IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Уметност , култура и традиција
  Активни теми Активни теми RSS - Прочитана книга што оставила длабок впечаток
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Прочитана книга што оставила длабок впечаток

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 19>
Автор
Порака Обратен редослед
devojka21 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Јули.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 184
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај devojka21 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2008 во 03:44
Og Mandino Najgolemiot trgovec na svetot + Og Mandino Najgolemoto cudo na svetot iskreno vi gi preporacuvam toa se prekrasni dela koi kajmene napravija promena
Life is beautiful
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2008 во 03:15
Библијата
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 12:05
„ПЕКОЛОТ“,
Кога ја сфатив неговата симболка, сфатив и дека нашиот микрокосмос го управуваат трите ѕвера и дека секој човек што потпаѓа под нивно влијание носи малечок пекол во својот микрокосмос. Чистилштето и Рајот ми покажаа како да го контролирам влијанието на алчноста, жедта за моќ и похотата. Оттогаш душата ми е многу помирна.

Изменето од majstorce62 - 04.Јануари.2008 во 12:37
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
blagorodna Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Декември.2007
Поени: 568
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blagorodna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 09:55
Kako postati lepa za 24 sata
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2007 во 16:50
LIFTING THE VEIL the new Energy Apocalypse
Кон врв
Anthony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 3379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2007 во 10:59
Ucenjeto na Don Huan - Carlos Castaneda
"For me there is only the traveling on the paths that have heart, on any path that may have heart. There I travel, and the only worthwhile challenge for me is to traverse its full length. And there I travel—looking, looking, breathlessly" - Don Juan Matus
Neverojtana kniga - te uci kako da ja uzivas apsolutnata sloboda
It’s nice to be important....it’s   important to be nice!
Кон врв
renesansa Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 09.Октомври.2007
Поени: 72
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај renesansa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2007 во 17:49
Kniga koja promenila nekoi moi viduvanja na zivotot, {vo odnos na mazite, posebno!}e Paviljon na zeni, od Perl  Bak.
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2007 во 18:22

mi ostavi vpecatok poslednata kniga
    sto ja procitav   Doagam po tebe i te vodam so sebe,
     od Nikolo Amanati...
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2007 во 15:50
ДЕЦАТА ОД ПАВЛОВАТА УЛИЦА - Ференц Молнар
Книга за сите тгенерации, за тоа како треба да се брани она што ни припаѓа и да се загине за него. Книга која го буди чувството за праведност и симпатиите кон малите и безначајни војници на војната, кои го одлучуваат исходот со својата саможртва.
ПИРЕЈ - најдобриот македонски роман
Роман со мошне оригинална симболика карактеристична за нашето истребување и нашето опстојување.
КУЧЕШКИ ГОДИНИ - Гинтер Грас
ПЕКОЛОТ - Данте Алигиери, ми го покажат патот до рајот во сопствената душа.
Секоја книга што ќе се прочита е една вредност повеќе за душата и мислите
Кон врв
BarbB Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Поени: 149
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BarbB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Декември.2007 во 22:36
Ej Anthony super komentar!!!!
Prikaznite skoro site imaat simbolika.

Na mene najmnogu mi ostavila vpecatok "Maliot Princ" -A.Egziperi
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2007 во 21:19
ДРАМАТА...,,МАКЕДОНСКА КРВАВА СВАДБА"...
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Anthony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 3379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2007 во 10:24
Snezana i sedumte djudjinja
Cudesna kniga! Im ja preporacuvam na site Dami koj se prisutni na ovoj sajt .Malecka e i se cita vo eden zdiv.Imresiite traat so godini. Frapatnata replika koja ke ostavi neizbrislivi tragi vo vasata podsvest glasi -"ogledalce, ogledalce koj e najubav na svetot?"
Vo nejze ke najdete prakticni soveti kako da se spravite so vasata najgolema sopernicka - sovet: podarete i jabolko.Knigata ve ohrabruva da gi nadminite malogragjanskite sterotipi vo pogled na vaseto seksualno odnesuvanje - scenata koga vo malata kukjicka vleguvaat sedumte djudjinja dodeka Snezana mirno si lezi vo krevetceto izobiluva so neviden erotizam. Krajot nema da ve ostavi ramnodusni. Ubaviot princ uspeva na nadpriroden nacin so eden strasen baknez da ja ozivee umrenata ubavica na opsto zadovolstvo na site zivotni vo sumata a osobeno na sedumte djudjinja
Mozete da ja najdete vo bilo koja knizarnica ili biblioteka. Kniga sto definitivno ke vlijae vrz vasiot ponatamosen pogled na svet.
It’s nice to be important....it’s   important to be nice!
Кон врв
Lady Blue Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Октомври.2007
Поени: 8431
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lady Blue Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2007 во 09:59
Ne sum ja procitala knigata ama sega koga ti tolku ja ispofali ke se potrudam da ja najdam - stom ti se dopagja Koeljo sigurno imas dobar vkus голема%20насмевкаголемо%20гушкање
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2007 во 01:41
Библијата

се друго е за наша информација, ама оваа е за наша трансформација...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 19>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,406 секунди.