![]() |
|
Ароганција |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 131415 |
Автор | |
zamislena ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ароганција.... можеби е тоа некоја мешавина од
самопочит и гордост...тврдоглавост... или е желба за доминација..
![]() Претпоставувам дека во секој од нас ...постои одредена доза на ароганција..
Јас сум си мислела за мене дека не сум арогантна...но ете
слушнав дека сум била ..по малку арогантна....
![]() Можеби и сум..ама се трудам ... со мојата ... мала арогантност...
да не ги повредам или навредам луѓето околу мене....
...Е сега ...прашање е дали и колку успевам во тоа......
![]() |
|
![]() |
|
Џо ![]() Сениор ![]() ![]() Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
-Ароганција-комбинација од емоции широко поврзани со егото и некои воставени идеали кои мораат да се исполната за да ‘работи машината‘. -Емоциите , одреден комплекс на несигурнсот кој луѓето го засенуваат и тргаат од ‘дневната светлост‘ со цел да се ‘заштитат‘...(има уште милиЈон причини). -Зависи од околината , и зависи што подразбираш под ‘Нив‘. Дали мислиш на вкупната личност(битие) , или само на егото.Ако е второто , тогаш Да. -Зависи од самите луѓе. Ако се имплозивно арогантни , т.е. избувнуваат поретко , најчесто бидејќи некој им стапнал на ахиловата пета , тогаш им кажувам да се смират , им носам чаша вода итн. -Ако се онака арогантни заради некој внатрешен комплекс , ги бодам во комплексот , се дур не им пукне , и разберат дека не им е од корист да се однесуваат така. |
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
EGO.
Arogancijata e negova manifestacija, taa e negova hrana. Egoto se zasiluva i se chuvstvuva posigurno i pozadovolno koga na drugite kje im "pokazhi" deka tie ne se podobri od nego. Svesta nikogash ne e arogantna. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Што е ароганцијата според вас?
Што ги тера луѓето да бидат арогантни? Дали имаат некаква корист од тоа или? Како се справувате со арогантни луѓе? Каков е вашиот однос спрема нив? Темава ја отворив инспириран од сестра ми ![]() Сите тие работи се ок, можам да ги разберам. Има свое мислење, став за некоја работа и мисли дека јас грешам, сака да ми даде до знаење дека грешам. Најчесто тоа не го кажува како добронамерен совет, туку како критика. Уствари, секогаш е како критика. Она што не можам да го разберам е, кога јас или останатите и укажуваме на нејзини грешки, таа не ги прифаќа, дури не сака да слуша што имаат другите да и кажат. Најчесто само ќе се изнавика на тој што сака да отвори таков разговор со неа (таква е само со оние кои се на нејзина возраст, не и со постарите). Покажува екстремно голема ароганција кога сакам да и кажам дека греши и не знам како понатака би разговарал за нешто слично. |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 131415 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |