IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Напиши љубовен текст (дневник на вашата душа)...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Напиши љубовен текст (дневник на вашата душа)...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 58>
Автор
Порака Обратен редослед
zamislena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2010
Статус: Офлајн
Поени: 14566
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zamislena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2010 во 11:48
  охОслободиме од врските на твоите сласти, ни капка повеќе од тоа вино од бакнежи.  Оваа магла од тежок темјан ми го задушува срцето.
Отвори ја вратата и пропушти го утринскиот воздух........
Изгубена сум во тебе, заробена во прегратката на твојата нежност.
Ослободиме од твоите .....  ...и поврати ми ја храброста да ти го понудам своето слободно срце..........
Зошто си толку многу совршен ????... Зошто твојот поглед ме прави да бидам толку многу неизмерно среќна, исполнета... Знаеш дека те сакам нели???? Но сега тоа не е повеќе важно  !!!   Нашето било... во некое време...  сега тоа време е  поминато.. Ти и јас бевме само дел во мојот недопишан  роман... наречен живот!!!! Непотребни   се сега зборовите кога нештото ...повеќе непости... залудна е надежта која понекогаш се враќа и ми ги прави подлабоки раните во ...душава........воздивнување
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Мај.2010 во 16:20
Кон оваа тема се (и ќе бидат споени) уште неколку исти или слични од пдф Љубов на кои се пишуваат ваши љубовни текстови, без разлика поезија или проза.
Подфорум Љубов е место за дискусија и сосема е доволна една тема за ваши љубовни текстови, еден вид ваш љубовен дневник.

За се’ останато повелете на подфорум Уметност, култура и традиција, каде има доволно теми на кои можете слободно уметнички да се изразите (и на јазик различен од македонскиот).

Поздрав мир

Кон врв
zamislena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2010
Поени: 14566
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zamislena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Мај.2010 во 08:45

...Утринската светлина низ прозорецот..ја разбуди... се заврте полека
и ги виде и неговите очи...отворени... изгубена и зашеметена ..таа се
загледа во него....
..Спиев со него ..се сети... Водев љубов со него.... полека сето тоа
и допре до свеста....При полната светлина од денот... се чувствуваше
по малку затечена...но иако се сеќаваше на се... и се преиспитуваше...
немаше простор за ..жалење...
Дали заради подарената страст...нежност..милување...... воопшто
можеше да и биде  жал... !!!
Тој ја гушна и ја припи кон себе...  му беше забавно... необично ...
мило..ем драго.....
Тивкото утринско прилепување... кон мажот..за неа беше ново чувство
...така што му се препушти....Залепена за него ...таа заспано... си ги
преиспитуваше...своите чувства.....
Не беше сигурна што чувствува... какво чувство беше тоа...?
Задоволство...?  Среќа ...?  Или едноставно ..пријатност  што се наоѓа
доволно блиску..до некого ...да допира.... да биде допрена.... ?  !!!
Но и се чинеше  дека нешто се промени.... Вратата  се отвори.... не
беше сигурна кој ја отвори...Тој...?  или Таа ...?  
Врз образите  го чувствуваше неговиот топол  здив... а неговите раце
... беа посесивно  префрлени  преку неа.....
Не беше повеќе сама.... дали сакаше така да биде ...?
Ј чувствуваше тежината на неговото тело ..врз своето....
Се делеше   себеси со него....  но  не беше површна личност.....
За неа интимноста ..не беше само ...физичко предавање.... тоа ...
значеше ...и полна посветеност....  Тие две работи.... од секогаш...
и оделе...и секогаш ќе и одат  ..заедно.....

...До вчера  беше  сигурна дека ....самотниот живот.... беше ....
нејзиниот  избор......  Но  сега ................  ???  

Кон врв
Blue Scarlet Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Амазонка

Регистриран: 03.Ноември.2009
Поени: 9011
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Scarlet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2010 во 00:35
аплауз za Tagore ...
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Кон врв
vili2121 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Papa Bear

Регистриран: 04.Август.2008
Поени: 5628
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vili2121 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2010 во 00:28
Мечтаам да ти ги кажам најдлабоките зборови што треба да ти ги кажам;
ама не се осудувам ,
страв ми е да не ми се насмевнеш.
Затоа си се смеам сам на себе и в шега ја одавам својата тајна.
Лесно го примам болот свој ;
плашејќи се тоа да не го направиш ти.
Мечтаам да ти ги кажам најверните зборови што треба да ти ги кажам;
ама не се осудувам, страв ми е да не се посомневаш во нив.
Затоа ги облекувам во лага,
и зборувам спротивно од тоа што мислам.
Својот бол оставам да изгледа груп,
плашејќи се тоа да не го направиш ти.
Мечтаам да ги употребам најдрагоцените зборови што ги имам за тебе
; ама не се осудувам,
се плашам дека нема да ми ги вратиш со иста мера.
Затоа ти давам лоши имиња и се фалам со својата суровост.
Бол ти задавам ,
плашејќи се дека никогаш нема да сознаеш што е бол.
Затоа брборам и понекогаш лесномислено,
и го затрупувам своето срце со зборови.
Грубо го земам својот бол ,
плашејќи се тоа да не го направиш ти .
Мечтаам да те оставам засекогаш;
ама не се осудувам плашејќи се да не го откриеш мојот кукавличок.
Затоа поносно ја кревам главата и весел доаѓам во твоето друштво.
ПОСТОЈАНИ СТРЕЛИ ОД ТВОИТЕ ОЧИ ПРАВАТ МОЈОТ БОЛ ВЕЧНО ДА БИДЕ СВЕЖ.
Скапа е мудроста што се плаќа со искуство
Кон врв
sanja-a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Only God Can Judge Me!

Регистриран: 12.Април.2009
Поени: 13457
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sanja-a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Мај.2010 во 18:11
во глава ми ѕвони шепотот твој
од сонот ме буди пак
те барам до мене...залудно e
нема да дознае
дека во срце те чувам  јас тебе
те гледам во сенките
без љубов него го допирам
тебе те сакам и сонувам,
а ноќва пак
со твојте усни ме бакнува...
мисла ме убива...

Изменето од sanja-a - 12.Мај.2010 во 18:16
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу.
Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот.
Одри Хепберн
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2010 во 17:00

важно е да има нерамнотежада

Изменето од anakin - 10.Мај.2010 во 17:03
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2010 во 16:55

.

е како нерамнотежа

сила моја и твоја

се движиме

.

е како нерамнотежа

слатко мое и послатко твое

вкусивме сосема ново

.

е како нерамнотежа

возбуда моја и твоја

вибрираме напред

.

во нерамнотежата на возбудливата слатка сила

вкусивме движење во вибрацијата

бакнеж

Изменето од anakin - 10.Мај.2010 во 16:56
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
nema_nick Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)
DJ NN

Регистриран: 08.Мај.2010
Поени: 91
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nema_nick Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2010 во 16:37
TAA OD CHAT IDIVIDI
NOSI DOLGI PANDELKI
SARENI FUSTANCINJA
CRVENI OBRAVCINJA
I BELI KAPCINJA
IMA USNI MEDENI
I PREKRASNI ZELENI
OCI KAKO BADEMI

TAA OD CHAT IDIVIDI
SAKA SAMO MAHERI
EDEN OD NIV SUM I JAS
SEKOGAS NA DOBAR GLAS
GLAVNA ZVERKA SUM NA CHAT

Кон врв
Blue Scarlet Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Амазонка

Регистриран: 03.Ноември.2009
Поени: 9011
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Scarlet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2010 во 19:26

TOJ: Uste edna vecer pominata so ubavi misli, nasoceni kon edna nestvarna, nerelana idnina, fantazija. Se e izmisleno, se e perfektno poradi toa sto e izmisleno. Nema nedostatoci, nema maani, site se odbegnati pri nejzinoto sozdavanje. Tokmu zatoa e i fantazija, bidejki e sovrsena. Se e sovrseno, malku jas, povekje ti, najvekje situacijata...
No od seto toa, samo ti si blisku do sovrsenstvoto...

TAA: Celo vreme slikas slika za ideal ..... gi vpivas site mozni boi za da go sozdades onaa sto go baras , onaa sto ti e potrebno, onaa za sto sonuvas ..... Cetkata e nesovrsena, rakata neposlusna ... samo zatoa sto slikaat eden son neznaci deka na slikata nema da ima damki ......

TOJ: Sto e sovrseno, milady? Samo zelbata covecka. Za zal, ni svetot sam po sebe, kolku de e vosh*tuvacki, sepak e nesovrsen. A nie sme proizvod na svetot, so samoto toa nesovrseni. Znaci, ostanuva zelbata kako sovrsena, bilo da e dobra ili losa. Tezok e patot kon samospoznavanjeto, da se osoznaes, da se razberes, ako voopsto mozes da kazes takvo nesto. Togas mozebi kje mozes da si gi definiras zelbite. Uste potezok e patot kon nivnata realizacija, a skoro nevozmozen za nivna sovrsena realizacija. Ostanuva coveckata karakteristika - vecno da se trudi da go postigne sovrsenoto. Kje gi zamisli boite, kje si ja smiri rakata, kje se skoncentrira da ja naslika slikata najdobro sto moze. No nema mnogu platna za slikanje. Ponekogas ima samo edna moznost da ja naslika svojata slika. Damkite kje se pojavat, mozebi kje moze da proba da gi preslika, pokrie... no kje ostanat tragite na intervencijata, sekoj kje primeti deka tuka nesto ne e vo red, nesto se slucilo, nesto go poprecilo umetnikot da ja naslika svojata sovrsena slika... No ako temata e pogodena, sekoj kje zastane pred slikata koja go odzema zdivot, pa i ako ima ponekoja greska... Ne sitnicarat site, nekoj sepak se razbira vo ubavina. Ubavino.

TAA: Ako svetot e nesovrsen togas zosto site barame sovrsenstvo? .... zosto ne se naucime samite sebesi da bideme skromni vo nasite zelbi za da bidat lesno ostvarlivi? ... Sekoe delo samo po sebe e unikat , mozebi zad nego ke se nanizat iljadnici kopii no pak sekoja ke bide razlicna po nesto .... prifakanjeto na nesovrsenosta na umetnikot znaci i prifakanje na negoviot trud .... pa slikata vo koja go vlozil svoeto srce stanuva besceneta kolku i da e nesovrsena ... umee da izmami iskrena nasmevka a taa e raritet vo vreme na cinizam i licemerie .....Zatoa koga ke se pogledne slikata treba da se svidi srceto na umetnikot . Srce moe . --

TOJ: Od potragata po sovrsenstvo ne smeeme da se otkazeme. Toa sme go dobile kako poklon od sozdatelot i e premnogu vredno. Koga prvpat kje se zadovolime so ona sto go imame, covestvoto kje pocne da umira. No, toa e druga tema. Kako sto kazav, sekoj ima svoi zelbi. Zelbite se sovrseni, no realizacijata treba da soodvetstvuva so moznostite. Tuka e zamkata. Ako tuka se fatis, nisto nema da te zadovoli. No ako se spoznaes, kje si ja ostvaris zelbata najubavo sto mozes, najblisku do tvoeto sovrseno. I, kako sto rekov, nemame mnogu shansi. Ako ja utnes temata, ili ako se posomnevas vo nea, kje probas da ja preslikas slikata so druga. A slika vrz slika retko uspeva.
Krajnosti. Jas i ti sme dve krajnosti, Prekrasna. Pogledni ne. Ti popravas, jas uste ne sum ja odbral temata za slikanje. Koj e vo pravo? Jas kje kazam - TI. Od moj aspekt, sega.
No, ja razbiram "umetnosta", go cenam trudot. I kje zastanam pred sekoja slika na koja ima sto da se vidi, I kje se nasmeam kako na utrinsko sonce, vo prvite denovi od proletta. Sonce moe.

