и ако пишуваш на темава редно е да го кажеш твојот став...Wacko
Кон врв
Emus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Октомври.2006
Поени: 1997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Emus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2006 во 20:04
nemam staveno a bi sakala
It's funny how someone can break your heart in a tousands of litle pieces, and you'll still be able to love him with those broken pieces.
Кон врв
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2006 во 19:42
Originally posted by buceslatko buceslatko напиша:

e za ovoj sakam da citiram ednoga decka koj otkako mi gu istetovira cimerku, kd zavrsi sve ss tetoviranje, kaza vu:

slusaj sk.... ovoj ti ostanue za cel zivot..... muzi mozes da gi menjas, ali tattoo vise nikad... toj ti e za cel zivotWinkWinkWink

znaemo se koi smo

i znamo koj toa go rekolLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLWinkWink

a inace mozes be da menjas muzi i tatto da ja prepravuvas ventualno ali razlika  e so moze taa da ti ostane verna za razlika od muzotLOLLOLLOL

ma taa e za cel zivot se drugo nekako kako da ne e vecno...LOLLOLLOLLOLLOLLOL
Кон врв
buceslatko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јули.2006
Поени: 602
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај buceslatko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2006 во 03:57

e za ovoj sakam da citiram ednoga decka koj otkako mi gu istetovira cimerku, kd zavrsi sve ss tetoviranje, kaza vu:

slusaj sk.... ovoj ti ostanue za cel zivot..... muzi mozes da gi menjas, ali tattoo vise nikad... toj ti e za cel zivotWinkWinkWink

znaemo se koi smo
Read an cry!!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2006 во 00:43

Па нормално дека нема логика да се тетовираш од мода LOLLOLLOLLOL

тетоважите се трајни а модата се мења сезонскиLOLLOLLOLLOL  е едино ако си со тоооолкава страст за тетовирање па се тетовираш секоја сезона (и така ко демек ќе бидеш модерен)LOLLOLLOL али па кога ке пројде идеш и на вадење....LOLLOLLOLLOLLOL

Не , не нема логика ваквиот став но сепак не сме сите исти и неможеме да имамае ис став! Секако тетовирани би ме поддржале а другиве само ке окривуваат и ке мрчат Dead

па и затоа тука има 2 стани значи тетовирани и НЕтетовирани па сеа твое е само дасе најдеш и да одлучиш у кои спаѓаш!!LOLLOLLOLLOLLOLLOL

Изменето од SeXY - 22.Декември.2006 во 00:49
Кон врв
BiG_kIsS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Крајно сериозна во с'e

Регистриран: 01.Ноември.2006
Поени: 8373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BiG_kIsS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2006 во 23:46
Се согласувам дека тетоважата е доживотен белег.... И дека стварно треба нешто да ти значи за да ја ставиш..... Не верувам дека некој само заради мода ќе си стаи тетоважа која ќе ја носи цел живот.... Нема логика.... Confused
Иначе јас не би стаила.... Не дека не ги сакам тетоважите (баш ми се убави) али многу сакам промени и нема да издржам цел живот да имам иста тетоважа..... Али никогаш не вели никогаш.... Можда некад ќе стаам, којзнаеBig%20smile..... Имам ставано тетоважи онакви за 1-2 недела..... Big%20smile
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
Кон врв
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2006 во 23:13

Се сложувам малце со ова но сепак тој проблем не им се дешава на сите! Сепак и тетоважата може да се каже дека има одреден период кога таа е сјајна и бојата и е јака ! Но сепак има и многу начини како таа и понатака да се оддржува со специјални креми и сл па и ако толку изгледа лошо или избледено може и се случува да се повтори т.е да и се обнови бојата!Smile Всушност тоа малце и зависи и до квалитетот на бојата и до самата изработка на тетоважата!Smile

Така да имам видено и тетоважи кои и после 12 години од нивното ставање сеусте добро изгледаат...

Изменето од SeXY - 21.Декември.2006 во 23:16
Кон врв
maja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Регистриран: 28.Мај.2005
Локација: Italy
Поени: 13127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2006 во 14:17
Originally posted by ivana ivana напиша:

prvo nikogash ne bi mozela da kazae E OVA go sakam za cel zivot,
vtoro i ako kazam e ova....toa koa kje mi ostari kozata koa kje mi se
zbrcka i razvlece kje stane edna amorfna bljuvotina shto mozebi i kje
nalikuva na neshto...
E sega bash okolu ova Ivana si vo pravo celosno, zosto so samoto stareenje kozata popusta se razvlekuva itn...mene mi se sluci nesto so tetovazata koja ja imav na desnata strana.Bidejki me fati slepoto crevo morashe da se otstrani a tetovazata se naoghashe skoro na toj del.Po operacijata koga se vidov deluvashe UZASNO ja nemashe celosnata tetovaza a na delot kade sto beshe izvrshena operacijata imav luzna tolku grozna kako nekoj da si igral na mene X(iks) O (krukce)..Mi smetashe premnogu, a veke doagjaa letnite odmori....taka da ja trgnav i tetovazata i luznata.
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
Кон врв
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2006 во 13:46

Па затоа и зборам јас дека трајна тату мора да е од лично значење иначе која е таа што ќе ти се допага цел живот??Confused

Затоа ако тоа е нешто својствено за тебе ќе си го носиш до крај на животот!!!Smile

Некој дури сметаат дека ќе се изневерат себе си као ја извадат еве јас на пример!!Smile
Кон врв
ivana Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Госпожа Грофица

Регистриран: 14.Април.2005
Поени: 3327
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivana Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2006 во 13:42
ja ne sakam tetovazi, a pa dozivotni EPTEN ne.......

prvo nikogash ne bi mozela da kazae E OVA go sakam za cel zivot,
vtoro i ako kazam e ova....toa koa kje mi ostari kozata koa kje mi se zbrcka i razvlece kje stane edna amorfna bljuvotina shto mozebi i kje nalikuva na neshto...

a za tetovazite na drugite nemam bash nikakov stav...nitu me fasciniraat , nitu me potresuvaat....
tetovaza, ko tetovaza... prazna Wink (vo kontekst na kuferLOL)

Motivation is game in my hands
Кон врв
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2006 во 13:37
Originally posted by sensei sensei напиша:

Originally posted by SeXY SeXY напиша:

прво се тетовирав до сега 3 пати а и пак ќе се тетовирам!! Се она што имам на мене не е последица од модатаAngryAngry
 Не би ја трпела таа болка и тој ризик да кажам у афтер кер за да бидам фешнDeadDead
Тетоважи кои служат за моден детаљ се оние привремените но човек кога ќе стави трајна тоа е дефинитивно нешто битно кое го сака или го мрзи но го обележува!!!!Модата не е во нашата психа па да ја овековечуваме ,всусност и таа е минлива но тетоважата е трајна!!!!

И трајната тетоважа е мода. Со тоа купуваш некој лајфстајл, се етикетираш како припадничка на една „модерна“ „авангардна“ група и субкултура. А сето тоа е безвредно, како и секоја минлива мода.

Лајф стајл и имиџ си градиш срема однесување облека музика начин на живот! Може тетоважата да е некој дел од ова но никој не би се тетовирал само за да се вброи или да се направи аванагарда!!!!Ouch

Сепак и залудно е да се повторувам ти очигледно го имаш овој став! Имаш луѓе кои се тетовирани и нететовирани кои ова го мислат и поддржуваат но затоа да прашаш некој кој што има ќе го тврди мојот став!!!

На крај краева NOTHING IS REAL UNTILL YOU FEEL IT!!!!LOLLOLLOLLOLLOL
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 14151617>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.