Автор |
Тема Пребарувај Опции за темата
|
zabegan
Модератор
Другарот на Мона Лиза
Регистриран: 06.Април.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9774
|
Испратена: 09.Септември.2008 во 23:06 |
Царевић напиша:
Штурмовик е обрушавач,енглескиот е ловец.Неможат да се мерат А Миг-3 може да се каже за асален ловец. |
сакав да ги споредам бидејќи го имале истиот противник месершмитот, а нели беше негдека во слично време со штуката направен и мигот не е за оставање баш
Изменето од zabegan - 09.Септември.2008 во 23:08
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
Гостин
Гостин
|
Испратена: 09.Септември.2008 во 23:05 |
Штурмовик е обрушавач,енглескиот е ловец.Неможат да се мерат А Миг-3 може да се каже за асален ловец.
Изменето од Царевић - 09.Септември.2008 во 23:06
|
|
zabegan
Модератор
Другарот на Мона Лиза
|
Испратена: 09.Септември.2008 во 23:04 |
Царевић напиша:
Штурмовик"Летечи Тенк" |
арно му текна на некој на авионов, мислам дека дека треба да земе кредит слично колку спитфајерот, бидејќи со иста сила го има брането источниот фронт во втора светска војна
|
|
|
Izzi
Сениор
BRAINIAC
Регистриран: 18.Септември.2007
Поени: 4475
|
Испратена: 09.Септември.2008 во 22:49 |
Царевић напиша:
Од таа "модерна и безгрешна"авијација на НАТО они успеа само да утепаат 5000 цивили ниедна воена инсталација или против воздушна постројка не беше уништена.
|
ova se tvrdenja na srpskite sili.
prochitav samo deka definitivno nemaat pogodeno ni eden SAM, a za civilnite zrtvi nemam informacii
|
|
|
Гостин
Гостин
|
Испратена: 09.Септември.2008 во 22:45 |
Штурмовик"Летечи Тенк"
|
|
Гостин
Гостин
|
Испратена: 09.Септември.2008 во 22:19 |
Од таа "модерна и безгрешна"авијација на НАТО они успеа само да утепаат 5000 цивили ниедна воена инсталација или против воздушна постројка не беше уништена.
Назад на темата: Ф-117 е џабе фрлени пари.
|
|
zabegan
Модератор
Другарот на Мона Лиза
|
Испратена: 09.Септември.2008 во 22:16 |
Царевић напиша:
Kaжи ти мене што утепа највеќе НАТО за 78 дена? |
абе збориме сега за авионите и за анти авионското оружје, не се лути одма и не ја кварете темава со односите меѓу НАТО и Србија, чисто за авијација може да се коментира
|
|
|
Гостин
Гостин
|
Испратена: 09.Септември.2008 во 22:13 |
Kaжи ти мене што утепа највеќе НАТО за 78 дена?
|
|
brza
Сениор
Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
|
Испратена: 09.Септември.2008 во 22:10 |
a be,...porasni malku!,....koj tvrdel deka e potpolno nevidliv?!,....nikogash ne sum prochital neshto slichno,...a, ako srbite go otkrile vo eden moment,...mozebi bash togash se sluchile nekoi "raboti" pri koi shto mu se namaluva "nevidlivosta",...preku k*r,...uostalom, eden avion za niv ,...e ,..nishto!,....a ,zoshto samo ushte eden i toa ,..totalno vidliv uspeale da im butnat?,...toa samo ja dokazuva "sospobnosta" na srbite,...pa i na ,..rusite!
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
|
zabegan
Модератор
Другарот на Мона Лиза
|
Испратена: 09.Септември.2008 во 22:08 |
а не ви текнува дека србите се такви, така што ако некој се сопне и падне, овој ќе се издере ЈА ГО БУТНАВ!!!! а дека авионите им се невидливи и технолошки најнапредни, тоа американците си преувеличуваат, чисто влевање страв останато уште од ладната војна , авионите од последниве неколку години никогаш немаат наидено на посериозен отпор од земјата за да го докажат тоа, и во тоа славно бомбардирање на србија, србите не пружија којзнае каков отпор за да соборат авион
|
|
|
Izzi
Сениор
BRAINIAC
|
Испратена: 09.Септември.2008 во 22:03 |
тоа се...грешки. и додуша поентата на постот не беше тоа дали Американците се је*ачини што само два авиони им урнале или не. интересен е фактот што т.з. “стелт“ авион (за кој се тврди дека не може да се фати на радар) а срушен од, па, ај да ги наречеме во најмала рака застарени антивоздушни системи.
Золтан Дани напиша:
...и дојдов до заклучок дека не постои невидливо летало, туку само помалку видливо... | ова ме интересираше
|
|
|
brza
Сениор
|
Испратена: 09.Септември.2008 во 21:57 |
malechok,...samo edno da znaesh,...amerikjancite imaat povekje zagubi,...na vezbite shto gi odrzuvaat,...otkolku togash!
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
|
Izzi
Сениор
BRAINIAC
|
Испратена: 09.Септември.2008 во 21:49 |
брза, можеби требаше да допишам дека во текот на таа 78 дневна НАТО кампања Србија ги урнала авионите со SAM земја-воздух, модифицирани советски проектили од шеесеттите години.
и да, само како еден интересен податок...НИТУ ЕДНА СРПСКА АНТИВОЗДУШНА БАТЕРИЈА НЕ БИЛА УНИШТЕНА ОД СТРАНА НА НАТО СИЛИТЕ...
не тврди дека е случајност, убаво си пишува дека авионот бил претходно лоциран
инаку да, во право си, само 2 соборени авиони за 78 дена е навистина
мал број. но прочитај внимателно (уште еднаш) за каква борба е наменет
F-117 - противник со софистицирани воени системи
Изменето од Izzie - 09.Септември.2008 во 21:52
|
|
|
brza
Сениор
|
Испратена: 09.Септември.2008 во 21:41 |
"Соборувањето на stealth бомбардерот на 27 Март 1999 година од страна на српските сили за време на 78??!!! дневната НАТО кампања против Србија, отвори сомнежи не само за F-117, туку за севкупниот концепт на stealth технологијата на која американските воздушни сили ја базираа најновата генерација воени авиони....." "...........F-117 e eden од двата!! соборени НАТО авиони во војната............" Ne znam,.. ,...razmisluvate li vie voopshto ,...ili samo treskate neshto,...kolku da se kaze,. ..a, so shto toa ja vodele kampanjata , ..duri 70 dena?!,...a im butnale ,.. samo!! ??!!aviona za toa vreme,...i posle ,.ke se raduvale srbite sekoja godina za butnuvanjeto,..a be ajde,.. .ushte ednash ,...soboruvanjeto na " nevidliviot" e,.. .chista ,.sluchajnost!,...se prashuvate li vie voopshto ,...kolku letovi bile izvedeni za 70 dena?,....a,... "soborile" samo 2,.....hahahah,...stvarno efikasno,..nema shto!,....a mozebi i im snemalo ,..municija,..
|
|
|