|
Крај на Светот!? |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 19> |
Автор | ||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Старецот Харолд Кампинг кој го најави крајот на светот, откако повторно промаши паднал во депресија и заминал на Хаваи. Се разбира со заработените долари.Неговата фамилијарна куќа во Калифорнија е затемнета со ролетни. На неговите фирми исто како и на вратите од неговата црква која ја има основано стои натписот „канцеларијата е затворена“. Илјада негови следбеници се собраа пред неговата радиостаница „Фемили“. Станува збор за луѓе кои ја имаат дадено целата своја заштеда за да бидат спасени. Ова е втор пат Кампинг да најви крај на светот. Првпат дека ќе се случи крај на светот најави за во јули 1994 година. Откако ништо не се случило тврдел дека погрешно го има пресметано датумот. Не чуствувам срам поради првото промашување. Во прашање е само математика изјавил тогаш Кампинг, при што највил дека крајот на светот ќе биде во 2011 година. За овогодинешното предвидување изјавил дека нама никакви шанси крајот на светот да не се случи. Апокалипста требаше да започне во саботата во 18 часот. Од Калифорнија пораката за судниот ден е испратена на 71 јазик. Неговите следбеници шетале насекаде низ светот, најавувајќи го големиот потоп кој требало да се случи во Саботата точно на 7000 години од Ноевиот потоп. Се проценува дека вредноста на медиумско религиозната компанија на Кампинг изнесува над сто милиони евра. Неговата компанија уште во 2009 година пријавила дака како донации има добиено 18,3 милиони долари, а нејзината вредност изнесува над 104 милиони долари. Овој пат според пророштвото на Кампинг би требало да преживеаат 200 милиони луѓе. Тие ќе бидат однесени на небо, а сите останати ќе настрадаат во земјотреси, епидемии и други непогоди. Христијанските лидери ширум светот го отфрлаат оваа пророштво, истакнувајќи дека пораката на христијанството не е порка за судниот ден туку пoрака за спасение и надеж. |
||
Iron Man
Сениор железен раз бираш Регистриран: 11.Јануари.2009 Локација: Antarctica Статус: Офлајн Поени: 8032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
абе ти си вонземјанка п.с добро е живи сме и кај бивало крај на светот кога утре има Формула 1 21 мај жими џони в панталони |
||
|
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И што сега ?
Се одложи ли крајот на светот ? На ова ќе поверувам тогаш кога ќе ми поверуваат другите ако им речам дека у собава кај мене има НЛО, само фалат уште вонземјаните п.с. лустерот кај мене у соба има форма на летачка чинија ,со неонка која свети ко светлината од НЛО |
||
|
||
vlad0
Сениор Титула нема поради неплатени сметки Регистриран: 18.Ноември.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 2263 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
еј луѓе ве молам вратете се онтопик-правиме муабет за „крај на светот„ не за женски и дечковци
|
||
Која е таа љубовна состојка која не држи поврзани за оние кои ги сакаме и покрај тоа што ни нанесуваат многу голема болка?!
|
||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne be samo deckovci.... http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=20975&KW=&PID=2080465#2080465 ... gleaj... ovaa konk*rencija mi stanuva |
||
vlad0
Сениор Титула нема поради неплатени сметки Регистриран: 18.Ноември.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 2263 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
тоа го оставам на тебе да помислиш малку.. инаку ако си решен тогаш најлесно е да се самоубиеш |
||
Која е таа љубовна состојка која не држи поврзани за оние кои ги сакаме и покрај тоа што ни нанесуваат многу голема болка?!
|
||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Наброј некои средства за таа работа...Како, каде со што? |
||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||
vlad0
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
заштити ја планетата земја самоуби се!!!
|
||
|
||
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"Apsoluten kraj" kje ima, toa e neminovno. Ama nema da se sluci za vreme na vaseto bitistvuvanje na planetava, nitu za vremeto na onie koi kje gi stvorite vie... Taka da dzabe samo se zamarate so vakvi razmisluvanja.
Da si ja cuvame i stitime planetava podobro i poubavo, oti druga sega zasega nemame. Za apokalipsa ne znam, mislam deka covekot e daleku od svojot konecen razvoj, taka da kojzne sto se kje ni tekne vo idnina... |
||
remi
Нов член Регистриран: 15.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
хахахахахахаха цреша бе затоа ли ги менуваш дечковците толку често
|
||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дефинитивно има нешто злокобно и заканувачки во сите овие појави кои за тресат Земјата, како и рапидните климатски промени, но не сум сигурна дали верувам во апсолутниот крај.
|
||
Beauty fades, dumb is forever
|
||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кога веќе знаеш дека веќе има ваква тема значи си ги видела нашите ставови во врска со ова, но тебе сепак нешто не ти е јасно и како што самата викаш, сакаш да ти се разјасни убаво ... ... шо тоа тебе не ти е јасно ... повели постави неколку конкретни прашања ... како би можеле да ги дискуираме и со тоа да ти се разјаснат ... вака поставена темата, по мене, е сосема одвишок Изменето од maria_magdalena - 15.Декември.2009 во 18:09 |
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
||
vlad0
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
јас имам 100 пати изјавено во повеќе теми дека не верувам во тоа ама еве и овде изјавувам..НЕ ВЕРУВАМ ДЕКА ЌЕ СЕ СЛУЧИ АПОКАЛИПСА
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Светот нема да заврши во 2012
ПП:ово прочита ли го во правилата? Основен јазик на форумот е македонскиот и неговите дијалекти, а препорачливо е користење на кирилското писмо и нормална големина на фонт и букви (мали букви), освен во исклучителни ситуации. Изменето од емил - 13.Декември.2009 во 11:30 |
||
Внеси реплика | страница <1 1213141516 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |