|
Верска поезија |
Внеси реплика | страница <1 1415161718 19> |
Автор | ||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Anything that comes and goes,
rises and sets, is not what I love. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne aisha cisto moe e ... |
||
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
.GOSPODARU MOJ... Gospodaru moj; ne dopusti da me zavara uspjeh niti poraz baci u ocaj. Podsjecaj me stalno, da je neuspjeh iskusenje koje predhodi uspjehu... Gospodaru moj; nauci me da je tolerancija najveci stupanj moci, a zelja za osvetom prvi znak bolesti... Gospodaru moj; ako mi uzmes imetak, ostavi mi nadu, ako mi podaris uspjeh, podari mi snagu da savladam poraz, ako mi uzmes blagodat zdravlja, podari mi blagodat vjere. Gospodaru moj; kada se ogrijesim o ljude, podari mi snagu izvinjenja, a kada se ljudi o mene ogrijese, podari mi snagu oprosta. Gospodaru moj; ako se desi da ja zaboravim Tebe, nemoj Ti zaboraviti mene... |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...KAD PRESELIM - GAZEL O SMRTI
Kad preselim, kad moj tabut, svakom, da sam mrtav, zbori, ne mislite da me tuga za svijetom ovim mori! Nek ne cvili za mnom niko, nek ne kaže:"Šteta, šteta", jer je šteta bit šejtanov, pa ic' tamo, gdje se gori! Na dženazi mojoj nek se ne tuguje zbog rastanka jer baš tada dušom mojom sreca sastanka žubori. Kad me spuste u grob, niko nek ne kaže:"Sasvim nesta!" jer društvima dženetlija grob-samo paravan tvori! Kada vidiš da me spuste, smatraj da me tada dižu. Zar na nebu sunce, mjesec, kada zadje manje gori? Ti sve misliš to je suton, Ne, svitanje to je pravo, jer spuštanjem tijela u grob, radi se o duše zori. Koje sjeme ne proklija, kad ga zemlja u se primi? Pa kako u proživljenje da mi dušu sumnja mori? Iz bunara izvadi se potopljena kofa puna. Stog ne place duh Jusufov dok se tijelo s jamom bori. Kad zatvoriš jedan otvor, tad se drugi sam otvara. Pa nek se zbog moje smrti ni rijec tuge ne prozbori! Mevlana Dželaludin Rumi (1207-1273) |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
MasaAllah preubavo! Ova od mevljud da ne e! |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Inside this new love, die.
Your way begins on the other side. Become the sky. Take an exe to the prison wall. Escape. Walk out like someone suddenly born into color. Do it now. You're covered with thick cloud. Slide out the side. Die, and be quiet. Quitness is the surest sign that you've died. Your old life was a frantic running from silence. The speechless full moon comes out now |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
meseceva svetlina na nebo sjae
no vo pestera samo mrak misli za svetot tkae od nenadez svetna zrak. bleskava iskra svetna niz celosniot mrak dzebrail od allah letna na muhammed mu podari zrak. vo mrakot blikna zbor UCI! UCI! izusti bleskaviot stvor Allahoviot zbor prekrasno zvuci panika go fati pejgamberot posleden mil pod kebe,se strese,umot mu se mati "STANI MUHAMMEDE STO SI SE SKRIL" povtorno se javi bleskaviot stvor povtorno zborovi pravi povtorno Allahov zbor... |
||
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mahrama
Kazu joj, "Oh, jadna djevojko, tako si lijepa, znas, Steta je sto pokrivas ljepotu svoju." Ona se samo osmjehne i dostojanstveno odgovori, "Ova ljepota koju imam samo je jedan dio mene. Ovo tijelo koje imam, nijedan stranac nema pravo vidjeti. Ova duga odjeca, ova mahrama koju nosim, jesu dokaz moje cednosti. Vjera je vaznija od mode, zar se ne biste slozili?" Kazu joj, "Djevojko, zar ne znas da je ovo Zapad i da si slobodna? Ne moras biti potlacena, postidjena svoje zenstvenosti." Ona samo mahne glavom i kaze tako sigurno, "Pogledajte novine i casopise, i ljude lazima ofarbanih lica i laznih osmijeha? Njihova odjeca i kratke suknje nisu za mene. Vi to nazivate slobodom, a ja anarhijom." Ovaj hidzab, Ovaj znak poboznosti, Je cin vjere, simbol, Za cijeli svijet da vidi. Jednostavan dio odjece, da joj sacuva dostojanstvo. Pa skinite koprenu sa srca da vidite srce cistote. Skinite koprenu sa srca i potrazite srce cistote. |
||
Aisha
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
DEKLARISI SVOJU SLOBODU SVIJETU
Sta vidis kada me pogledas Vidis li nekog ogranicenog ili nekog slobodnog Neki ljudi gledaju i posmatraju Samo zato sto ne mogu da mi vide kosu Drugi misle da sam pod necijom kontrolom ili da sam neobrazovana Oni misle da sam ogranicena i neoslobodjena Zahvalni su sto nisu na mom mjestu Jer zele ostati ‘slobodni’ Rijec slobodna nije rijec koju bih koristila Da opisem zene koje su zrtve prevara i zloupotreba Oni misle da nemam svoje misljenje ili glas Oni misle da pokrivanje nije moj izbor Oni misle da sam pod resetkama ako sam pokrivena Da su moj muz ili otac totalno van sebe Sve sto mogu je da me gledaju u strahu… A u mom oku je suza Ne zato sto me gledaju ili ismijavaju Nego zato sto ljudi ne mare za Onog iznad nas Na Sudnjem danu, oni ce ispasti budale Jer ih je bilo stid da se drze svojih principa Mozda momci nece misliti da sam slatka Ali ja sam ispunjena unutrasnjom ljepotom Odbijam da budem igracka u rukama muskarca Jer necu sebi dozvoliti da me kontrolise neko Pravi muskarci mogu da cijene moj um I nisu zauzeti gledanjem mog tijela Oni pametni su privuceni mojom smirenoscu U podsvijesti, zeljele bi da su kao ja Mi imamo snagu da ucinimo ono sto mislimo da je pravilno Iako to znaci da vodimo zivotnu borbu Pa kada vas ljudi pitaju kako se osjecate sa tom mahramom Samo im ukratko recite: “to je super stvar” |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
How does a part of the world leave the world ?
Haw can wetness leave water ? Don't try to put out a fire by throwing on more fire ! Don't wash a wound with blood! |
||
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
There is an original inside me.
What's here is a mirror for that, for you. Does sunset sometimes look like the sun's coming up ? |
||
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Every object, every being
is a jar full of delight. Be a connoisseur, and taste with caution. |
||
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Footprints in the Sand One night I dreamed I was walking along the beach with the Lord. Many scenes from my life flashed across the sky. In each scene I noticed footprints in the sand. Sometimes there were two sets of footprints, other times there were one set of footprints. This bothered me because I noticed that during the low periods of my life, when I was suffering from anguish, sorrow or defeat, I could see only one set of footprints. So I said to the Lord, "You promised me Lord, that if I followed you, you would walk with me always. But I have noticed that during the most trying periods of my life there have only been one set of footprints in the sand. Why, when I needed you most, you have not been there for me?" The Lord replied, "The times when you have seen only one set of footprints in the sand, is when I carried you." |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Close both eyes
to see with the other eye. Open your hends, if you want to be held. Why do you stay in prison when the door is so wide open? Move outside the tangle of fear-thinking. Live in silence. There's a strange frenzy in my head, of birds flying, each particle circulating in its own. Is the one I love everywhere? Изменето од Messenger - 19.Февруари.2008 во 15:10 |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 1415161718 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |