|
Критики позитивни/негативни на личните тв |
Внеси реплика | страница <1 1314151617 46> |
Автор | |||||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Кога умираше,
седнат на фотељата со ветвите раце прекрстени, и главата в земи наведната, не знам дали тагуваше... дали се лутеше... што му ја украдоа младоста од нозете и песната од грлото. Ама знам дека го чувствуваше безнадежот и товарот на тие околу него, кои зборуваа за некои нови случки ни малку битни и нестрпливо чекаа... да раздадат за душа. Во мислите му шепнав... ... ...ништо не му шепнав денес навистина не сакав да плачам,ама песнава ме исфрли од колосек можеби затоа што ме потсети на нешто што на сила сум го закопала длабоко во душата Во мислите му шепнав... ... ...ништо не му шепнав оф Кејти |
|||||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|||||
butterflyM55
Сениор ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Nekoj se zaljubil vo prekrasni ocinja a Bravo Lithium prekrasna e Изменето од fiks - 13.Јануари.2010 во 17:31 |
|||||
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|||||
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
се‘ е лесно
Многу ми се допадна песната. Прекрасно е разработена идејата за вечното и минливото во љубовта, споменот и мигот - преку контрастот на името (вечен белег), на една страна, и меурот сапуница и белузлава светлина, бакнежот и здивот и стапалките во снегот и летањето (минливо волшепство), од друга страна. Минливиот миг доживеан во (и со) волшепството на љубовта, посредуван од името на љубовниот жар, во нашиот спомен се атрибутира со вечност. |
|||||
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|||||
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|||||
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
црвче Не ма кејт, не се вообразувам јас така лесно |
|||||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
ти црвче едно пишуваш се' поубаво
(леле шо ми требаше ова, сега ќе се вообрази)
|
|||||
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Фала
|
|||||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Трагачот по изгубениот простор и време
Како скитник оди, без патоказ, без цел тој е трагачот по изгубениот простор и време Само сенката го следи неговиот сопатник вечен тој е трагачот по изгубениот простор и време Чекори сам не гледа ништо пред себе тој е само трагачот по изгубениот простор и време И нема што да даде нема што да земе еден беден трагач по изгубениот простор и време Ќе се одмори, па ќе се замисли ``Време е да се крене`` тој е само еден трагач по изгубениот простор и време И тој самиот не знае дали ќе ги најде или не тој е сеуште упорниот трагач по изгубениот простор и време! BRAVO prva pesna na forum sto navistina me zainteresira po moj vkus Изменето од anakin - 28.Јануари.2009 во 16:45 |
|||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||||
butterflyM55
Сениор ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Dobre dojde Kraljj i se nadevam ke ni go razubavuvas forumot so svoite prkrasni tvorbi.Mnogu od niv sum procitala i kritikite moi gi znaes |
|||||
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|||||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
може ли, кажете ми, критиката на творбата да се оддели од личноста на авторот?
може,
но само ако се издигнеш над суетата
а за тоа треба големина.
факт е дека нашата поезија е аматерска, далеку сме сите ние од слави, почести и високи тиражи.
но, ни е драга, зошто е наша.
ако сме просечни и аматери во пишувањето поезија, уште повеќе сме тоа во давање стручна критика.
но, се трудиме
ти мајсторче ја знаеш која е Sho-sana? јас појма немам. а и зошто ми е тоа важно? што, стар член е???? позната медиумска личност??? што ми е гајле што е? но тоа што го пишува држи вода! и ако се оценува критика на критиката, тогаш нејзината оди во финале!
|
|||||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Kako sto vikat prvo pa musko..... So srekja novo clenstvo , pesnata ti e epten COOL mi se dopadna.......moi cestitki |
|||||
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Џон Апдајк (американски прозаист, поет и критичар) рекол дека пишувањето литературна критика споредено со пишувањето проза и поезија е како стоење на брегот споредено со пловење по отворено море.
Мора да бил субјективен |
|||||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ti posakuvam da bides najdobar iako mozebi zvuci neuverlivo, kamo bilo koj od ovde da se izdigne zosto smetam deka taka ke obrnat vnimanie i na drugite nesreknici poeti marginalizirani i ismeani kako cudaci, da, i mene mi se podsmevaat nekoi sto me poznavaat i znaat za mojata sklonost kon poezija ( vprocem otvoriv i takva tema ). A toj sto te ispofalil i moze da te turne da prknes, treba da go pocituvas, a ako ne ke si cmaes be bratko ovde u dupka so nas i ke si gi merime na kogo mu e najgolem i ke si otvorime konzerva mesni narezak dodeka mrsulavi ke odat na priemi so bogati zakuski kade ke bidat faleni. Nemam pojma za kakvo lp mi pisuvas i deka nesto znam, a ova prepukuvanje ke si pomine i pak karvanot ke si vrvi... pa na kraj kraeva bas ova e i interesnoto za razlika od blogot koj go koristam kako fioka i za nisto poveke i vo sekoj slucaj po mene blogeristata mozat samo voda da im nosat na forumdziite ( i za toa otvoriv tema )... Изменето од zbunet - 26.Јануари.2009 во 10:05 |
|||||
Внеси реплика | страница <1 1314151617 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |