IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Кој сум јас?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кој сум јас?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 22>
Автор
Порака Обратен редослед
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2012 во 22:29
За одговор на прашањето "Кој сум јас?" нема потреба од никакво верување, догма, филозофија... поправо тие се пречки во осознавањето.

Сушност, нема потреба ниту од одговор, ниту од осознавање... бидјеќи ние сме веќе ТОА што сме:

Свест која во манифестираниов свет станува свесна за себе.

Разликата  е само што без осознавањето "кој сум јас" остануваме во сферата на неманифестираното... што, за атер на вистината, го претставува нашиот вистински дом. Што пак, од друга страна, значи дека со неосознавањето  не блескаме во сета светлина во овој манифестиран свет.

Изменето од Messenger - 12.Јули.2012 во 22:32
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Alekxandar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јули.2012
Поени: 1029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekxandar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2012 во 13:05
Тоа го напиша Стив Џобс кога имаше проблеми со стомачето ....другото писмо ке биди по културно.

Изменето од Alekxandar - 11.Јули.2012 во 13:06
Кон врв
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2012 во 12:25
Originally posted by brza brza напиша:

Originally posted by BellaGrandma BellaGrandma напиша:

Lele emil kako proliv si
...ne znam  za koj e  drug ama ...ova e lichno...umnata i ostrovidna ni baba!аплауз

...bi te бакнеж...ama strav mi e da ne me prati ,pred vreme,na odmor onoj malion tvoj !голема насмевка

...p.s...se chudam samo ,...zoshto si iznenadena shto nekoj moze da bide,...vistinski proliv!намигнување

Леле, па јас не го пишав ова тукаизненадување

малиот мој е толерантенцрвенеење 
Него ... знаеш дека ТОЈ е оној од ЕУ ... па .. не може да го прашаш ..КОЈ Е 
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2012 во 12:18

Lele emil kako proliv si
...ne znam  za koj e  drug ama ...ova e lichno...umnata i ostrovidna ni baba!аплауз

...bi te бакнеж...ama strav mi e da ne me prati ,pred vreme,na odmor onoj malion tvoj !голема насмевка

...p.s...se chudam samo ,...zoshto si iznenadena shto nekoj moze da bide,...vistinski proliv!намигнување

Изменето од brza - 11.Јули.2012 во 12:20
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор

Game over

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2012 во 12:15
Originally posted by емил емил напиша:

A sto e bitno koj e TOJ nadvor od forumov..kazi koj si ti? Ama...vo filozofska smisla na.zborot!
 <div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">

На мене ми е важно кој е тој затоа што секојдневно ја навредува  Македонија  и се жали од животот во оваа земја

pa duri i da se zali go nemas ekskluzivnoto pravo da znaes koj e TOJ
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2012 во 12:01

A sto e bitno koj e TOJ nadvor od forumov..kazi koj si ti? Ama...vo filozofska smisla na.zborot!

На мене ми е важно кој е тој затоа што секојдневно ја навредува  Македонија  и се жали од животот во оваа земја
Кон врв
Сениор
Сениор

Game over

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2012 во 11:58
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2012 во 11:55

veruj,...ni dushata nema da me zaboli ,  koga i  bi doznal ..shto si ti !намигнување

Брза ја кажи кој си бе ти каде цела година плукаш врз родната ти држава и се жалиш од животот и накрај на месец јули наоѓааш пари да се сончаш 20 дена во Грција  

Што работиш ? Таксист ли си ? 

И земи го тргни тој вулгарен јазик од твојот речник оти не ти одговара на годините .
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2012 во 11:44
veruj,...ni dushata nema da me zaboli ,  koga i  bi doznal ..shto si ti !намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekxandar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2012 во 10:42
Шо би рекол чичко Ron Yeremy...и мене ич к..не ме боли кој сум,но филозофски гледано коа ке дознајте што сум ...ке ве заболи душата...хахаха
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2012 во 10:22

...inache,...bash me boli koj sum jas,...od filosofski aspekt gledano, ...mislam.да

ја кажи од финански аспект кој си ти ?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2012 во 10:18
-ako ne drugo  izgleda dobivme filosof +...tuka !намигнување

...inache,...bash me boli koj sum jas,...od filosofski aspekt gledano, ...mislam.да
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekxandar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2012 во 09:54
Кој сум јас...
Одговорот на ова прашање по биолошки пат е " Tи си производ на сексуалниот чин помеѓу маж и жена во простор и време " некогаш како последица на свесна активност со јасна цел,а понекогаш и како колатерална штета од последиците на гравитацијата и брзината...
Каде сме, каде сакаме да се видиме во иднина и како тоа ке го постигниме е прашање кое доколку го решиме правилно ке ни го даде одговорот на побитните прашања ,Што си и зошто си...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2012 во 23:46
Originally posted by Pica pica Pica pica напиша:

Кој сум јас ?

Ете тоа сум.
Толку едноставно!
...jas pa mislam deka ti si samo eden,..skromen chovek !намигнување
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 22>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.