|
Помош !! Софтверски Проблеми! |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 55> |
Автор | |
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа значи дека нешто harddisk-от не ти е во ред и нема од кај да ботува.
Прво провери си го кабелот до харддискот, може да се разлабавил и да нема контакт. Ако не е тоа тогаш до харддсикот е: дефектни сектори, или пак вирус. Не знам колку време го користиш... типувам на деф. сектори. Пошто нема зијан од уште еден харддиск, купи си, инсталирај си Windows или друг оперативен систем, закачи го стариот хард диск како slave и пребарај (скенирај) дефектни сектори, вируси итн. Или евентуално префрли си ги потребнмте податоци (се разбира ако го препознае, а би требало да го препознае) и форматирај го. После форматот ќе знеш дали за во канта е или не е... Ако не ти се купува нов харддиск во случај да е вирус. Извади го, однеси го кај другарче, закачето го како slave и скенирај, види дали може да се спаси. |
|
anastasovi2004
Група Регистриран: 08.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 69 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ajde be luge, nikoj li nema da mi pomogne so problemov! Eptem mi e hitno!
|
|
anastasovi2004
Група Регистриран: 08.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 69 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se obiduvam da vklucam kompjuter i mi se javuva ovoj problem Disk boot failure insert system disk -POMOS ve molam!
|
|
Bronhi
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 348 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Може на 2-3 начини зависи што имаш. Може со УСБ кабел доаѓа со телефонот, а ако имаш Блутутх (Син заб хехех) преку него. Всушност за користење на мобилниот како модем, бидејќи колку што разбрав тоа ти е идејата најмногу зависи од Мобилниот оператор и од самиот софтвер. Со Сони Ериксон немам искуство, но може да ти кажам за со Моторола. Инсталираш програмата за подршка на мобилниот (мене ме чинеше 50 евра бидејќи не ми ја дадоа со мобилниот), треба да ти ја дадат во комплет со мобилниот ако не да си ја купиш или да си ја симнеш од интернет. Потоа, ако користиш GPRS треба Мобилниот оператор да ти испрати порака со конфигурација на мобилниот ја снимаш и толку потоа ја стартуваш програмата и се ставаш на нет. Другата опција е со користење на EDGE, UMTS или 3G, но во глобала се сведува на истото, само вториве имаат МНОООООООООООгу побрза врска. GPRS користи радио врска и брзината е 28кб/с. Заклучок: 1.ти треба програма со која твојот компјутер ќе го препознае мобилниот како модем и од истата ќе се стартува поврзувањето со интернет. 2. прашај дали воопшто Мобилниот оператор ти дава ваква можност и дали истата може да се направи со твојот мобилен. Jas имам користено Моторола 330 со УСБ кабел без никаков проблем, но не кај нас туку во Италија на Водафон. Цената беше 20 евра неограничен трансфер, потоа воведоа EDGE, па UMTS. Но мобилниот не ми ги подржуваше. |
|
Земете БРОНХИ полесно се дише
|
|
igorcence
Група Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 56 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dali nekoj znae kako moze da se konektira mobilem telefon(SonyEricsson k-750i) so PC i koristi internet preku bluetooth Изменето од igorcence - 04.Септември.2009 во 01:42 |
|
igorcence
Група Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 56 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dali nekoj znae kako moze da se konektira mobilem telefon(SonyEricsson) so PC i koristi internet preku bluetooth
|
|
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прво стави поголема слика за да видиме што е , оти ништо не се гледа. |
|
pumaval
Нов член Регистриран: 12.Август.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zz..
aj ako moze neso da mi pomognete so ova : Koga startuvam PC mi izleguva nesto eve vi slika [img=http://img84.imageshack.us/img84/2272/dsc00508.th.jpg] fala |
|
aleksandar_17
Нов член Регистриран: 12.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ајде ако мозе некој да ми објасни како се инсталира Јоомла чекор по чекор
|
|
terminator4e
Група Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 37 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas imam ama pocekaj da ja uploadiram inace torrent |
|
(•̮̮̃•̃)iF u c@n'т r3@d thi3 тh3n y0u'r3 n00b(•̮̮̃•̃)
|
|
terminator4e
Група Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 37 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ovaj post postiraj go na Hardware Grafickata ne e programa lolz xD inace jas mislam Nvidia zatoa sto e popoznata i sto si glup sea Nivdia GeForce 9400 GT za 3000 denari e lol osven ako imas AGP port i ne fajka trebit da imas PCI/X port za graficka
|
|
(•̮̮̃•̃)iF u c@n'т r3@d thi3 тh3n y0u'r3 n00b(•̮̮̃•̃)
|
|
TheRock
Нов член Регистриран: 17.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 29 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a mene mi treba sporedba pomegu dve graficki kafricki. Sakam da sporedam dva tipa na graficki karti:
-READON 9600 Family -NVIDIA GeForce6600 Ako znae nekoj da mi kaze koja od ovie dve e podobra. pozz |
|
Dark HaCkeR
Сениор Хакериште Регистриран: 20.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 683 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
пуффф Не го препорачувам Онака, XP го исклучија веќе од microsoft update нема, Vista не ја бендисаа ногу е сеа единствено остана да се надеваме на 7 иначе ја сум корисник на Windows Vista И XP го имам користено и Win7 ама бидејки уште бета го чекам конечната верзија |
|
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ti citam vo potpisov...
go preporacuvas 7kata poveke od XP-to??
daj kazi, ako treba da go smenam...
jas imam xp so godini
|
|
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
|
Внеси реплика | страница <1 1112131415 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |