IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Лажење
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Лажење

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 24>
Автор
Порака Обратен редослед
nikita Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Март.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1610
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikita Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 12:54
aj bravo
She sells seashells by the seashore...
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 10:41
Ja gi lazam dodeka mi daat i poslem dvaesetina pati, ja kazuvam vistinata
Кон врв
super babicka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Јануари.2008
Поени: 348
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај super babicka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 04:53
ne lazam no me imaat izlazano,no vtora sansa nemale toa da go storat
Кон врв
iva_hot69 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Март.2008
Поени: 204
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај iva_hot69 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2008 во 23:24
Originally posted by NiNa1 NiNa1 напиша:

Сте биле ли излажани од некого, зошто и дали сте успеале у лагата?

Ја никогаш не сум дозволувала да сум излажѓана и да ме излажале за глупости. И сум успеала некогаш.Многу поретко да сум била излажана.

a be aj sto znaes ti,detence si seuste...ona znaela za lazenje
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2008 во 21:50
Originally posted by NiNa1 NiNa1 напиша:

Сте биле ли излажани од некого, зошто и дали сте успеале у лагата? 
  Ја никогаш не сум дозволувала да сум излажѓана и да ме излажале за глупости. И сум успеала некогаш.Многу поретко да сум била излажана.

Лошо формулирано прашање. Прво е дали сум била излажана од некого а потоа дали сум успеал во лагата како јас да сум излажалазбунетост

Но еве вака:
1. Дека сум била излажана, сум била, не еднаш, но мнооооогу пати. И којзнае уште колку ќе бидам. Зошто тие кои ме излажале успеале, па незнам, веројатно затоа што ја искористиле мојата доверба.
2. Јас не лажам.

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12852
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2008 во 21:22
...НИКОГАШ НЕ ЛАЖАМ КОГА СЕ РАБОТИ ЗА СЕРИОЗНИ И ВАЖНИ РАБОТИ,А ЛАЖАМ КОГА НА НЕКОГО ТРЕБА ДА МУ СЕ ПОМОГНЕ,МАКАР ДАВАЈЌИ МУ И ЛАЖНА НАДЕЖ..(ОВА НЕ ВАЖИ АКО ТРЕБА ДА ДОНЕСЕ ВАЖНИ И ЛИЧНИ ОДЛУКИ..ТУКА НЕМА ЛАЖЕЊЕ..ПОДОБРО ЌЕ ПРЕМОЛЧАМ!)
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikita Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2008 во 16:06
heh ubavo e taka sto mozes da procenis dali nekoj te laze ili ne,kamo site da mozevme....
Кон врв
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 4418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2008 во 14:40
i taka treba Mona Liza!!! Ubavo te ucele
nemoza da kazam... toa e ednostavno oset... go osekam, koga ke me izlazet nekoj mu ja cetam lagata vo ocite
Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Поени: 14599
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2008 во 14:25
сека , дај кажи ми како ти успева да ги осетиш кога  те лажат ?

мојот проблем е што не знам да лажам , така од дома ме имаат наученосреќа

Кон врв
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 4418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2008 во 14:12
vo sekoja laga posto i vistina....

mrazam, koga nekoj me lazet, imam oset za toa! i do sega sekogas sum ja otkrila vistinata (pa vie mislete mu e )
Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Поени: 14599
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2008 во 14:11
Никогаш не лажам , ама има 2-3 работи кои тајно ги чувам и одбегнувам да ги признаам.

п.с. Искрена, поискрена здравје среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikita Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2008 во 12:40
gi lazam samo moite doma,a drugarki i drugari nemam navika da lazam
koj ke kaze deka ne laze voopsto,pak laze...
Кон врв
Sv_Grigorij Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 04.Април.2008
Поени: 2
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sv_Grigorij Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2008 во 12:20
Eve interesna tema :)
Tuka prvo prasanje sto bi go postavil e:STO ZNACI LAGA???
Dali laga znaci izmislena nevistina?
Dali mozebi e izvrtena vistina?
Ili pak samo nedostatok na vistina?

Birajte sto sakate,vase pravo.
Moe mislenje:

Ako razgledame podlaboko vo rabotite ke svatime deka vo denesno vreme sekoj si ima svoj nacin na gledanje na rabotite,t.e svoja vistina.Objektivnata vistina postoi i kje postoi,no koj da ja vidi?Logicen odgovor bi bil subjektot...
Eve eden problem,covekot e subjektot,i sekoj covek ima razlicen mentalen sklop(zboram za nacin na razmisluvanje),pa duri moze da ima i razlicna logika od ostanatite.Problemot e kako moze pokraj tolku razlicnosti i subjektivno percepiranje na stvarite da se dojde do edna vistina.Mozebi ako sum gladen ke kazam deka sum gladen.No od kade ke znae toj na koj ke mu kazam kolku sum gladen,od koga sum gladen,i kolku mi e potrebno za zasituvanje...
Se nadevam deka ke me svatite.Zatoa i pisuvam vo oddelot filozofija...

Ajt pozdrav
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2008 во 11:50
Ja sekogas lazam i sekogas me lazat
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 24>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,265 секунди.