![]() |
|
Сон |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1415161718 55> |
Автор | |
konan ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 749 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
malku citav a mnogu filozofii,mozebi sonot i nee son
|
|
![]() |
|
seka ![]() Сениор ![]() ![]() Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
zab, izronat, bez bolki
![]() |
|
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
|
![]() |
|
Astra ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 297 |
да внимаваш и да не веруваш во лажни богови и идоли, господ е насекаде околу тебе и во тебе. Изменето од moira - 12.Август.2008 во 23:54 |
|
What you see,hear and feel is not always true.
|
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
![]() Изменето од maria_magdalena - 12.Август.2008 во 11:01 |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
black v ![]() Нов член ![]() Регистриран: 12.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 6 |
И ако повторно, во почетокот имаш тешка борба, немој да се обесхрабруваш, туку напротив знај дека непријателот со своето илјадагодишно искуство сфатил дека ќе напредуваш, затоа се обидува да те испаничи со своите закани, виденија во "сонот" и на јаве, и слично на тоа, за да те уплаши и поради тоа да го запоставиш својот подвиг.
|
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
сјајниот бог има ахилова пета ... ќе ја преиспитуваш својата вер(б)а ... Изменето од filmadzijka - 15.Август.2008 во 11:47 |
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Дали некој може да ми го протолкува следниов сон:
Кип, голем лик, многу блескав лик стоеше пред мене. Изгледот му беше страшен. Главата на ликот беше од чисто злато. Градите и рацете од сребро, стомакот и бедрата од бронза, нозете од железо, а стапалата делумно од железо, делумно од глина. Одненадеж се стркала камен од планината, па удри во кипот, во стапалата од железо и глина и го скрши. Тогаш наеднаш се здроби железото и глината, бронзата, среброто и златото, и сè стана како плева на летно гумно, ветрот ги однесе и трага однив не остана . А каменот што удри во идолот стана голема планина и ја наполни сета земја.
Балтазар, што ќе кажеш ти на ова?
![]() |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
n1k0La ![]() Сениор ![]() ![]() Ride To Live Live To Ride Регистриран: 31.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 357 |
u pm eve veke 2 veceri sonuvam nekoi zmii po drvja ovo ono mi pagaat begam ja sto li e neznam.
|
|
Otvori Se Zezame ! Da Ne Vlezeme Sose Vrata!
|
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
"Сонот доаѓа од многу грижи"
(Библијата, Проповедник 5:3) |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Хеј, гледам овде имало еден човек, налик на Јосиф од Стариот Завет кој мошне убаво ги толкува соновите...со ник дудуловски.
![]() Па во тој контекст, јас би те замолила почитуван форумџијо, кога ќе имаш време да ми напишеш нешто и за мојот сон. Имено, имам 3-4 “филма“ кои се повторуваат во разни верзии, но воглавно се се сведува на исто. Еден таков сон, кој никако неможам и не умеам да си го протолкувам, а често ми се сонува е следниов:
Треба да се мажам, за некој човек (секојпат е тоа некој безвезе лик од секојдневието), и пази сега, треба да се омажам за него, а јас сум всушност мажена, и пот ме облева, како да му го кажам тоа на овој, што ќе ме “жени“, и така се будам на тоа место. (Инаку приватно, сум омажена). Што е ова, мајко му стара, со години ме мачи?
Поздрав....
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
superboy ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Добар човек Регистриран: 08.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 103 |
Не верувам во никакво претскажување (да не набројувам).Сепак сонувам многу работи кој навистина ми се случуваат после сонот.Навистина е малку чудно но тоа е.
Поздрав |
|
Работата го краси човекот а мрзата го гнаси.
|
|
![]() |
|
seka ![]() Сениор ![]() ![]() Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
nepoznati luge, baknuvanje dodeka se vrtam vo krug i razdelba....
i utrovo si go dobiv odgovorot na mojot son
|
|
![]() |
|
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
![]() |
|
Monuska ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Ух, сонував една личност што не ја знам... мислам, не знам како изгледа, а во сонот некако изгледаше... е ај сега
![]() |
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1415161718 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |