|
Посни јадења |
Внеси реплика | страница <1 11121314> |
Автор | |
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
TOFU ISECENO NA NEMNOGU SITNI PARCIHJA, SECKAN BEL LUK, BUKOVEC,
RUZMARIN I SE PRELIVA SO MASLINOV ZEJTIN.TREBA DA ODSTOI EDEN DEN . |
|
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
fala za receptata, sum ja probala na edna slava, super e |
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Posna salata
Pcenka varena Maslinki seckani Praz isto seckan Pecurki marinirani a moze i svezi dinstani Tuna od konzerva Se mesa celata sodrzina,sol,biber obavezno,limon mesto ocet,i jas stavam malku soja sos ama vo toj slucaj pomalku ili voopsto sol. Malku e poteska poradi prazot ama.... Zaboraviv i maslinovo maslo-ladno cedeno! |
|
vodicka
Нов член Регистриран: 24.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
posna salata
300 grama vareni kompiri 100grama kecap 300grama marinirani sampinjoni vegeta spored vkus 2 lazici seckan magdonos 3 lazici zejtin (ili 4 po zelba) Se pasiraat kompirite so viluska i se stavaat na zagreanto maslo, se dodava kecapot, sampinjonite i vegetata i seto toa e przi 4-5 min. Pred da se izvadi se stava iseckaniot magdonos i se mesa. |
|
tacna
Сениор Регистриран: 18.Јануари.2007 Локација: Bermuda Статус: Офлајн Поени: 102 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
IDEI , RECEPTI ZA VREME NA VELIGDENSKIOT POST
|
|
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
od posnite jadenja vi preporacuvam lovacka pleskavica bez kaskaval (kaskavalot e mrsen )
|
|
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
|
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
После оризот може и еден ваков десет :) Обланди со ореви
3 листа обланди
250 грама маргарин
300 грама мелени ореви
250 мл вода
100 гр чоколада за готвење
300 гр мелени бисквити
500 гр шекер
2 лажици рум
Во тенџере на оган ја ставаме водата,го додаваме шекерот во тенџерето и мешеме со лажица .Откако шербетот ке зоврие ,го тргаме тенџерето од оган .Во тенџерето го додаваме маргаринот и сечкан на парчиња .Чоколадата ја кршиме на парчиња и ја додаваме во тенџерето .Во тенџерето го додаваме румот и мешаме со лажица се додека состојките не се соединат.Оставаме смесата да се излади .
Во поголем длабок сад ги ставаме мелените бисквити .Ги додаваме мелените ореви .Во садот со мелените ореви и бисквити го додаваме шербетот со чоколада и маргарин и мешаме со лажица додека филот не се соедини . На даската за сечење ја ставаме првата обланда . Со лажица врз обландата нанесуваме од филот .Го размачкуваме филот по целата површина на обландата .Врз филот ја ставаме втората обланда .И неа ја филуваме .Врз филот ја ставаме третата обланда . Оставаме да се излади .Колачот го сечеме на правоаголни парчиња .
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Посен Ориз со Печурки
200-300гр Ориз 500гр Шампињони живи 200гр варен грашак 1-2 моркови варени 100гр ореви Оризот се вари со малку сол или вегета по желба На страна се пржат исечените шампињони со малку зејтин Од кога ке се свари како пилав оризот, се додава грашакот, печурките и сецкани на коцки морковот како и кршени или сецкани оревчиња.. Може и по желба друг зеленчук. |
|
|
|
Delfin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Благодарам ,
треба да ја збогатиме темава малку со посни рецепти .
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Благодарам мило, пријатен и благословени пости и на тебе
|
|
|
|
Delfin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На сите кои ке постите ви посакувам пријатни моменти и добар пост :)
|
|
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Odlicen link Suzana, mi se dopadna ribjata corba , baklavata so afion, ama se e ok.Tocno ke mi trebaat ovie za denot pred Bozik:)
|
|
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
|
suzana
Нов член Регистриран: 24.Септември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Салата со компири
Варени компири, кисели краставицки сецкани, сецкани зелени патлиџани (ова од туршија), кромид, сецкани пеглани пиперки,малку морков исто од туршија , лути везени суви варени пиперки ,сол по вкус, бибер, ловоров лист и зејтин. |
|
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
|
Внеси реплика | страница <1 11121314> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |