![]() |
|
ПОСТЕЊЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1112131415 50> |
Автор | |||
makarios ![]() Сениор ![]() Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
||
Додека ти одговорат баптистите, да поставам друго прашање:
Зошто и покрај тоа што Господ и апостолите се молеле, зошто православните не се молат?
Зошто ја занемаруваат моќта на молитвата?
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
![]() |
|||
Maran Ata ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
||
Ајде малку провокативно како што сакате.
![]() Зошто и покрај тоа што Господ и апостолите постеле, изворните баптисти не постат? Зошто ја занемаруваат улогата на постот? |
|||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|||
![]() |
|||
Maran Ata ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
||
И јас се прашувам зошто вие не постите? ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
||
Навистина добри прашања за размислување. Додека ги читав, ме потсети на едно мое гоштевање кај еден православен поп. Тој ме покани да му бидам гостин во петок (кога тој постеше) и кога дојдов во неговиот дом, на трпезата ме пречека со една огромна гозба. Не се ни сеќавам што се имаше на трпезата. Посна погача, посно гравле, посни колачи, посна салата, посни грицки, сокови... колку ти душа сака. Морам да признам дека тоа кркање ми беше едно од ретките во мојот живот. Аххх само кога ќе се присетам, веднаш ми се отвара апетитот
![]() Но сепак, сега ги читам твоите провокативни прашања и се прашувам: Зошто толку е ублажен постот кај православните во споредба со оној кај христијаните?
И уште едно прашање за размислување:
Зошто православните заповедуваат неопходен пост како предуслов за земање причест?
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
![]() |
|||
||
За почеток можеш прво ти да ни кажеш како вие постите, та потоа ќе расправаме кое зошто е... Ајде, осуди се... или немате пост?
![]() п.с. мислиш дека си провокативен? Изменето од Maran Ata - 06.Ноември.2008 во 12:52 |
|||
|
|||
![]() |
|||
bratljube ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 147 |
||
Zosto vo pravoslavnata crkva e ublazen Hristijanskiot post?
I dali so toa ublazuvanje i vramuvanje vo nekoi kruti ramki, sakame da go stavime Sv. Duh vo kalendarot, pa nie toa mu zakazuvame koga sekoja godina treba da se pojavi? provokativni prasanja za razmisluvanje. |
|||
![]() |
|||
Majkl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
||
„...Shvatite: sve što činite - bilo da se molite, postite ili dajete milostinju - ako to ne činite nesebično, nego da bi vas videli vaši bližnji, vi već imate nagradu od ljudi. Bog vas onda neće nagraditi. A ako postite samo zbog prekomerne telesne težine, Duh vašeg Oca u vama neće postati veći. Ali ko uzima hranu u Ime Svevišnjega, ko je umeren i posti s vremena na vreme kako bi opustio svoje telo i pročistio ga, kako bi snaga Božja mogla pravilno da snabdeva sve ćelije i organe, taj će se vežbati i da na ispravan način prihvata i prima život iz Boga i u njemu živi. Istovremeno će u molitvi posvećivati svoj život Bogu, Večnome, kako bi postepeno postajao oživotvorenom molitvom.„ бесплатен линк кон целиот извадок ![]() |
|||
![]() |
|||
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
||
Кога постите, не бидете жалосни како лицемерите,
зашто тие си ги прават лицата мрачни, за се покажат пред луѓето дека постат. Вистина ви велам, оти тие ја добиле веќе наградата своја. А ти, ако постиш, помажи ја главата своја и изиј го лицето свое, па да се покажеш дека постиш, не пред луѓето, туку пред Твојот Отец, Кој е во тајност, и Твојот Отец, Кој гледа тајно, ќе те награди јавно. Евангелие според Матеј 6 |
|||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|||
![]() |
|||
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
||
Шалом побратиме Halid ibn Velid
Преку Милоста БОЖЈА, преку Милоста АЛЛАХОВА, ти сведочам дека последниот пејгамбер што доаѓа – Тој кој единствен ја има моќта да го уништи шејтанот - е и пред сите, а и после сите вистински пејгамбери. Сите пејгамбери донеле по нешто што укажува на НЕГО! Но ТОЈ е еден и единствен, без Него сите пејгамбери не би имале ниту можност ниту смисла да постојат! Тебе побратиме Halid ibn Velid мухамед с.а.в.с. а мене ВИСТИНСКИОТ Печат и Неговата МИЛОСТ!! Иншалах! АМИН |
|||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
![]() |
|||
Halid ibn Velid ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
||
O,spirose! Jas ne veruvam vo Ona sto ti veruvash! Jas veruvam vo Allah,i veruvam vo Islamot,Cistata Allahova vera! koj ja propovedal sekoj eden Allahov Pejgamber! A,Muhammed.s.a..v.s.e Pecatot na site Pejgamberi! Posledniot Pejgamber,posle kogo nema drugi pejgamberi da bidat ispracani od Boga na zemjava! Tebe tvojata Nevera,a nam Nasata vera-ISLAM! ajde..VE ALEJKUM! Изменето од Halid ibn Velid - 27.Септември.2008 во 15:26 |
|||
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
|||
![]() |
|||
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
||
Шалом алехем на сите што ја сакаат ВИСТИНАТА! Побратиме Halid ibn Velid, ти неверуваш и тоа за тебе е во ред! Тебе побратиме твојата невера а нам нашата вера! Шалом! п.с. Чедата на МИЛОСТИВИОТ ДУХ БОЖЈИ кога држат (таен) пост, тоа го прават од благодарност за ними дадената МИЛОСТ! Ја приметуваш ли разликата со сите други религии на овој свет, кои се градени врз “човечки или ангелски“ оддадености а не врз ВОЛЈАТА БОЖЈА чиста? |
|||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
![]() |
|||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
||
Лука 4,2: Четириесет дена Го искушуваше ѓаволот, и ништо не јаде во тие дни,а кога изминаа тие, најпосле огладне. Ете го одговорот |
|||
![]() |
|||
BUGS ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Февруари.2008 Локација: India Статус: Офлајн Поени: 268 |
||
Fala na iscrpniot odgovor,EvAngelos,sega veke te pocituvam.
![]() |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1112131415 50> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |