![]() |
|
Која книга би сакале да ја прочитате? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1314151617 20> |
Автор | |
Гостин ![]() Гостин ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Конституция на Република България.
|
|
![]() |
|
UK25 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Август.2006 Локација: Vatican City State Статус: Офлајн Поени: 102 |
MIslam deka ne e preveden na makedonski seuste, no na srpsko/hrvatski se prevedeni Beliot zamok i Moeto ime e crven (moze da se naracaat od net, a i da se kupat po Srbija i Hrvatska). Crnata kniga mislam deka ne e prevedena na balkanski jazici, mene od nego omilena.
Orhan Pamuk e definitivno eden od najmokjnite glasovi koi izlegle vo ovoj vek i kako pisatel i kako aktivist. Se nadevam ke mu tekne na nekoj konecno da go prevede - samo da se nadevame deka nema da izleze nekoj nov Dan Brown vo megjuvreme :(
Изменето од UK25 - 30.Август.2006 во 16:50 |
|
![]() |
|
Vlade ![]() Сениор ![]() Регистриран: 14.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 193 |
Bi sakal i nekoja kniga na Orhan Pamuk da procitam. Gledav dokumentarec vo koj toj citase fragmenti od negovata posledna kniga (i go zaboraviv imeto). Mnogu mi se dopadna negovata logika. Ne znam dali vo Makedonija moze da se najde nekoja negova kniga.
|
|
![]() |
|
UK25 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Август.2006 Локација: Vatican City State Статус: Офлајн Поени: 102 |
Ivicata na tagata - F. Mauriac kaj i da e
Изменето од UK25 - 30.Август.2006 во 00:01 |
|
![]() |
|
Vlade ![]() Сениор ![]() Регистриран: 14.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 193 |
Vojna i mir! Se nekako ke stignam do prviot tom, a posle Jovo na novo. Ova mi se ima sluceno dva pati, so ovaa kniga.
|
|
![]() |
|
joki ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 2548 |
сакам да ги прочитам останатите книги на Толкин...
|
|
![]() |
|
Kroki ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 169 |
FALA MNOGU, ova bash kje mi se najde............... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
"Quod me nutrit, me destruit!" - Latin quote
|
|
![]() |
|
angelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 117 |
http://www.gutenberg.org
ke odes tamu i ima kolku sakas knigi, samo ne najnovi. najdobrite knigi so bile napisani gi ima |
|
![]() |
|
Kroki ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 169 |
PROJECT GUTENBERG??? Mozhebi svuchi neinfromirano, ama shto e ova??? ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
znam,
za sreka project gutenberg e tuka |
|
![]() |
|
Voglavnom toa makedonskite prevodi se katastrofalni...........
|
|
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
the catcher in the rye,
igri vo r`zta, samo makedonskiot prevod bil katastrofa, a na angliski ne mozam da ja najdam. da bese pisatelot odamna umren, ke ja najdev od internet. ama sega ne moze |
|
![]() |
|
Delfin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Страв до летање
|
|
![]() |
|
Pravoslavie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор ![]() ![]() Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Шестоднев од Свети Василиј Велики
дома ми е
ТОПЛО ВИ ЈА ПРЕПОРАЧУВАМ НА СИТЕ ! Изменето од Pravoslavie - 10.Јули.2006 во 13:15 |
|
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1314151617 20> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |