|
Тетоважата како доживотен белег!! |
Внеси реплика | страница <1 14151617> |
Автор | ||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па не само спомен што означува нешто туку и спомен на човекот кој ја направил тетоважата
Изменето од Boogie - 24.Декември.2006 во 23:42 |
||
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да баш така таа те следи цел зивот како и споменот што го означува
|
||
Emus
Сениор Регистриран: 03.Октомври.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
inace tetovazata ne ja sledi modata, nikogas ne ja sledela, tetovazata e trajna a modata na sezoni, ako ja sledis; sekoja sezona treba nova tetovaza da si stajs ili da smenis del od postoeckite
|
||
It's funny how someone can break your heart in a tousands of litle pieces, and you'll still be able to love him with those broken pieces.
|
||
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да си ставиш и ако пишуваш на темава редно е да го кажеш твојот став...
|
||
Emus
Сениор Регистриран: 03.Октомври.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nemam staveno a bi sakala
|
||
It's funny how someone can break your heart in a tousands of litle pieces, and you'll still be able to love him with those broken pieces.
|
||
Tattoo Beauty
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i znamo koj toa go rekol
a inace mozes be da menjas muzi i tatto da ja prepravuvas ventualno ali razlika e so moze taa da ti ostane verna za razlika od muzot
ma taa e za cel zivot se drugo nekako kako da ne e vecno...
|
||
buceslatko
Сениор Регистриран: 29.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 602 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
e za ovoj sakam da citiram ednoga decka koj otkako mi gu istetovira cimerku, kd zavrsi sve ss tetoviranje, kaza vu: slusaj sk.... ovoj ti ostanue za cel zivot..... muzi mozes da gi menjas, ali tattoo vise nikad... toj ti e za cel zivot znaemo se koi smo |
||
Read an cry!!!!!
|
||
Tattoo Beauty
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па нормално дека нема логика да се тетовираш од мода тетоважите се трајни а модата се мења сезонски е едино ако си со тоооолкава страст за тетовирање па се тетовираш секоја сезона (и така ко демек ќе бидеш модерен) али па кога ке пројде идеш и на вадење....Не , не нема логика ваквиот став но сепак не сме сите исти и неможеме да имамае ис став! Секако тетовирани би ме поддржале а другиве само ке окривуваат и ке мрчат
па и затоа тука има 2 стани значи тетовирани и НЕтетовирани па сеа твое е само дасе најдеш и да одлучиш у кои спаѓаш!!
Изменето од SeXY - 22.Декември.2006 во 00:49 |
||
BiG_kIsS
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Крајно сериозна во с'e Регистриран: 01.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се согласувам дека тетоважата е доживотен белег.... И дека стварно
треба нешто да ти значи за да ја ставиш..... Не верувам дека некој само
заради мода ќе си стаи тетоважа која ќе ја носи цел живот.... Нема
логика....
Иначе јас не би стаила.... Не дека не ги сакам тетоважите (баш ми се убави) али многу сакам промени и нема да издржам цел живот да имам иста тетоважа..... Али никогаш не вели никогаш.... Можда некад ќе стаам, којзнае..... Имам ставано тетоважи онакви за 1-2 недела..... |
||
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
||
Tattoo Beauty
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се сложувам малце со ова но сепак тој проблем не им се дешава на сите! Сепак и тетоважата може да се каже дека има одреден период кога таа е сјајна и бојата и е јака ! Но сепак има и многу начини како таа и понатака да се оддржува со специјални креми и сл па и ако толку изгледа лошо или избледено може и се случува да се повтори т.е да и се обнови бојата! Всушност тоа малце и зависи и до квалитетот на бојата и до самата изработка на тетоважата! Така да имам видено и тетоважи кои и после 12 години од нивното ставање сеусте добро изгледаат... Изменето од SeXY - 21.Декември.2006 во 23:16 |
||
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
||
Tattoo Beauty
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па затоа и зборам јас дека трајна тату мора да е од лично значење иначе која е таа што ќе ти се допага цел живот?? Затоа ако тоа е нешто својствено за тебе ќе си го носиш до крај на животот!!!
Некој дури сметаат дека ќе се изневерат себе си као ја извадат еве јас на пример!!
|
||
ivana
Сениор Госпожа Грофица Регистриран: 14.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3327 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ja ne sakam tetovazi, a pa dozivotni EPTEN ne.......
prvo nikogash ne bi mozela da kazae E OVA go sakam za cel zivot, vtoro i ako kazam e ova....toa koa kje mi ostari kozata koa kje mi se zbrcka i razvlece kje stane edna amorfna bljuvotina shto mozebi i kje nalikuva na neshto... a za tetovazite na drugite nemam bash nikakov stav...nitu me fasciniraat , nitu me potresuvaat.... tetovaza, ko tetovaza... prazna (vo kontekst na kufer) |
||
Motivation is game in my hands
|
||
Tattoo Beauty
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Лајф стајл и имиџ си градиш срема однесување облека музика начин на живот! Може тетоважата да е некој дел од ова но никој не би се тетовирал само за да се вброи или да се направи аванагарда!!!!
Сепак и залудно е да се повторувам ти очигледно го имаш овој став! Имаш луѓе кои се тетовирани и нететовирани кои ова го мислат и поддржуваат но затоа да прашаш некој кој што има ќе го тврди мојот став!!!
На крај краева NOTHING IS REAL UNTILL YOU FEEL IT!!!!
|
||
Внеси реплика | страница <1 14151617> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |