|
Најубавите стихови во Библијата |
Внеси реплика | страница <1 1314151617 98> |
Автор | |
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Откровение: 2:7
Кој има уво, нека чуе, што им говори Духот на црквите: „На оној, кој победува, ќе му дадам да јаде од дрвото на животот, кое што е среде Божјиот рај!” |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За толеранцијата и меѓусебното почитување меѓу луѓето и религиите:
Матеј 12:30 „Кој не е со Мене, тој е против Мене; и кој не собира со Мене, растура.“ |
|
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јован 8:12
Исус пак прозбори натаму, велејќи: „Јас Сум Светлината на светот; кој Ме следи, нема да оди во темнина, туку ќе ја има Светлината на Животот.” |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ИСУС ЛЕБОТ НА ЗИВОТОТ
Јован 6:32-36. Исус им рече: „Вистина, вистина ви велам, Мојсеј не ви даде леб од небото; а Мојот Татко ви дава вистински леб од небото. Зашто Божјиот леб е Оној, Кој слегува од небото и му дава живот на светот.” Тогаш Му рекоа: „Господи, давај ни го секогаш тој леб.” Исус им рече: „Јас Сум Лебот на животот; кој доаѓа при Мене нема да огладни и кој верува во Мене нема никогаш да ожедни. Но ви реков: иако Ме видовте - не верувате. Сè што Таткото Ми дава ќе дојде при Мене, а оној кој доаѓа при Мене нема да го исфрлам; |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Псалм 121
1Ги подигам моите очи кон горите: откаде ќе ми дојде помош? 2 Мојата помош е од Господа, Кој ги создаде небото и земјата. 3 Тој нема да остави да се сопне твојата нога и Тој нема да задреме, твојот чувар. 4 Не, не дреме и не спие Тој, Израелевиот чувар. 5 Господ е твој пазител, Господ е твоја сенка, на твојата десна рака. 6 Сонцето нема да ти наштети дење ни месечината ноќе. 7 Господ да те чува од секое зло, да ја чува твојата душа! 8 Господ да го чува твоето излегување и враќање, од сега и довека. ЕФЕСЈАНИТЕ 6:16-18 А над се, земете го штитот на верата, со кој ќе можете да ги угаснете сите вжестени стрели на лукавиот; земете го и шлемот на спасението и духотвниот меч, кој е словото Божјо! Со секаква молитва и проба молете се со духот во секое време и грижете се за тоа со постојанство и молба за сите светии, |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
34 ”Не мислете дека дојдов да донесам мир на земјата. Не дојдов да донесам мир, но меч.
МАТЕЈ Глава 10 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЕФЕСЈАНИТЕ 4
21 Кога навистина сте чуле за ИСУС и во Него сте се научиле - дека вистината е во Исуса - 22 да го отфрлите од себе стариот човек според вашето поранешно живеење, кој се распаѓа во измамливите желби, 23 да се обновите со духот на својот ум 24 и да се облечете во новиот човек, создаден според Бога во правда и светост во вистината. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Псалм 57
2 Викам кон Сèвишниот Бог, кон Бога кој ми исполни сè. 3 Нека испрати од небесата и нека ме спаси, нека ги засрами оние, што ме гонат: нека ја испрати Бог Својата милост и вистина. 4 Лежам среде лавовите, што ги голтаат човечките синови. Забите им се копја и стрели, а јазикот им е наострен меч. 5 Возвиши се, Боже, над небесата, Твојата слава нека е над целата земја! |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пословици 27:17 Железо се остри со железо, и човекот го остри лицето на својот пријател.
Псалм: 25:4 Покажи ми ги, Господи, Твоите патишта, научи ме на Твоите патеки! |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А ова запази го: Ќе бидат тешки времиња во последните денови. Луѓето ќе бидат себељупци, парољупци, фалбаџии, горделиви, погани, непокорни на родителите, неблагодарни, несвети, без љубов, непростиви, клеветници, невоздржани, жестоки, нема да го сакаат доброто, избувливи, љубители на задоволство наместо на Бога, клеветници, без само контрола, брутални, неверни, брзи, надуени, кои имаат изглед на побожни, а се одрекле од нејзината моќ. Немој да имаш ништо со ваквите луѓе.
2 Тимотеј 3:1-5 |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ПРВО ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ПАВЛЕ ДО КОРИНТЈАНИТЕ
Глава 1 10 Браќа, ве прекорувам во името на нашиот Господ Исус Христос, сите да зборувате исто и да нема раздори меѓу вас, туку да бидете совршено соединети во еден ум и во една мисла. 11 Имено, ми јавија, браќа мои, Хлоините домашни дека меѓу вас има препирки. 12 Со ова сакам да кажам, дека секој од вас зборува: ‘Јас сум Павлов’, ‘Јас сум Аполосов’, ‘Јас пак Кифин’, а ‘Јас Христов’, 13 Дали Христос се раздели? Павле ли беше распнат за вас? Или сте крстени во Павлово име? 14 Му благодарам на Бога, што никого од вас не крстив, освен Криспа и Гаја, 15 за да не рече некој, дека сте крстени во мое име. 16 Го крстив уште Стефановиот дом; натаму не знам дали сум крстил некој друг. 17 Зашто Христос не ме испрати да крштавам, туку да го проповедам Евангелието, и не со говорничка мудрост - за да не го изгуби Христовиот крст своето значење. 18 Зашто, словото за крстот е безумство за оние, кои пропаѓаат, а за нас, кои се спасуваме, Божја сила, |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
bilokoja
Група Регистриран: 24.Септември.2013 Статус: Офлајн Поени: 68 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Библија не се цитира според шотреба за душа, пости три години со ред пред Велигден прими ја светата причест , помагај и биди искрен и нема траги од твоите чевлички, Во тие момоменти на раце те носел
А сега ставам рака на библија исекој погледнувам во очи и вистина зборувам и ништо освен вистина |
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зборовите на мојата уста и размислувањата на моето срце, нека бидат угодни пред Тебе, Господи, Тврдино моја и Избавителу мој.
Псалм 19,14 |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зашто Бог не ни даде дух на страшливост, туку дух на сила, љубов и себевладеење.
ТИМОТЕЈ 1:7 |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Внеси реплика | страница <1 1314151617 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |