![]() |
|
Прочитана книга што оставила длабок впечаток |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1213141516 19> |
Автор | |
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Прееска, пишувајќи на една друга тема, се сетив на “َQuo vadis"...
Неповторлив историски роман од Нобеловецот Хенри Сјенкјевич (мислам дека така се викаше)... Со денови ме држеше кога ми беше свежо прочитана-а и денес ми е незаборавна. Ненадминлива. |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
vrzalec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Мај.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 133 |
Читајте се од Димко Тасевски, ке има впечатоци!!!
|
|
![]() |
|
plamenko ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2159 |
ova na zila knigata kako da mi izgleda:)
dobra kniga procitaj ja prvata:)
potocno od edni makedonchi:)
knigata
edna od knigite sto site treba da gi procitame i svatime a i ne e mnogu kesh mislam 250 300den e :)
plus so soncence:)
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Majstorot i Margarita - Mikail Bulgakov
|
|
![]() |
|
OUST ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6653 |
Стаклено ѕвоно од Силвија Плат
|
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Дервишот и смртта од Меша Селимовиќ,
Стаклено ѕвоно од Силвија Плат, Страв од летање од Ерика Јонг, Храпешко од Ермис Лафазановски, Црна Мена од Маргерит Јурсенар... Изменето од Andjelina - 17.Август.2009 во 14:29 |
|
![]() |
|
IQ ![]() Сениор ![]() ![]() Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
mazite se od mars zenite se od venera
|
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Чекори за сеќавање од Николас Спаркс
|
|
![]() |
|
SummerLove ![]() Сениор ![]() ![]() verliebt Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7174 |
strast i marta
![]() ![]() |
|
![]() |
|
bibka ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 08.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 84 |
Дванаесеттиот ангел-Ог Мандино
|
|
![]() |
|
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
МАКЕДОНСКИ РЕЧНИК НА ЗБОРОВИ СО ЕЗОТЕРИЧНИ КОДОВИ ОД ЕДНИ МАКЕДОНЦИ .... Има интересни работи во книгава ... према неа велат .... јагулите ... мора да одат во Саргаско море ... да се оплодат ... тамо да загинат ... ама нови јагули ке се родат ... и се вракаат назад ... од каде им се родителите ... како ? така ... Саргаското море ... за јагулите е една енергетска точка ... не било каде ... туку тамо ... за Човештвото ... Македонија е енергетска точка ... према книгата ... значи ... многу важна улога има оваа Македонија ... иако сите не понижуваат ... но пак ... на крај ... човештвото ќе мора да дојди до лекцијата ... што се вика Македонија !!! има и блог ЕДНИ МАКЕДОНЦИ !!! ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
keti72 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 3353 |
“Мирис кише на Балкану“ - сега не ми текнува од кого беше, ама ќе ми текне, Балканот и измешаните религии помеѓу двете светски војни и после нив, книга со многу емоции.... |
|
Keti72
|
|
![]() |
|
Mishell_G ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
Veronika resi da umre i 11 minuti - Paulo Queljo.. Neodamna dobiv kritika sto gi imam negovite knigi vo mojata biblioteka
![]() |
|
![]() |
|
is no good ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 92 |
Milkweed od Jerry spinelli Kniga za cigance od Polska za vreme na WWII
|
|
www.komiti.org
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1213141516 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |