![]() |
|
Што можеме да направиме за Македонија? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1112131415 34> |
Автор | ||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Темата гласи: Што можеме да направиме за Македонија?
Се што е надвор од тема ќе биде избришано, а ако продолжите вака со офтопици насекаде ќе следуваат и суспензии! |
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
да и ’ погледнеме на вистината директно во очи и да се зафатиме со конструктивност а не со деструктивност изразена преку квази “ патриотски “ инаетења ..............
|
||
![]() |
||
Buggyman ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
|
Да не се правиме “луди“ дека бескрајно ја сакаме земјата а едвај чекаме “да ни падне секирчето во мед“ и да лижеме како луди...
|
||
Homo homini lupus est...
|
||
![]() |
||
novace ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
|
Овој наш Македонец во својата втора татковина - Австралија планира да изгради и антички амфитеатар и да постави статуа на Филип Втори. Во дел од комплексот има катче со автентична куќа од Егејска Македонија од 19 век со семејна црква.
- Градам за спомен на нашиот Александар Велики. Ќе кревам и паметник на битката на Александар со Персија кај Ис. На луѓето што доаѓаат тука им ја раскажувам македонска историја. Доаѓаат луѓе од целиот свет и дознаваат за македонската империја. Во австралиските училишта не се учи македонското минато, кое влече корени пред Христос. Треба да им го пренесуваме наследството на поколенијата, а и на другите за да се запознаат со потеклото на големата заедница од над 500 илјади Македонци на петтиот континент - вели Тутунџиев. ![]() |
||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
|
да избереме некој лидер ко Че Гевара
![]() |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
![]() |
||
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
|
vo momentov ...APSOLUTNO NISTO!
....ama bas nisto ne mozeme da smenime...navedni si gleva i cekaj da ti pominat godinite vo nepovrat!
mislam deka kaj nas nisto ne se znae onaka kako sto e....DRUGI ja vodat politikata,ovie na vlast se samo po maalata i selata(idividi ...komiti vo tursko)....inaku vrvot e farsa.
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
како за почеток , да престанеме да слушаме ТФ
![]() да почнеме да слушаме песни на орце , алпина , киссми
![]() |
||
![]() |
||
Zlatnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
|
Ц!
|
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
![]() |
||
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
|
Preku Taci i Crvenkovski podobro ke bide? ![]() |
||
![]() |
||
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
|
Преку Ахметии Груевски ....ама баш ништо...........
Тие се креаторитте на судбината на Македонија. |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
![]() |
||
real ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 161 |
|
treba da ja rascistime glavata prvo ot komunizmot treba da mislime malce po demokratski politikata ni jas ni ti nemozeme da ja smenime mozeme den i nok da se i sesto kazeme ne vredi politikata i vlasta raboti da gi resi problemite ot minatoto segasnoto i nasata idnina, ako nekoj nesto loso naprail vo minatoto a sega mozebi nie go jademe kako ti i jas a site nie nesme krivi za toa neli vlasta se trudese i se trudi da go naprai finisot za nasata idnina oti nemoze sekogas se so sporovi so nedorazbiranja dali nasite vrati treba da bidat otvoreni ili zatvoreni kako nie ke postigneme idnina so zatvoreni vrati vo dupka za site nas sigurno deka ne, eden den vo bliska idnina ke se socime so "realnosta i vistinata" i dali toj den ti ke me mrazis mene i jas tebe i dali jas treba da ti podadam raka i ti mene i da nie eden den da se trudime zaedno da si pomagame eden na drug i ne treba samo kako mene mi odgovara ili tebe nie ako se trudime jas i samo jas i ova zemja e samo moja a ne tvoja nikogas nie ni otvoreni vrati ke nemame nikogas idnina ke nemame vlasta raboti za nasata idnina. |
||
![]() |
||
Zlatnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
|
Аха, сега ќе бидам матурант! ![]() Но, нели самиот рече да ја оставиме политиката настрана? ![]() Кога овде на форумов неможеме да се ослободиме од стегите на политката (прифатени доброволно или наметнати со сила), кога овде во овој виртуелен свет не пројавуваме искреност и чесност, тогаш како можеш да очекуваш тоа да се оствари во реалниот живот? ![]() Изменето од Zlatnik - 28.Октомври.2009 во 21:09 |
||
|
||
![]() |
||
real ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 161 |
|
valda ne si tolku mlad za da ne go razbiras politikata. |
||
![]() |
||
|
Чекај малку, ме буниш! Знаеш, јас сум малку приглуп и тешко капирам некои работи! ![]() Во сите твои постови зборуваш многу убави работи. За заеднички живот, за меѓусебно почитување, за еден народ, (незнам дали сеуште не си спомнал или јас немам забележано дека си пишал и за еден јазик), за една држава (земја) ... На која земја мислиш? Оти според знамето на местото на твојата локација, гледам дека се јавуваш од Албанија! ![]() |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1112131415 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |