![]() |
|
Што го прави човекот ЧОВЕК? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1112131415 17> |
Автор | |
Valerija ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zemaj fener.... |
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Ja seuste go neam sretnato
|
|
![]() |
|
Valerija ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Ima mnogu lugje, NO CHOVEKOT E EDEN
|
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Daleku sme nie od poimot "covek". Koga posleden pat sme ja soblekle kosulata za da ja podarime na izmrznatiot i taka goli sme prodolzile kon dom. Koga posleden pat ne sme izlazale ? Koga posleden pat ne sme ja posakale zenata na prijatelot ?
|
|
![]() |
|
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
ako e covekot siromav ... ke kupi brasno ... ke soberi koprivi ... ke mesi zelnik ... ke go vikne komsijata ... ako ima kiselo mleko .. i pesna ke ima ... istiot covek ako e bogat ... ke kupi suvomesnato ... i ke jade sam ... zatoa sto toa e skapo ... sepak najvazna e namerata kaj sekoj covek ... moze da ima namera da kupi 1. leb 2. noz ako kupi noz ... pak namerata e bitna .. so nozot moze da seci leb ... a moze i da ubie nekogo ... im posakuvam na site prijaten i uspesen den ... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
sensei ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Interesen citat na temava:
"На оној кому низ устата му тече мед и млеко, мислите му ги гори пеколна лава која чека ерупција, а во душата му ферментира и скапува сé што е човечко; тој човек не е човек." |
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
chovek e onoj shto ima konstruktiven razum,....a,ne destruktiven,...site tie shto svesno ubivaat,...teroristi ,seriski ubijci,...pa i singularni,..ako svesno go pravat toa,...ne se luge,...isto taka,..tuka! ne se luge ni onie shto ,...si gi postavil kako chovek da ti go razubavi zivotot,..a,toj samo gleda negoviot da si go "stokmi",..toa ne se lugje,...
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
E Marko, Marko, interesen e tvojot post, ama nema da pisam sto mi padna na pamet, ke me izbrisat posle , off topic
inaku da bides covek e mnogu tesko. Mislam na covecen covek, ne vo smisol kako sto nekoi pisuvaat , sekoj e covek. |
|
![]() |
|
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
toa sto e izbrkan od "rajot" ... kade toj gleda i pretstavuva subjekt ... samo edna maana ima toa ... koj izlegol od "rajot" ... nemoze da se vrati ... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Затоа некои постапки се осудени како нечовечки и се казниви со закон
![]() Сепак има норми, правила и така натаму. ![]() Зашто инаку има Судови, затвори, поправни установи. |
|
![]() |
|
Alekta ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 8670 |
![]() ......nevermind |
|
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
|
![]() |
|
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
![]() Во денешно време мене како некој репер за човечност ми е Мајка Тереза (којзне колку пати ја спомнав ![]() Малку тргање на фокусот од ЈАС и запрашување како можам да помогнам. ![]() Интересно погоре Зенмастер го спомена Диоген ![]() |
|
![]() |
|
Alekta ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 8670 |
to se vekje bolesti. i gi imet sosema nesvesni lugje. pa duri i tie
poso nizvnata licnost svesno ne sakat da naprajt loso ne mozet da se
smestet vo grupata: necovecni
jas si imam odredena grupa - "losi licnosti", ama ne gi gledam kako losi....poso tie se samo za mene losi, a to ne znacit deka se losi voopsto a tie sto ne spagjaat vo taa grupa za mene....ednostavno mi se dopagjaat.... |
|
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
|
![]() |
|
Има и општоприфатени лоши појави -педофилија, тероризам, канибализам и сл.
Човекот е динамична форма, животот е динамична форма, јасно е дека може да градира од лош кон добар со тоа што ке се усовршува свесно, и да деградира од добар кон лош со што свесно ке се уназадува.Има и такви кој ама баш се сведени на ниво на инстинкитвно постоење. Повеќе сакав да споделиме мислења Што според нас би направило некој човечен...По кои стандарди ние би се воделе и би кажале за некој дека е човечен. А дефиниција точна и спакувана нема...Можеме субјективно да си кажеме ![]() ![]() Изменето од ACELERA - 17.Септември.2007 во 19:39 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1112131415 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |