|
Слобода |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 19> |
Автор | |
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MA TAKA E BOLJE NEMOIT DA SE SMISLIT
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
topsexy
Сениор 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za mene ne znam sto e,zasto sekogas sum ja cuvstvuvala....nikogas ne sum se cuvstvuvala "neslobodno" ili podobro kazano zarobeno
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SLOBODA e
ako mozes sekoe utro da se budis nasmean i da znaes deka na nikomu nisto golemo nedolzish, na lugjeto pa nitu na zakonot |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да си пишувам на форумов.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па што е за тебе слободата?
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sum cul ovaj izvik
FREEDOooooooM oh ... da .. Mel Gibson ,,,,ne sekogas vo covekovata istorija ovoj zbor ima isto znacenje |
|
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Слобода е способност да го избереш најдоброто од се што ти е дозволено...
Јас |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
слобода е кинење на синџирите на предрасудите...
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako nekogo navistina sakas daj mu sloboda
|
|
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...moralnite i opshtestvenite pravila vo opshtestvata vo koi ziveeme momentalno se misli na ureduvanjata vo drzavite kako sho se danocite rabotnite odnosi i zakonok, se doneseni od lugeto, i toa od tie na koi sho im odgovara taka(Evreite), za da ima na edna strana alchnost i bogatstvo i analogno na toa-siromashtija ili skromnost na druga strana, znachi sloboda vo prava smisla na zborot i ne postoi, postoi tivko robstvo, kako i sho postoelo na vremeto predizvikano od lihvari i masoni, koi ja igraat igrata narechena Kapitalizam i Monopol, taka da, pak ke kazam, slobodata e prividna vo ovie denovi gledano od ovoj aspekt, sekako deka postojat psihichki oblici na sloboda megutoa i mnogu raboti koi sho bi gi narekle sloboda na chovekot e realnost i fakt deka vo svetot globalno ne postojat, edinstvenata sloboda momentalno koja chovek moze da ja pochustvuva i da si ja dozvoli e bezrezervnata verba vo bog, inaku eve i brakot e vrska na ogranichuvanje vo slobodata, ama toa e veke stvar na filozofiranje zatoa sho temava e postavena kako nekako univerzalno, i ne kazue za kakva sloboda se zbori konkretno...
|
|
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a najvazno od se e sloboda na govorot
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..........no zatoa postoi slobodata na mislite
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ili, slobodata kako fizicki koncept ne postoi. Celiot svet pociva na materija i sila sto ja vrzuva taa materija, taka da stom postoi nekoja sila, ne postoi sloboda!..
|
|
Внеси реплика | страница <1 1112131415 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |