![]() |
|
ПРАВОСЛАВНА УБАВИНА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 147148149150151 181> |
Автор | ||
mali simo ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
![]() |
||
![]() |
||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|
Евангелос нека ти објасни, он чинам е најупатен на овие теми, а јас ќе си дадам свое толкување. Стефан вели “Чеда....го гледате договоров? Купувајте црковни свеќи а не тукутаму од еретици по тезги, чунки Бог нема да ви ги прими тие... А Трифо мисли “Море да ја лапнам и свеќолиницата на МПЦ не е лош бизнис“ |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
![]() |
||
Палестинец ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
|
Таа ли е? Влашката а?
|
||
![]() |
||
zenmaster ![]() Сениор ![]() ![]() Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
|
Aj ne zabeguvaj . Alen zlatarot.......
Vo Veles e slikana , Sv. Bogorodica .
|
||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
||
![]() |
||
Палестинец ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
|
Од Ален златарот да не е?
Он е на Света гора и е Монах таму.
|
||
![]() |
||
zenmaster ![]() Сениор ![]() ![]() Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
|
Od eden covek , mi ja dade .
znaes li kade e slikana ? Изменето од zenmaster - 02.Февруари.2008 во 01:42 |
||
|
||
![]() |
||
|
Од каде е оваа слика?
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
|
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
EvAngelos, ako ne ti e teshko, objasni sto pretstavuva ovaa fotrografija. Poglavarot go znam, no koj e drugiot chovek i kakov dogovor se drzhi vo racete? Navistina ne sum vo tek so ovie raboti, a stom si ja objavil slikava mora da ima nekoe znachenje. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|
Ќе да се некои маченици ли, во секој случај пострадани, гробница ли откриена, нешто жално како и да е
|
||
|
||
![]() |
||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
Марија, ова е слика од православниот манастир "Ватопеди", лоциран на планината Атос во Грција.
Навистина не знам што прават монасиве со черепиве. И мене ме зачуди, од каде толку черепи, со која цел ги собирале, што прават во моментов, им се молат ли на нив или?
Можеби некој од православниве е поупатен од мене па ќе ти одговори.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
|
Евангелос, те молам објасни ја работава, кој се, што се свештенициве, чии се черепиве, каде е ова?
![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
![]() |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
mali simo ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
|
![]() Царь Николай II
|
||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 147148149150151 181> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |