IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Посни јадења
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Посни јадења

 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 11121314>
Автор
Порака Обратен редослед
RUSHKA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 2837
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 15:48
TOFU ISECENO NA NEMNOGU SITNI PARCIHJA, SECKAN BEL LUK, BUKOVEC,
RUZMARIN I SE PRELIVA SO MASLINOV ZEJTIN.TREBA DA ODSTOI EDEN DEN .
4ISTA SOVEST=MIREN SON
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 12:12
Originally posted by mamma mamma напиша:

Posna salataPcenka varenaMaslinki seckaniPraz isto seckanPecurki marinirani a moze i svezi dinstaniTuna od konzervaSe
mesa celata sodrzina,sol,biber obavezno,limon mesto ocet,i jas stavam
malku soja sos ama vo toj slucaj pomalku ili voopsto sol.Malku e poteska poradi prazot ama....Thumbs%20UpZaboraviv i maslinovo maslo-ladno cedeno!




fala za receptata, sum ja probala na edna slava, super e
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 17:56
Posna salata

Pcenka varena
Maslinki seckani
Praz isto seckan
Pecurki marinirani a moze i svezi dinstani
Tuna od konzerva
Se mesa celata sodrzina,sol,biber obavezno,limon mesto ocet,i jas stavam malku soja sos ama vo toj slucaj pomalku ili voopsto sol.
Malku e poteska poradi prazot ama....Thumbs%20Up
Zaboraviv i maslinovo maslo-ladno cedeno!


Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
vodicka Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Март.2008
Статус: Офлајн
Поени: 11
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vodicka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 16:33
posna salata
300 grama vareni kompiri
100grama kecap
300grama marinirani sampinjoni
vegeta spored vkus
2 lazici seckan magdonos
3 lazici zejtin (ili 4 po zelba)

Se pasiraat kompirite so viluska i se stavaat na zagreanto maslo, se dodava kecapot, sampinjonite i vegetata i seto toa e przi 4-5 min. Pred da se izvadi se stava iseckaniot magdonos i se mesa.
Кон врв
tacna Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Јануари.2007
Локација: Bermuda
Статус: Офлајн
Поени: 102
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tacna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 12:55
IDEI , RECEPTI ZA VREME NA VELIGDENSKIOT POST
Кон врв
монте кристо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THERE CAN BE ONLY ONE

Регистриран: 26.Мај.2005
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 6869
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај монте кристо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2007 во 14:44
od posnite jadenja vi preporacuvam lovacka pleskavica bez kaskaval (kaskavalot e mrsen ) LOLLOLLOL
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
Кон врв
Delfin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јуни.2005
Статус: Офлајн
Поени: 15178
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delfin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2007 во 12:06

После оризот може и еден ваков десет :)

Обланди со ореви
 
3 листа обланди
250 грама маргарин
300 грама мелени ореви
250 мл вода
100 гр чоколада за готвење
300 гр мелени бисквити
500 гр шекер
2 лажици рум
 
Во тенџере на оган ја ставаме водата,го додаваме шекерот во тенџерето и мешеме со лажица .Откако шербетот ке зоврие ,го тргаме тенџерето од оган .Во тенџерето го додаваме маргаринот и сечкан на парчиња .Чоколадата ја кршиме на парчиња и ја додаваме во тенџерето .Во тенџерето го додаваме румот и мешаме со лажица се додека состојките не се соединат.Оставаме смесата да се излади .
 
Во поголем длабок сад ги ставаме мелените бисквити .Ги додаваме мелените ореви .Во садот со мелените ореви и бисквити го додаваме шербетот  со чоколада и маргарин и мешаме со лажица додека филот не се соедини . На даската за сечење ја ставаме првата обланда . Со лажица врз обландата нанесуваме од филот .Го размачкуваме филот по целата површина на обландата .Врз филот ја ставаме втората обланда .И неа ја филуваме .Врз филот ја ставаме третата обланда . Оставаме да се излади .Колачот го сечеме на правоаголни парчиња .
Кон врв
natalija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 13319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2007 во 09:59
Посен Ориз со Печурки

200-300гр Ориз
500гр Шампињони живи
200гр варен грашак
1-2 моркови варени
100гр ореви

Оризот се вари со малку сол или вегета по желба
На страна се пржат исечените шампињони со малку зејтин

Од кога ке се свари како пилав оризот, се додава грашакот, печурките и сецкани на коцки морковот како и кршени или сецкани оревчиња..

Може и по желба друг зеленчук.

Кон врв
Delfin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јуни.2005
Статус: Офлајн
Поени: 15178
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delfin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2007 во 09:56
Благодарам Smile,
 
треба да ја збогатиме темава малку со посни рецепти .
Кон врв
natalija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 13319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2007 во 09:52
Благодарам мило, пријатен и благословени пости и на тебе
Кон врв
Delfin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јуни.2005
Статус: Офлајн
Поени: 15178
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delfin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2007 во 09:15
На сите кои ке постите ви посакувам пријатни моменти и добар пост :) 
Кон врв
maja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Регистриран: 28.Мај.2005
Локација: Italy
Статус: Офлајн
Поени: 13127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2006 во 15:39
Odlicen link Suzana, mi se dopadna ribjata corba , baklavata so afion, ama se e ok.Tocno ke mi trebaat ovie za denot pred Bozik:)
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
Кон врв
suzana Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член


Регистриран: 24.Септември.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 7
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај suzana Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Декември.2006 во 10:22
http://www.inpoint.net/~kuvar/kuvar/posna.htm
 
eve i drugi recepti so posni jadenja
Кон врв
maja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Регистриран: 28.Мај.2005
Локација: Italy
Статус: Офлајн
Поени: 13127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2006 во 16:29
Салата со компири

Варени компири, кисели краставицки сецкани, сецкани зелени патлиџани (ова од туршија), кромид, сецкани пеглани пиперки,малку морков исто од туршија , лути везени суви варени пиперки ,сол по вкус, бибер, ловоров лист и зејтин.
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 11121314>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,218 секунди.