|
Македонска Енциклопедија |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 65> |
Автор | ||
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не знам дали некој веќе го ставил линков во темава, јас денеска го открив. Многу интересна дискусија:
|
||
Бројни мали луѓе, на бројни мали места, кои прават бројни мали чекори можат ликот на целата планетата Земја - да го сменат.
|
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За таа работа да може Ахмети д ја обавува некој од него земал добри пари и си го зголемоил својот приватен буџет. Значи сепак е така како велам .......... Војната 2001 не ја почна Ахмети......ја почнаа оние кои знаеја да земат пари....................... А народот страда.........значи на оној кој го продаде тетоското КАЛЕ и на оној кој го продаде скопското КАЛЕ треба а им сењ суди за условниот геноцид врз македонија и македонскиот НАРОД.......... Изменето од orlov - 11.Октомври.2009 во 19:02 |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ветено му е. А се знае како. За да го оствариме сонот за нашите внуци да не ги трпат сите оние понижувања кои ние денес ги трпиме (погоре набројани од Анакин) ние треба да се учиме од истите тие кои ни’ прават овакви работи. На почеток да поченеме од А - албанците, да видиме како тие ја стекнаа својата моќ кај „меѓународните“, зошто и ние да не направиме една таква организација која ќе ги „убедува“ странците за нивната обесправеност! па потоа со Б - бугарите... па Г - грците ... |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Никој ја нема сокриено........
..........но мислам дек треба да го оставиме ова прашање настрана од причина што сакале или не Ахмети насила ќе го реши као тој сака............ама тој не е крив.......така му е дозволено или ветено............. |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
bird
Нов член Регистриран: 07.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи тешко дека ќе дојдеме до првата Оригинална верзија на енциклопедијава Баш сакав да ја видам.
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Вреди да се слушне одговор на поставените прашања од страна на Ристовски упатени до неговите колеги, колку за согледување на вистината и позадината на целата драматизација на случајот енциклопедија:
1. Зошто не сакавте да учествувате во работата на Македонската енциклопедија кога ви беше понудено? 2. Зошто молчевте и не дадовте ниедна забелешка на пробното издание на Енциклопедијата, иако бевте писмено замолени за тоа уште на 24.12. 2008 година? 3. Зошто се огласивте со жестоки напади и шокираност веднаш по официјалната промоција на Македонската енциклопедија? 4. Конечно, зошто толку непомирливо ви пречи придавката македонска пред зборот енциклопедија, за кое што во главната редакција сме расправале многупати и сме се надгласувале? |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mozebi kje dojde eden den vo nasata istorija koga kje mozeme da napiseme
ENCIKLOPEDIJA, za toja sme uvereni deka e ispravna denes ne e toj den denes sme zaloznici na nasite malcinstva koi ni kazuvaat kako da rabotime se i sesto denes sme zaloznici na komsiite koi ni kazuvaat kako da rabotime se i sesto denes sme zaloznici na evropa i denes sme zaloznici na celiot svet koj ni kazuva kako da rabotime se i sesto se nadevam deka nasite vnuci kje mozat da rabotat se i sesto vo nivna drzava jbg PS denes sne zaloznici na samite sebesi.. duri i NAPISANO DEKA DENES E SONCEVO SO PROSECNA TEMPERATURA OD 17 STEPENI.. kje naide NA OSTRA KRITIKA od pola nas |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Наслушнав дека ќе има протести по повод евентуалното разрешување на ак. Б.Ристевски, но сеуште ништо официјално, ништо најавено (на едно од СМС-овите кои одеа на Јанко).
Дали е ова вистина, и ако да, каде ќе се одржат? (не сум била одамна на протест, уште од времето кога Израел го нападна Либан, па...) Изменето од maria_magdalena - 10.Октомври.2009 во 09:54 |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е да! Македонците со албанско етничко потекло за нивните учесници во злоделата од војната 2001-ва бараа (и добија) амнестија, а сега овде бараат санкционирање на кривците!
Подеднакви човекови права? Наместо амнестија, сега како да добиле амнезија! |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Хајка или правда? Очигледно не е доволно само повлекувањето на енциклопедијата, не е доволно давањето ’’отказ’’ на главниот редактор, туку сега се премина и на ’’лов на вештерки’’. Смее ли некому да му се препишува национализам? Смее ли некому да му се оди по трагата и да се бара оставки, откази? До каде со ’’лов’’ ?
Малковски да не биде лустратор |
||
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bachios, јас не го критикувам како личност, или долгогодишно искуство. Човекот си има свој интелект, секако со годините се надополнува. Скраја да е да го критикувам како човек. Што лично мене ми пречи, кога говорам дека аргументите и фактите кој тој ги спомнува, треба да се транспарентни, и не би требало да биде само негово ексклузивно право. Имињата на сите странски личности кој поминувале низ територијата на балканот и нивните пишувани дела треба да се транспарентни. Кога говори за топонимите, сите знаеме дека после 1400 години секако дека ке се сменат, и дека топонимите не се доказ кој тој ги спомнува. Но тоа е тоа, секој нека си пресуди по негов терк! |
||
Homo homini lupus est...
|
||
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
hahahaahha... kolku bil laden ,,ko spricer,, , pa tolku e star sto veke i nema emocii. Mislam deka ke go bendisa i ministerot za nadvoresni - i toj e ,,spricer,,. Daj nagazi go na rep pa ke vidis kolku e laden
|
||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Maria Magdalence, nemoj da pagas na harizma i na slatkorecivost |
||
Внеси реплика | страница <1 1112131415 65> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |