|
СДСМ да ја разобличи недемократската власт на ВМРО |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 23> |
Автор | ||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
СДСМ не може да ја разобличи власта бидејки на народот не му треба некој друг да разобличува нешто што е видно. Владеењето во Македонија откако е самостојна држава е како под калап, исто само актерите се други. СДСМ владееше така што пред владеењто зборуваше како ке ја победи ВМРО а од како ке победеше цел мандат слушавме како не можат ништо да сработат бидејки ВМРО за време на своето владеење потроши, украде, донесе погрешни одлуки.
Потоа на наредни избори реприза ама од страна на ВМРО пред владеењто зборуваше како ке ја победи СДСМ а потоа цел мандат слушаме како не можат ништо да сработат бидејки СДСМ за време на своето владеење потроши, украде, донесе погрешни одлуки. Уште по жалосно е што и сега кога СДСМ не владее кривицата пак е на нив, не ги бива како опозиција па нема кој да ги мотивира вмровците да работат. Вчерашната изјава на Бичиклиски ме потсети на времето кога тврдеа дека СДСМ коалицира со терористи а сега за 3 години немаме ни збор лош чуено против тие исти ’’терористи’’. Сега се арни. Се наметнува прашањето- Дали Хари Костов, Штерјо Наков и останати ако застанат зад ВМРО и му свртат грб на Бранко Црвенковски ке станат арни, односно веке нема да се ’’арамии’’??? Јовановски - Владата не се справи со кризата, Бичиклиски - Јовановски едно зборува друго прави |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да гледаме напред ... а не да се вртиме во круг ... Ако се СДСМ подобри ... на избори ќе си добијат ... а не со мавање по писки ... нека се спремаат за на избори !!! па кој е подобар нека победи ... и нека не водат кон подобро утре ... Инаку има два типа на лидерства ... затоа што на нас ни треба прав лидер ... 1. Едниот тип на лидер е тип на Хитлер - строга структура - нагласување на титули фирер, оберштрумфирер, штрумфови и штрумфети ... - се бара лојалност а не способност 2. Другиот тип на лидер е тип на Ганди - нема строга структура - нема нагласување на титули - се бараат способни , а не лојални (полтрони) ... Или едниот начин на лидерство или другиот ... Во секој случај ... може лесно да се види ... каде и какво лидерство имаме ... |
||
PARADISE MACEDONIA
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mileg strasen si. kako samo gi razbiras rabotite, BRAVOS |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
mileg
Сениор Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
со оглед дека во моментов сдсм ( за жал ) е најголемата опозициска партија во РМ , навистина мора да е превземе улогата на разобличувач на nedemokratskoto vladeenje na ovaa vlada ....
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Милег, не почнувај пак со спамирање!
|
||
mileg
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas mislam deka spored mene toa e nedemokratsko vladeenje od 2002-2006 koga se ukradoa mnogu pari od graganite za danoci,za drzavni raboti i sl.
Изменето од Анастеа - 29.Август.2009 во 20:55 |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kako inicijator uste ednas ke kazam deka BC e kricv za nedemokratskoto vladeenje na ovaa vlada ....
не да е кажано туку и прекрасно објаснето .........
да ......... БЦ е кошничар поради укажувањата за
nedemokratskoto vladeenje na ovaa vlada
|
||
mileg
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kako inicijator na temata sakam da kazam deka VMRO-DPMNE dobro vladee i ke ima podrska od graganite,a SDSM e vo raspad.So toa SDSM ja pokaza nedemokratskata vlast tie 18 godini.
|
||
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сегашноста ни е ВАКВА затоа што некој нешто правел или не правел во минатото. - согласен сум даме со ова збор настрана да нема , но тоа не значи дека во сегашноста треба да се престани со работа. ме разбираш . шта се тиче приватизацијата , една работа да ти кажам дека никој аир не виде момче . тие од шо беа “способни“ раководители камен на камен не остана од фабриките . За ДДВ-то исто да биди комплетно спроведено , кога имаш побарување на ддв да ти плати државата , а не само да зема. Во ред е и тоа за ДДВ-то го оправдувам , исто и сузбивањето на црната економија . а за админстрацијата во србија , ако нема парични средства со шо ќе ги плаќа , првата работа во кризниот менаџмент е намалување на персоналот под хитно хаххаха . позз брат
Изменето од Анастеа - 29.Август.2009 во 18:42 |
||
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
||
DameMak
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 617 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не е точно дека не се живее од заслуги во минатото! Сегашноста ни е ВАКВА затоа што некој нешто правел или не правел во минатото. Пример бр 1: Некој ја приватизирал 90% од македонската економија во периодот од 1992 до 1998. Тоа е потег во минатото од кој МНОООГУ добро сега тој и неговите блиски си живеат. Зошто? Затоа што наместо во приватизацијата да подели ваучери на сите работоспособни граѓани кои давале даноци и придонеси во социјализмот за тој општествен капитал - тој решил да го раздели општествениот капитал на лиѓето блиски до неговата владеачка партија. Пример број 2: Некој во 2001 решил да воведе ДДВ како најстабилен вид на данок од кој се финансираат модерните држави. Тоа е потег од МИНАТОТО ама од тој потез ВО СЕГАШНОСТА се финансира 70% од сегашното функционирање на државава. Во Врска со одлуката Србија да намалела 10% од администрацијата? Србија преговара со ММФ за нов кредит и пред да го земе кредитот ЌЕ ВЕТУВА, ЌЕ, ЌЕ, ЌЕ. Зарем озбилно мислиш дека ЌЕ го намалат за 10% бројот на нивната администрација? Србите си имаат една убава поговорка „Обеќање, лудом радовање!“ |
||
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
милане во врска со ова шо го спомна , за дисперзираните студии случајот . Не можат бе момче сите да бидат дипломци - кога 60% од населението е неписмено. кажи ми милане дали сите цигани ќе ги прајме сосила писмени кога нејќат . Дали сите треба да бидат директори и високо “писмен“ кадар кога не знаат ни македонски правопис. не држи место , нели милане ? Кажи ми дали е субвенција да им даваш 500 денари по декар или хектар шо ти знам јас . јас едно ти велам ти друго збораш шо нема везе. кажуваш бранко крадел . докази камо ? ај бе , камо . се бара нешто опипливо као доказ , корпус деликти во лекс легис . аферата тат во споредба со сведмилк е маде голо . имотите ќе им ги земат на луѓето . чак и со пресија се служат да ги замолчат . е толку имав да се произнесам . за крај милане , никогаш не провоцирам само ја зборам вистината и ништо друго освен тоа. за доброто на македонија мора да бидиме критичари и реалисти , а не сосила да г`таш шта ти се сервира , а знаеш дека не е така.
Изменето од Анастеа - 29.Август.2009 во 18:41 |
||
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
||
mileg
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Hektor me porovocirase i sakam da ti repliciram so toa sto ke ti kazam deka VMRO-DPMNE e vo pravo deka Branko e kriv.Toj koga bese na vlast nemase nisto,ni disperzirani studii,ni subvencii za zemjodelcita ama bukvalno nisto.Uste nesto da vi kazam Branko nikogas poveke nema da se vrati na vlast bidejki toj ja ukrade cela drzabva,a plus ne gi vraka parite na graganite.
Изменето од Анастеа - 29.Август.2009 во 18:40 |
||
Внеси реплика | страница <1 1213141516 23> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |