|
Прашање до атеистите |
Внеси реплика | страница <1 1415161718 24> |
Автор | ||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Amin Brate i tebe, i na Site Muslimani da gi nagradet..
|
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
,!Заиста су вјерници браќа!,-Аллах да те награди брате Халиде,за овој ајет. -Сега останува уште ЕвАнгелос да подаде рака,и..па-па...да си оди дома!Не мора да стане муслиман,нам ни требаат муслимани со убедување,а не вакви како него. |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne ti oponiram, bidejki so nekoi raboti se slozhuvam so tebe... ... tuku sakav da potenciram neshto sto mozhebi ke ti pomogne da osoznaesh raboti koi vo momentov se daleku od tebe. Osnovata rabota vo percepiranjeto na stvarnosta e stavovot koj ke go zezemesh ushte na pochetokot. Dokolku sakash da gi razbresh drugite pogledi ke treba da napravish perceptualen shift (eve, Fantasitchnata Dama me zarazi so nejziniot simaptichen govor!). Vmesto da mislish ke veruvam vo onoa shto ke vidam, pomisli na ke vidam onoa vo sto veruvam. Изменето од Messenger - 04.Февруари.2008 во 15:35 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Evangelos!!!! sigurno imas Quran pa ke razlistas do kaj ovoj ajet koj sega tebe ke ti go pastiram za da ne se mislis Sampion deka si tuka na Forum,poso gledam nekavi pehari pastiras na forumov.. Reci:O Ljudi,ja sam svima vama Allahov Poslanik(Sura-El-Araf-158ajet) Evangelos,aj sega i ti vratimu na Efendija za toa sto ti barase da mu pisis pasuz za Isus kade toj direknop velet deka e Bog...aj bidi Ljubezen .. ne se brzaj konsultirajse so Agija,so g.g. Stefan so papata so site nie imame vreme da cekame... Изменето од Halid ibn Velid - 04.Февруари.2008 во 15:34 |
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Епа сега според она што го пишуваш,да ти кажам искрено и не ми требаат повеќе од 2,5 години старост за да те разберам.
Цитатот кој го посочуваш нема врска со она што јас од тебе го барам,повеќе од јасно е дека Исус не рекол:,ЈАС СУМ БОГ!,тоа го рекол Тома.Јас ти барам директен Исусов цитат во оваа насока,КАДЕ ИСУС САМИОТ ВЕЛИ:ЈАС СУМ БОГ! Дај ми таков цитат,од него самиот,а,не од некој втор. П.С. Немој да се брзаш,имаме доволно време,обично кој брза,тој греши. Еве за да ти биде предизвикот поинтересен: СЕ КОЛНАМ ВО АЛЛАХОВО ИМЕ ДЕКА АКО МИ ДАДЕШ ДИРЕКТЕН ЦИТАТ ОД БИБЛИЈАТА КАДЕ ИСУС РЕКОЛ:,ЈАС СУМ БОГ!,(директни негови зборови),ЈАС СУМ СПРЕМЕН ВЕДНАШ ДА ГО ПРИФАТАМ ХРИСТИЈАНСТВОТО! Овојпат од тебе не барам за возврат да го прифатиш Исламот,ти слободно остани си во твојата вера. -Ајде ,пасторче во сенка,-тебе тие редот да повлечеш потез. Изменето од efendija - 04.Февруари.2008 во 15:29 |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па слеп ли си бе човеку, еве ти цитат од Библијата од кој и 3 годишно дете ќе заклучи дека Исус е Бог.
Тома одговори и Му рече: „Мој Господ и мој Бог!” Исус му рече: „Поверува, зашто Ме виде. Блажени се кои не виделе, а поверувале.” (Јован 20:28-29) Имаш ли барем 2 ипол години ефендијче? |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Uzivancija |
||
tofu
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 328 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Fantastic Lady - проблемот е што јас навистина сакам да го видам Господ. Ех да знаеш колку би сакал да ми се појави и да ме увери дека тој не чува сите, и дека на сите што се добри на земјата ќе им биде уште подобро на небото. Ама ете, не ми се појавил до сега. А колку ќе беше убаво Бог да им се појавеше на сите, знаеш ли колку ќе беше поубав животот и помирен. Сите ќе си верувавме во Господ, милина! А не вака секој да влече на своја страна, те овој бил Господ, те оној бил Господ.
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Добро е постар брате,барем си искрен во она што го пишуваш.Тоа е твоја верба и вербата на Христијаните,тоа сие ваше,и никој нема право со сила да ви наметне поинакво верување,може само да ве опомени,како што јас тоа сега го правам.Аллах мие сведок дека намерата мие најчесна.Прашањето го упатив до ЕвАнгелос, но, добро е што и ти се јави,за да одговориш.Го почитувам твојот начин на размислување,гледам дека се обидуваш од петни жили добронамерно да објасниш многу работи,сврзани за христијанството.Го молам Бога да те упати и награди за твојот труд.Но,јас од вас само барам многу едноставно да ми одговорите:ДАЛИ ИСУС ВО БИБЛИЈАТА САМИОТ(не некој друг)РЕКОЛ ЗА СЕБЕ:,ЈАС СУМ БОГ!,-Јас барам само на ова да се фокусирате и да ми кажете РЕКОЛ или НЕРЕКОЛ. Зарем премногу барам? Однапред ви благодарам! |
||
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бог да те награди Фантастична дамо,за ова! |
||
|
||
postariot brat
Сениор Регистриран: 20.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 491 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дали Исус за себе во Библијата директно рекол:,ЈАС СУМ БОГ!,? -ДА -НЕ Заокружи го точниот одговор. (efendija) Ne znam kako da zaokruzam so ovie alatki koi gi ima na forumov, ama ke citiram dovolno razbirliv tekst od Biblijata Toj potvrdil deka e Sinot Bozji ako vie poznavate takov megju pejgamberite povelete posocete ni go. Dali Muhamed potvrdil na nekoj koj go narekol Sin Bozji i kogo go smetate za najgolem od site. MATEJ 16. 13. I koga dojde Isus vo zemjata na Kesarija Filipova, gi prasa ucenicite Svoi i rece : "Za kogo Me mislat lugjeto - Mene Sinot Covecki?" 14. Tie odgovorija : " Edni za Jovana Krstitel, drugi za Ilija, a nekoi za Jeremija ili eden od prorocite." 15. A On im rece: "A vie, za kogo Me mislite ? 16. Simon Petar odgovori i rece : "Ti si Hristos, Sinot na Ziviot Bog." 17. Togas Isus mu odgovori i rece: "Blazen si ti, Simone, sine Jonin, oti telo i krv ne ti go otkrija toa, a Mojot Otec , Koj e na nebesata." Mnogu interesen del , vprocem kako i celata Biblija;- ke ja iskoristam ovaa prilika da ja preporacam sekomu da ja cita. Hristos ne govorel sam za sebe ami negovite dela govorele za nego, zatoa i negovata zrtva e besprekorna, zosto Evreite mu sudele deka se narekol Bog, a vprocem toj toa ne go napravil ami tie samite se prasuvale dali e taka ili ne, i masto da baraat odgovor tie go predale da bide raspnat na krst, za na kraj negovoto posledno delo voskresenieto da go proslavi kako Mesija za sekoj od rodot Adamov koj so ljubov ke go primi kako svoj Spasitel. P.S. da bides Sin Bozji znaci da bides Sin na Nedelliviot i toa si go dava odgovorot na tvoeto prasanje DA Isus ne so zbor ami so svedostvoto na cela nacija e osuden zaradi toa sto negovite dela kazuvale deka Toj mora da e Bog. Изменето од postariot brat - 04.Февруари.2008 во 13:33 |
||
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
||
Fantastic Lady
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2008 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 169 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Si pocnale da razgovarat eden covek I berberot, kaj kogo otishol da ja isece kosata. I odednash go doprele the subject of God, i togash Berberot rekol” Gledaj coveku, jas ne veruvam vo Boga, i mnogu e ednostavno da se dokaze toa, Treba samo da izleguvash na ulica za da go vidish toa. Kazi mi, ako God existed, dali bi imalo tolku bolni lugje vo svetot?, dali bi imalo abandoned children?, Dali bi iamlo tolku suffering, vo svetot??, Stvarno, ne mozam da mislam za takov Bog,koj dozvoluva da se slucuvaat site ovie raboti.’’
Klientot ne sakajki da vleguva vo debata, ne rece nisto. I stom izleze vo ulica, vide eden covek so long hair and beard, i togash mu rece na Berberot:’Znaesh, Berberite ne postojat’. A on mu vraka,A kako ne postojat, pa eve jas sum tuka, i jas sum Berber. Ne, ne postojat, bidejki ako postoele togash ne bi imalo luge so long hair and beard kako onoj vo ulica. Ne,Berberite postojat, no problemot e sto lugjeto ne odat kaj Niv.-odgovara berberot. Exactly!’-GOSPOD POSTOI, NO PROBLEMOT E STO LUGJETO NE ODAT KAJ NEGO, I NE GO BARAAT NEGO ,-zatoa i ima tolku pain, i suffering in the world, i tolku 'ZOSHTO' VO COVEKOVIOT BRAIN!!! |
||
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
wow. kakva strucna analiza.... :D:D:D ok. peace. :)
|
||
postariot brat
Сениор Регистриран: 20.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 491 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
GOD IS LOVE.
LOVE IS BLIND. Stevie Wonder is Blind. therefore, Stevie Wonder is God. GOD IS LOVE.-toa e citat od Biblijata LOVE IS BLIND. - toa nema da go sretnete vo biblijata, toa e isprevrteno svakjanje, ljubovta moze i da gleda i da saka Stevie Wonder is Blind. na forumov ima mnogu pogolemi slepci iako imaat oci Stevie Wonder is God. Pa dodeka pee za ljubov na mnogu lugje deluva kako Angel Bozji. preku kogo Bog se "javil da ni kaze deka ne saka i deka toa go misli od dnoto na srceto"- I just call to say I love you I just call to say how much I care I just call to say I love you and I mean it from the bottom of my heart. Iako sudbinata sakala da bide slep, Stevie so svoite tekstovi pokazuva ogromna ljubov i koj sum jas da sudam dali e ili ne vo Duhot Bozji, Dokolku nekoj postojano se trudi da go zivee zivotot kako sto go ziveel zivotot samiot Isus, so takva ljubov i toa kon sekogo i se togas zosto da ne se smeta i za svet ili nas brat po Isusa vo Boga. P.S. samo pomislete si kolku vlubeni srca gi topli ovaa pesna toa mora da mu e milo na Boga. Изменето од postariot brat - 04.Февруари.2008 во 12:27 |
||
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
||
Внеси реплика | страница <1 1415161718 24> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |