|
Петокраката е комунистичка а грбот не |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 19> |
Автор | ||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ја ли сум му на Ахмети крив што бегал од школо кога учеле што значи грбот
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I ko po obicaj kaj nas stom trgne edna inicijativa togas site se dosetuvaat deka treba da napravat " dlabinska analiza"
Ахмети не ја знаел симболиката на стариот грб Posebno sporen stanuva ovoj del Пратениците ќе му го претстават членот еден од Законот за грб, донесен во 1946 година, во кој се објаснуваат симболите на постојниот грб. Во тој член се вели дека грбот претставува симбол на слободата и единството на македонскиот народ што, според, нив не може да биде прифатливо бидејќи новиот грб на Македонија треба да ги претстави сите заедници во земјата. Тие стравуваат дека ова е стапица бидејќи ако сега прифатат ваква измена на грбот, за што е потребен Бадентерово мнозинство, веќе никогаш во иднина нема да можат да издејствуваат измени со кои ќе внесат елементи со кои ќе ја симболизираат и албанската заедница. "Народните мотиви на лентата ги изразуваат богатството и убавината на нашиот народен бит. Среде во полето, планината го претставува Пирин, најголемата македонска планина, која била центар на народносослободителните борби и минатото, а реката што тече под неа е Вардар, најпознатата река во нашата република. Пирин и Вардар, истовремено, го симболизираат единството на сите делови на Македонија и идеалот на нашиот народ за национално обединување". Ова дел од членот на стариот закон, во ДУИ никој не знаел дека постои, и само објавувањето во медиумите предизвикало бура кај нив. Извори од оваа партија велат дека некои пратеници веќе подготвуваат амандмани, со кои на лентата на народните мотиви би се внела и црно-црвена комбинација. Н.С. |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
концесија е во мода ....
мислам дека ќе поминеш солидно што се однесува на економски план Изменето од МАРШАЛ - 25.Септември.2009 во 12:34 |
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...ke im go pozajmam mojot amblem,koga veke treba da se stavi nesto.
..ne,ke im go DADAM NA KONCESIJA,za 5 godini....bez pravo na zalba.
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е тоа, тоа ...! Уште и црвена ружичка да стават во неа и ... |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Abe, da e zanimacija i do nekade mozjebi bi mozjelo da e reche demek se pravi od hobi. Ama ova ne kje da e taka. Ova se politichki profitabilni igri, no ne obichni i sekojdnevni tuku nego planirani dogorochno. Zatoa sekogash ushte ne zavrshena edna politichka igra odma montiraat druga. Zatoa sme i do tuka dojdeni. |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
во секој случај ова со грбов или емблем како сакате речете го, во денешни времиња е тотално споредна занимација која и не ни е потребна во моментов
|
||
|
||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Грб немаме, имаме амблем... |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па токму дека немаме јас имам предлог каков да биде
|
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ako imavme GRB nekoj kje se grizjeshe za Nas. Znaci; .............go nemame............za zjal............ |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zarem nie imame grb?
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
јас имам друг предлог .... за грбот .... меѓутоа ми е страв да го пишам тука па кој сака да слушне за мојот предлог , слободно нека се обрати на ПП
|
||
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А што ќе ја вадат, нека ја офарбаат жолта и нека додат уште неколку жолти ѕвездички за другите народи и народности во МК.
Иначе сум за лавчето |
||
Внеси реплика | страница <1 1112131415 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |