IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - СДСМ да ја разобличи недемократската власт на ВМРО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

СДСМ да ја разобличи недемократската власт на ВМРО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 23>
Автор
Порака Обратен редослед
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2009 во 07:01
СДСМ не може да ја разобличи власта бидејки на народот не му треба некој друг да разобличува нешто што е видно.  Владеењето во Македонија откако е самостојна држава е како под калап, исто само актерите се други. СДСМ  владееше така што пред владеењто зборуваше како ке ја победи ВМРО а од како ке победеше цел мандат слушавме како не можат ништо да сработат бидејки ВМРО за време на своето владеење потроши, украде, донесе погрешни одлуки.
Потоа на наредни избори реприза ама од страна на ВМРО пред владеењто зборуваше како ке ја победи СДСМ а потоа  цел мандат слушаме како не можат ништо да сработат бидејки СДСМ за време на своето владеење потроши, украде, донесе погрешни одлуки.
Уште по жалосно е што и сега кога СДСМ не владее кривицата пак е на нив, не ги бива како опозиција па нема кој да ги мотивира вмровците да работат.
Вчерашната изјава на Бичиклиски ме потсети на времето кога тврдеа дека СДСМ коалицира со терористи а сега за 3 години немаме ни збор лош чуено против тие исти ’’терористи’’. Сега се арни.
Се наметнува прашањето- Дали Хари Костов, Штерјо Наков и останати ако застанат зад ВМРО и му свртат  грб на Бранко Црвенковски ке станат арни, односно веке нема да се ’’арамии’’???збунетост
Јовановски - Владата не се справи со кризата, Бичиклиски - Јовановски едно зборува друго прави

Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2009 во 00:10
Originally posted by marco_antony marco_antony напиша:

Да гледаме напред ...
а не да се вртиме во круг ...

Ако се СДСМ подобри ...
на избори ќе си добијат ...

а не со мавање по писки ...

нека се спремаат за на избори !!!

па кој е подобар нека победи ...
и нека не водат кон подобро утре ...

Инаку има два типа на лидерства ...
затоа што на нас ни треба прав лидер ...

1. Едниот тип на лидер е тип на Хитлер

- строга структура
- нагласување на титули фирер, оберштрумфирер, штрумфови и штрумфети ...
- се бара лојалност а не способност

2. Другиот тип на лидер е тип на Ганди

- нема строга структура
- нема нагласување на титули
- се бараат способни , а не лојални (полтрони) ...

Или едниот начин на лидерство или другиот ...

Во секој случај ...
може лесно да се види ...
каде и какво лидерство имаме ...

нема ли трета опција плачење
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Локација: Macedonia
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2009 во 23:21

Да гледаме напред ...
а не да се вртиме во круг ...

Ако се СДСМ подобри ...
на избори ќе си добијат ...

а не со мавање по писки ...

нека се спремаат за на избори !!!

па кој е подобар нека победи ...
и нека не водат кон подобро утре ...

Инаку има два типа на лидерства ...
затоа што на нас ни треба прав лидер ...

1. Едниот тип на лидер е тип на Хитлер

- строга структура
- нагласување на титули фирер, оберштрумфирер, штрумфови и штрумфети ...
- се бара лојалност а не способност

2. Другиот тип на лидер е тип на Ганди

- нема строга структура
- нема нагласување на титули
- се бараат способни , а не лојални (полтрони) ...

Или едниот начин на лидерство или другиот ...

Во секој случај ...
може лесно да се види ...
каде и какво лидерство имаме ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2009 во 23:17
Originally posted by mileg mileg напиша:

Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

со оглед дека во моментов сдсм ( за жал ) е најголемата опозициска партија во РМ , навистина мора да е превземе улогата на разобличувач на nedemokratskoto vladeenje na ovaa vlada ....
Marsale tokmu za toa komentirav jas.SDSM treba da se povlece sama od sobranie i ne i treba na Makedonija takva opozicija.Se soglasuvam so vasiot komentar.

смеење mileg strasen si. kako samo gi razbiras rabotite, BRAVOSголемо%20гушкање
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
mileg Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2008
Поени: 1758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2009 во 23:09
Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

со оглед дека во моментов сдсм ( за жал ) е најголемата опозициска партија во РМ , навистина мора да е превземе улогата на разобличувач на nedemokratskoto vladeenje na ovaa vlada ....
Marsale tokmu za toa komentirav jas.SDSM treba da se povlece sama od sobranie i ne i treba na Makedonija takva opozicija.Se soglasuvam so vasiot komentar.
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2009 во 21:01
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2009 во 20:56
Милег, не почнувај пак со спамирање!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2009 во 20:43
Jas mislam deka spored mene toa e nedemokratsko vladeenje od 2002-2006 koga se ukradoa mnogu pari od graganite za danoci,za drzavni raboti i sl.

Изменето од Анастеа - 29.Август.2009 во 20:55
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2009 во 20:37
Kako inicijator uste ednas ke kazam deka BC e kricv za nedemokratskoto vladeenje na ovaa vlada ....

не да е кажано туку и прекрасно објаснето .........
да ......... БЦ е кошничар поради укажувањата  за
nedemokratskoto vladeenje na ovaa vlada голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2009 во 20:33
Kako inicijator na temata sakam da kazam deka VMRO-DPMNE dobro vladee i ke ima podrska od graganite,a SDSM e vo raspad.So toa SDSM ja pokaza nedemokratskata vlast tie 18 godini.
Кон врв
монте кристо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THERE CAN BE ONLY ONE

Регистриран: 26.Мај.2005
Поени: 6869
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај монте кристо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2009 во 12:01
Сегашноста ни е ВАКВА затоа што некој нешто правел или не правел во минатото. - согласен сум даме со ова збор настрана да нема , но тоа не значи дека во сегашноста треба да се престани со работа. ме разбираш . шта се тиче приватизацијата , една работа да ти кажам дека никој аир не виде момче . тие од шо беа “способни“ раководители камен на камен не остана од фабриките . За ДДВ-то исто да биди комплетно спроведено , кога имаш побарување на ддв да ти плати државата , а не само да зема. Во ред е и тоа за ДДВ-то го оправдувам , исто и сузбивањето на црната економија . а за админстрацијата во србија , ако нема парични средства со шо ќе ги плаќа , првата работа во кризниот менаџмент е намалување на персоналот под хитно хаххаха . позз брат

Изменето од Анастеа - 29.Август.2009 во 18:42
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
Кон врв
DameMak Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2009
Поени: 617
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DameMak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2009 во 11:46
Originally posted by hektor hektor напиша:

... кога ќе разбери овај народ дека од заслуги во минатото не с е живее. мора нови работи да се воведуваат , а не ете воведовме нешто и доста е, па сеа да се занимаваме со полнење на џебовите . ... денес читав на нетпрес срвија ќе ја намалува админстрацијата за 10 % . кај нас во 3 месеци ја зголемија за 5%. а бе ќе пукнам ко костен пд шо се дебили неразбрани . Само едно да ги прашам - пари за плати од каде дебили едни ???????????? цел терет е на приватните претпријатија кои и онака сме пред колапс . а бе не се нормални

Не е точно дека не се живее од заслуги во минатото!
Сегашноста ни е ВАКВА затоа што некој нешто правел или не правел во минатото.

Пример бр 1: Некој ја приватизирал 90% од македонската економија во периодот од 1992 до 1998. Тоа е потег во минатото од кој МНОООГУ добро сега тој и неговите блиски си живеат. Зошто? Затоа што наместо во приватизацијата да подели ваучери на сите работоспособни граѓани кои давале даноци и придонеси во социјализмот за тој општествен капитал - тој решил да го раздели општествениот капитал на лиѓето блиски до неговата владеачка партија.

Пример број 2: Некој во 2001 решил да воведе ДДВ како најстабилен вид на данок од кој се финансираат модерните држави. Тоа е потег од МИНАТОТО ама од тој потез ВО СЕГАШНОСТА се финансира 70% од сегашното функционирање на државава.

Во Врска со одлуката Србија да намалела 10% од администрацијата? Србија преговара со ММФ за нов кредит и пред да го земе кредитот ЌЕ ВЕТУВА, ЌЕ, ЌЕ, ЌЕ. Зарем озбилно мислиш дека ЌЕ го намалат за 10% бројот на нивната администрација? Србите си имаат една убава поговорка „Обеќање, лудом радовање!“
Кон врв
монте кристо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THERE CAN BE ONLY ONE

Регистриран: 26.Мај.2005
Поени: 6869
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај монте кристо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2009 во 11:21
милане во врска со ова шо го спомна , за дисперзираните студии случајот . Не можат бе момче сите да бидат дипломци - кога 60% од населението е неписмено. кажи ми милане дали сите цигани ќе ги прајме сосила писмени кога нејќат . Дали сите треба да бидат директори и високо “писмен“ кадар кога не знаат ни македонски правопис. не држи место , нели милане ? Кажи ми дали е субвенција да им даваш 500 денари по декар или хектар шо ти знам јас . јас едно ти велам ти друго збораш шо нема везе. кажуваш бранко крадел . докази камо ? ај бе , камо . се бара нешто опипливо као доказ , корпус деликти во лекс легис . аферата тат во споредба со сведмилк е маде голо . имотите ќе им ги земат на луѓето . чак и со пресија се служат да ги замолчат . е толку имав да се произнесам . за крај милане , никогаш не провоцирам само ја зборам вистината и ништо друго освен тоа. за доброто на македонија мора да бидиме критичари и реалисти , а не сосила да г`таш шта ти се сервира , а знаеш дека не е така.

Изменето од Анастеа - 29.Август.2009 во 18:41
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2009 во 10:55
Hektor me porovocirase i sakam da ti repliciram so toa sto ke ti kazam deka VMRO-DPMNE e vo pravo deka Branko e kriv.Toj koga bese na vlast nemase nisto,ni disperzirani studii,ni subvencii za zemjodelcita ama bukvalno nisto.Uste nesto da vi kazam Branko nikogas poveke nema da se vrati na vlast bidejki toj ja ukrade cela drzabva,a plus ne gi vraka parite na graganite.

Изменето од Анастеа - 29.Август.2009 во 18:40
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 23>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,344 секунди.