|
Познати Власи |
Внеси реплика | страница <1 1314151617> |
Автор | ||||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
...deneska vo Dnevnik...citav intervju za ushte eden uspeshen bankar...Vlav... Kosta Mitrevski... nedaj boze da ne go prolaze gavolot da odi vo politika... da si ostane toa shto e ... eden od najuspeshnite bankari... Uni banka....
|
||||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
...zaradi svojata lojalnost kon maticnata drzava...Vlasite cesto ne go ni spomnuvaat faktot deka se Vlasi...verojatno smetaat deka toa ne e vazno...vazno e da si uspeshen vo svojot domen... odnosno nemaat obicaj da go istaknuvaat svoeto etnicko poteklo...Neodamna citav...za Mihajlo Pupin...kolku im pomognal na Srbite od svojot kraj...
...takov slucaj e i so Nikola Martinoski... negovite sliki gi krasat instituciite na Makedonija... i nekako podzaboraveniot muzej, odnosno negovata spomen kuka vo Krushevo... |
||||||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Ne mozeme da napravime , zatoa sto sme nesposobni, za zal toa e gorkata vistina za sposobnosta na lugeto koi treba da gi trckaat vakvite raboti. TOSE ja sakase MAKEDONIJA poveke od se na svetot, i zatoa MAKEDONIJA go sakase i ke go saka sekogas poveke od covek, kako svetec i angel. Tazno e navistina tazno koga Hrvatskite i Srpskite mediumi mnogu pocesto i mnogu poveke pisuvaat i se interesiraat za TOSE i negovoto delo. TUKU da ne ja razvrzuvam , me pogoduvat mnogu vakvite informaciji. ZATOA STO NAVISTINA NE SME SPOSOBNI NE SAMO NA TOSE TUKU I NA SITE OSTANATI KOI VREDAT DA IM ODADEME PRIZNANIE KAKVO ZASLUZUVAT. ZATOA I KALIOPI KE SI ODI OD OVAA DRZAVA , A TOA SIGURNO NE E SLUCAJNO, I TAA KAKO I MNOGU DRUGI KE IZBEGA OD DRZAVA KOJA E NESPOSBNA DA GI CUVA I NEGUVA BISERITE, I ZATOA NE TREBA DA I SE LJUTIME, ZOSTO ZNAM DEKA I TAA JA SAKA MAKEDONIJA I SO GORDOST JA PREDSTAVUVALA I PEELA VO SVETOT ZA MAKEDONIJA. |
||||||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
.. i jas imam cueno takvi shpekulacii... pa se rasprashuvav...ama ne dobiv vistinski odgovor... inaku spored prezimeto ne bi rekla... e sega koj go znae... da ne e neshto po majka... ...inaku mnogu mi e zal... zoshto promocijata na noviot album na pokojniot Toshe morashe da bide na radinskiot festival... vo red e ljubovta na hrvatskite fanovi... no Toshe tolku ja sakashe Makedonija... zarem nie ne mozevme toa da go napravime.... Изменето од mamamd - 02.Јуни.2008 во 08:03 |
||||||
Feromona
Група Регистриран: 07.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 52 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Некаде прочитав дека и Зоран Вранишкоски е Влав.
Тоа не е точно.Тој потекнува од струшкото село Мали Влај. Поздравче |
||||||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
...i sega da se vratime na temava....edni od mnogu poznati Vlasi koi ostavile traga vo makedonskata istorija e brakata Manaki. Vcera sledev video zapis od odrzana tribina za zivotot i deloto dvajcata braka kade megu drugoto se spomna deka se otkrieni novi momenti vo nivnoto rabotenje....odnosno se demantiraat dosegashnite soznanija deka snimale so edna kamera... naprotiv tie svoite snimki gi pravele so dve kameri istovremeno i zatoa nastanite se snimani vo celata nivna dogodovshtina... formirana e komisija koja izvrshila kategorizacija na snimenite materijali po periodi a isto taka se pravat napori snimenite materijali od kinomatografijata na nekogashna Jugoslavija...odnosno od Belgrad da se donesat vo Bitola... bidejki tie pripagaat na Makedonija...iako ovie dvajca doaeni na filmskata umetnost se rodeni vo seloto Avdela vo Grcija... kade zaradi svoeto vlashko poteklo bile maltretirani a zaradi samosvesta za svojata etnicka pripadnost i neprifakanjeto na grckata asimilatorska politika bea proterani.
Изменето од mamamd - 26.Мај.2008 во 14:04 |
||||||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Toa e odraz na nasiot mentalitet i osto na mentalitetot na juznite narodi , na rabotite da im priogat polezerno, sto i ne e tolku loso iako ima mesta kade navistina treba da se vnimava. |
||||||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
..zatoa sme tuka nie...koi drzavata ne plaka za toa da koregirame... ukazuvame... sugerirame... i Boogie...jas obicno ne pishuvam (1)...ama tebe...onaka da te potsetam...kako izgleda edinicata...opshta pojava e deka so zavrshuvanjeto na shkoluvanjeto...ne se pocituva makedonskiot pravopis i pravogovor... i toa duri od univirzitetski profesori.... |
||||||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Vo navedenata grupa spagam i sosema si vo pravo. Za zal taka e sto nikako ne e izgovor za nasata "nepismenost". Ednostavno ne se trudime dovolno i ovaa prasanje go smetame za nebitno sto e osobeno negativno. |
||||||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
...izvineto... a za shkoloto da ne zboruvame... obicno mashincite, elektroinzinercite, arhitektite, gradeznicite... ne vnimavaat na pravopisot... |
||||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Се извинувам на правописот,толку школо имам Благодарам на објаснувањето,не сум знаел. Срекен празник на сите Власи и од мене |
||||||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
...Boogie... pravopis i pravogovor.....(1)... vlasite???? iminjata na narodite ...nacionalnostite se pishuvaat so golema bukva Vlasi... iminjata na praznicite...datite se pishuvaat so golema bukva ....23 Maj... ... e sega...23 Maj se slavi kako den koga turskiot sultam Hamid izdal Irade so koe gi proglasil Vlasite za poseben narod...nacija... SREKEN 23 MAJ NA SITE VLASI... i na mene... Изменето од mamamd - 23.Мај.2008 во 21:26 |
||||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Дали некој знае зошто власите го слават 23 мај.По кој повод
|
||||||
sonce16
Сениор Регистриран: 22.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 62 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
SREKEN 23 MAJ DO SITE VLASI VO SVETOT .
|
||||||
Внеси реплика | страница <1 1314151617> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |