![]() |
|
ПРАВОСЛАВНА УБАВИНА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 138139140141142 181> |
Автор | |
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cekaj be ludje poleka malku niv gi provocira sto e pokazana Aja Sofija kako sto izgledala pred tie da ja pretvorat vo dzamija a nas ne treba da ne provocira sto tie ja pretvorile vo dzamija.Moreeeeee
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
![]() |
|
aladin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
ova podobro li e ?
![]() se izvinuvam dokolku nekogo go vregja---vistinata stara ........ fotografijata nema cel nikogo da prvocira.....samo da potseti kako izgledala orginalnata gradba...... |
|
![]() |
|
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Ќе биде разгледано твоето барање. Јас се повлекувам од таа дискусија, затоа што сметам дека не е провокација. За да не наштетам на темата - го препратив барањето до другите модератори и администратори...
А сега - оставете ја темата на мира, без коментари. |
|
![]() |
|
Omer El Faruk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Зидарски те сметам за многу разумен човек .И јас верувај ми денеска ја видов оваа фотографија благодарение на Мали Симо кој имаше постирано некои нови фотографии. Овде не станува збор за историски аспект,овде станува збор за ФОТОМОНТАЖА од една а од друга страна за намерна провокација.На што ќе личи сега ние да почнеме да работиме со фотошопите и некои цркви каде претходно имало џамии,да ги преправаме.Тоа е предизвикување тензија. А за Аја Софија,па дајте бе луѓе пишувајте за неа од историски карактер кава била Црквата,како дошло до нејзино променување во Џамија и сл.,тоа е сосема во ред.Но,ова е провокација и не смее да стои тука. |
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Интересно...
Кај Исламска Убавина забележав многу фотошоп изработки, име Алах на пресек од патлиџан, дрва, рипки.... Па никој не реагиравме. Но овде како некој да сака да се расправа? ![]() |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Омер - конкретниот објект - на таа слика е поставен во видот во кој бил оригинално изграден, пред да биде претворен во џамија. Се разбира дека е фотошоп - како што знаеме во тоа време немало фотографии сеуште.
Од чисто историски аспект, не го гледам како провокација и немаше да биде ако ти не ја предизвика оваа дискусија. Мора ли за секоја работа да барате повод да се карате?!?! А ако нема во моментот, ќе извадите нешто од пред еден месец и пак ќе најдете повод, нели? |
|
![]() |
|
Omer El Faruk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Абе ајде те молам,па ова е на фотошоп работено,нема никаква врска со нејзиниот оригинален изглед.Да не се и дрвајат и паркот од Византиско,време? Зидарски,историјата добро ја знаеме сите,но ова овде е провокација. Или треба и ние на Исламска Убавина да постираме некои цркви,со полумесечина на нив и со минариња,оти претходно имало на тие места џамии. Самиот се произнесе дека немаш пристрасности во модерирањето. Па еве ти прилика да го докажеш тоа. Изменето од Omer El Faruk - 17.Април.2008 во 17:18 |
|
![]() |
|
Тоа бил оригиналниот изглед на Света Софија...
|
|
![]() |
|
До модераторите:-овој пост на аладин,со крст на Аја Софија и со оттргнување на минарињата го гледам како провокација,и мислам дека треба да се избрише. Ме чуди како досега не сте го забележале. Изменето од Omer El Faruk - 17.Април.2008 во 17:12 |
|
![]() |
|
mali simo ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
![]() |
|
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
![]() |
|
![]() |
|
mali simo ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() АТОС ![]() ![]() Изменето од mali simo - 17.Април.2008 во 16:49 |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 138139140141142 181> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |