IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Мистерии и астрологија
  Активни теми Активни теми RSS - Сон
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Сон

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 55>
Автор
Порака Обратен редослед
konan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Август.2008
Статус: Офлајн
Поени: 749
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај konan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2008 во 22:25
malku citav a mnogu filozofii,mozebi sonot i nee son
Кон врв
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 4418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2008 во 09:32
zab, izronat, bez bolki збунетост
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta.
Кон врв
Astra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2008
Поени: 297
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Astra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2008 во 23:33
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Дали некој може да ми го протолкува следниов сон:

Кип, голем лик, многу блескав лик стоеше пред мене. Изгледот му беше страшен. Главата на ликот беше од чисто злато. Градите и рацете од сребро, стомакот и бедрата од бронза, нозете од железо, а стапалата делумно од железо, делумно од глина. Одненадеж се стркала камен од планината, па удри во кипот, во стапалата од железо и глина и го скрши. Тогаш наеднаш се здроби железото и глината, бронзата, среброто и златото, и сè стана како плева на летно гумно, ветрот ги однесе и трага однив не остана . А каменот што удри во идолот стана голема планина и ја наполни сета земја.

Балтазар, што ќе кажеш ти на ова? голема%20насмевка

да внимаваш и да не веруваш во лажни богови и идоли, господ е насекаде околу тебе и во тебе.

Изменето од moira - 12.Август.2008 во 23:54
What you see,hear and feel is not always true.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2008 во 11:00
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Кип, голем лик, многу блескав лик стоеше пред мене. Изгледот му беше страшен. Главата на ликот беше од чисто злато. Градите и рацете од сребро, стомакот и бедрата од бронза, нозете од железо, а стапалата делумно од железо, делумно од глина. Одненадеж се стркала камен од планината, па удри во кипот, во стапалата од железо и глина и го скрши. Тогаш наеднаш се здроби железото и глината, бронзата, среброто и златото, и сè стана како плева на летно гумно, ветрот ги однесе и трага однив не остана . А каменот што удри во идолот стана голема планина и ја наполни сета земја.

газење%20од%20смеењеНе си нормален.... 

Изменето од maria_magdalena - 12.Август.2008 во 11:01
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
black v Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 12.Август.2008
Поени: 6
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај black v Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2008 во 02:25
И ако повторно, во почетокот имаш тешка борба, немој да се обесхрабруваш, туку напротив знај дека непријателот со своето илјадагодишно искуство сфатил дека ќе напредуваш, затоа се обидува да те испаничи со своите закани, виденија во "сонот" и на јаве, и слично на тоа, за да те уплаши и поради тоа да го запоставиш својот подвиг.
Кон врв
ПодВодно Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 7391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ПодВодно Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2008 во 01:17

сјајниот бог има ахилова пета ... ќе ја преиспитуваш својата вер(б)а ...

Изменето од filmadzijka - 15.Август.2008 во 11:47
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2008 во 00:25

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
n1k0La Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Ride To Live Live To Ride

Регистриран: 31.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 357
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај n1k0La Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2008 во 00:18
u pm eve veke 2 veceri sonuvam nekoi zmii po drvja ovo ono mi pagaat begam ja sto li e neznam.
Otvori Se Zezame ! Da Ne Vlezeme Sose Vrata!
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2008 во 00:04
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Хеј, гледам овде имало еден човек, налик на Јосиф од Стариот Завет кој мошне убаво ги толкува соновите...со ник дудуловски.трепкање

Па во тој контекст, јас би те замолила почитуван форумџијо, кога ќе имаш време да ми напишеш нешто и за мојот сон.
Имено, имам 3-4 “филма“ кои се повторуваат во разни верзии, но воглавно се се сведува на исто. Еден таков сон, кој никако неможам и не умеам да си го протолкувам, а често ми се сонува е следниов:

Треба да се мажам, за некој човек (секојпат е тоа некој безвезе лик од секојдневието), и пази сега, треба да се омажам за него, а јас сум всушност мажена, и пот ме облева, како да му го кажам тоа на овој, што ќе ме “жени“, и така се будам на тоа место. (Инаку приватно, сум омажена).

Што е ова, мајко му стара, со години ме мачи?

Поздрав....

"Сонот доаѓа од многу грижи"
(Библијата, Проповедник 5:3)

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2008 во 21:00
Хеј, гледам овде имало еден човек, налик на Јосиф од Стариот Завет кој мошне убаво ги толкува соновите...со ник дудуловски.трепкање

Па во тој контекст, јас би те замолила почитуван форумџијо, кога ќе имаш време да ми напишеш нешто и за мојот сон.
Имено, имам 3-4 “филма“ кои се повторуваат во разни верзии, но воглавно се се сведува на исто. Еден таков сон, кој никако неможам и не умеам да си го протолкувам, а често ми се сонува е следниов:

Треба да се мажам, за некој човек (секојпат е тоа некој безвезе лик од секојдневието), и пази сега, треба да се омажам за него, а јас сум всушност мажена, и пот ме облева, како да му го кажам тоа на овој, што ќе ме “жени“, и така се будам на тоа место. (Инаку приватно, сум омажена).

Што е ова, мајко му стара, со години ме мачи?

Поздрав....
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
superboy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Добар човек

Регистриран: 08.Август.2008
Поени: 103
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај superboy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2008 во 12:25
Не верувам во никакво претскажување (да не набројувам).Сепак сонувам многу работи кој навистина ми се случуваат после сонот.Навистина е малку чудно но тоа е.
Поздрав
Работата го краси човекот а мрзата го гнаси.

Кон врв
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 4418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2008 во 08:17
nepoznati luge, baknuvanje dodeka se vrtam vo krug i razdelba....

i utrovo si go dobiv odgovorot na mojot son
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2008 во 01:52

@

superboy

Еве ја темата...повели и дискутирај

Поздрав

Изменето од moira - 11.Август.2008 во 02:48
Кон врв
Monuska Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2128
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Monuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2008 во 21:47
Ух, сонував една личност што не ја знам... мислам, не знам како изгледа, а во сонот некако изгледаше... е ај сега
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 55>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.