TAA: Covekot treba da nauci da gleda so srceto a ne so ocite ...Zelbata se ragja dlaboko vo nas, treba vistinski da ja pocuvstvuvas za da mozes vistinski da ja dozivees...no sepak treba da bide del od realnosta a ne del od fantazijata za da mozes da ja dofatis koga ke ja pruzis rakata kon nea a ne samo da go pocuvstvuvas prazniloto ..... I zelbata e nesovrsena zatoa sto i samata e rodena poradi posakuvanje na nesovrsenstvo ...Covekot ednas go slika svoeto zivotno delo, go zapocnuva ama nikogas ne go zavrsuva , zatoa sto krajot na toa delo bi bil i kraj na zivotot .... Zatoa e najdobro da ne se poprava, da ne se preslikuva, da ne se brise , ... toa delo nikogas nema da se zavrsi ama sepak ke ima dusa . Duso moja.

TOJ: Site setila se vo optek, prekrasna. I da, dusa treba da se ima. I se ima, no kakva. A ponekogas se zaborava, se krie, se zatura vo najmracnite delovi od naseto bitie. Zelbata e kristalno cista, te sakam, sakam da te imam... Za mene ti si sovrsena, iako si nesovrsena. Za mene. No mojata slika kje ima druga tema, a tvojata vekje ima boi.
Bitno e da se vneses so inspiracija, so ljubov, da probas da naslikas remek delo, od ljubov, za ljubov. Ljubov moja.

TAA: Kolku cesto ti se slucilo da zastanes pred slika i ednostavno taa da te osavi bez zborovi ... stois so podzinata usta , siroko otvoreni oci i ja vpivas so site setila ... Ne cesto neli?... Koga ke naides na takva slika dozvoluvas taa da se vovlece vo tebe i ja kries ljubomorno od ocite na svetot plasejki se da ne ja izgubis ..... I sto ako taa e samo del od edna izlozba na milion sliki .... taa e POSEBNA , zatoa sto taa stanala del od tebe.... Vrednosta na takvo delo e neprocenliva, zatoa sto toa delo ja otslikalo tvojata zelba ...Zelbo moja.

TOJ: I prasanje e dali ti ja odbiras ili taa te bira. Odis, gledas vistinska umetnost, se vosh*tuvas. Sakas mnogu, ama so edna vospostavuvas vistinska megjusebna vrska. Ti so nea, taa so tebe. Odis, gledas, pak se vrakjas da ja vidis. Taa ti stanuva reper, merilo za ocenuvanje na drugite. A nema niedna druga ista kako nea. Taa e, edna e. Edinstvena moja.

Изменето од Blue Scarlet - 18.Мај.2010 во 18:41
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Кон врв
bijonse1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Регистриран: 14.Јануари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 16521
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2010 во 10:52
te gledam vikash...
no sepak shepotis....
te gledam siguren...
no sepak se dvoumish...
te gledam srekjen...
a vo tebe taga...
dalli e kriva dioptrijata??
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 23:29
dali  toa e nadojdenata reka
od snegot sto se istopil ili toa se nechii solzi??
ili samo krvta koja vrie niz tvoite veni...
jas sum breg koj se  roni erozijo moja ....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 23:10
парада на мисли....
ти си водичот....
забрзај го чекорот...

Изменето од bijonse1 - 06.Мај.2010 во 17:26
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2010 во 22:53
еден чуден одсјај од сончевиот зрак.....
ме заслепува ...
дали е тоа прозор кој треба да го отворам...
или само одсјајот на моето огледало...

Изменето од bijonse1 - 06.Мај.2010 во 17:31
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 58>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.