![]() |
|
Заборавен од Господ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1314151617 25> |
Автор | ||
Опитен ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Аршинот има две страни |
||
Господи Исусе Христе помилуј не
|
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
poglobalno zdravje kako mi se gleda , kje ostanat samo muslimani, kaj niv nema padovi ![]() Изменето од anakin - 20.Октомври.2008 во 19:41 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|
Гледај глобално.
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
gresis brojot na vernicite opagja sekoja godina se povekje i povekje zemete primer od polska od 99% vo 1985 denes se 76% Изменето од anakin - 20.Октомври.2008 во 19:25 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|
Не, не, еве се развива...филмот за нашиот островјанец. |
||
|
||
![]() |
||
|
Неможам да се сложам со последната твоја реченица “predmet e so pravi gostod
za da ostane on ziv vo srcata na lugjeto i go gubi tamu mestoto so povekje i povekje“. Мислам, а и статистиките тоа го покажуваат дека не само што не го губи местото, туку напротив, се поголем е бројот на луге кои разочарани од светот, кризите, моралната пропаст се повеќе бараат утеха и спас. Расте бројот на луѓето во сите земји кои Го бараат спасот во Господ, токму затоа што во светот не нашле исполнување, и кои увиделе дека без верба животот им е празен. |
||
|
||
![]() |
||
Majkl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
|
|
||
![]() |
||
|
kje ti odgovoram lesno
vo kina religijata e skoro iskoreneta, skoro nikoj ne mi pomisluva ne treba naucnici, toa go napravi sistemot potegnat od Mao ce TUNG nikomu Gospod ne mu e na um, vise od milijarda ljuge toa e normalno i toa ne e predmet na prasanjeto, predmet e so pravi Gostod za da ostane on ziv vo srcata na lugjeto i go gubi tamu mestoto povekje i povekje Изменето од anakin - 20.Октомври.2008 во 18:03 |
||
|
||
![]() |
||
Zlatnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
|
Зарем само заради стравот од божја казна верниците прават добри дела? Значи тие (според тебе) мислат само на себе! Да не прават зло, оти бог нив ќе ги казни! За разлика од ова твое сваќање, јас кој сум безбожник, не правам зло од едноставна причина што не сакам да му наштетам на некој човек (или др. вид живо суштество), а не од страв од божјиот суд. Е тука е разликата меѓу мене и тебе. Сваќаш?
Воопшто не се сомневам дека го знаеш одговорот на ова прашање. Што повеќе го предизвикува божјиот гнев? Безбожноста или неправдата? И каде би припаднал јас според ова? Ептен сум безбожник, но никому не сум сторил неправда! Барем не свесно. Анакин, се надевам дека нема да ми замериш што прво му реплицирав на Евангелос. Што се однесува до твоето прашање. За да има полн ефект оваа хипотетична претпоставка, треба да нагласиме дека уште од самото раѓање човекот да нема контакт со никакво друго човечко суштество, за да нели не му го пренесе сопственото верување. Така? Овде секако се апстрахира начинот на кој тоа дете преживува и како станува свесно суштество. Во таква ситуација, секако еден ден тој човек ќе се запраша што е тоа што го опкружува, како сето тоа е направено и кој го направил...? Најверојатно (скоро сигурен сум) дека ќе си замисли некое „натприродно“ суштество кое е творец на светот околу него. Е сега дали ќе биде еден или повеќе творци, тоа е ирелевантно. Хм, знаеш дека ова ме наведе да помислам на следново, исто така хипотетичко прашање. Што ќе се случи со исто такво мало дете ако на некој остров не е само, туку е опкружено со научници, со нај разновидна техника, опрема за научни испитувања ... и кои научници воопшто, никако да не спомнуваат бог, светци, библија, к*рани ... и други работи од теологијата! Ме разбирате? Дали под такви околности кај тој човек би се јавила потреба од некој творец? |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
![]() |
||
stevompc ![]() Сениор ![]() Регистриран: 04.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 275 |
|
ne samo srekata na nevernickata, tuku i srekata na vernickata ke pomine, bidejki tie momenti se navistina ubavo cuvstvo, no povrsno i minlivo. edna majka koja go raste svoeto dete bez Boga, nabrzo ke i se ispomesa srekata so strav i taga. nabrzo ke stravuva da ne go pregazi nesto, ke go misli sekoj pat koga ke go pusti nadvor. na krajot, koga toa dete ke porasne, i mozebi ke se odeli od roditelite, srceto ke i se raspara. a da ne zborime pak za onie majki koi mora da pominat niz strasnata smrtna razdelba so svoeto cedo. vernickata pak, ke znae deka toa dete ne e nejzino, tuku bozjo. bog i go doveril na cuvanje. taa znae da gi ljubi i da im se raduva na site deca, bidejki site se bozji sozdanija. a i bolkata na smrtta ke i bide ublazena, bidejki znae deka gospod dal, gospod si pribral kaj sebe. sinot ili kerkata ne se zagubeni, tuku pribrani kaj Nego. |
||
![]() |
||
|
da ne mi ja zaboravite brej temata
kako so Gospod zaboravil na toj ostrovjanec ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Anakinsko veronautichko shouuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
zaboraveni od Gospoda, dzabe agitirat individuata, trebit GOSPOD da se potrudi, oti ne ima 3 milijardi na svetov i kako so gledam za nekoi 100 godini kje go snema ako ne se porudit povekje |
||
|
||
![]() |
||
|
И мене ми беше драго да учествувам во твојата програма ![]() |
||
|
||
![]() |
||
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
|
kolku si ti pameten evangelos
![]() ko ke me citirash citiraj se shto su napishal... Изменето од fiks - 20.Октомври.2008 во 12:47 |
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1314151617 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |