IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Не за НАТО, да за Уставното Име
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Не за НАТО, да за Уставното Име

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 33>
Прашање: priem vo NATO ili Ustavno Ime-Republika Makedonija
Одговор Гласови Статистика
81 [75,70%]
26 [24,30%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака Обратен редослед
sard Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Прилеп
Статус: Офлајн
Поени: 1440
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 12:31
Ова е време кога може да се видат како гмизавците исползуваат од сите страни, да го припремат и обработат народот за самиот себе си да се избрише и да се прогласи за непостоечки.

Секој нека знае дека овие денови се клучни исто како што беше и 2001. Да не дојде сега да спијат Македонците и патриотите, да го пропуштат моментот, па отпосле да кукаат и анализираат што било и како било. Секој Македонец нека стори се што е во негова моќ да не се потклекне на силната пропаганда и притисоци врз Македонија и Македонскиот народ себе си да се прогласи за непостоечки.
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk
Кон врв
tofu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Февруари.2008
Поени: 328
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tofu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 10:24
Бев за промена на името во некое прифатливо решение, пр. Демократска Република Македонија, без притоа да се менува називот за јазикот и народот. Меѓутоа гледајќи ги кретенските реакции и однесувања на грчиштата, сфатив дека не смее да им се попушти по ниту едно прашање, но не и по цена на НАТО. Доколку тие се однесуваа попријателкси кон нас, ќе беше поинаку, но вака, со нивниот дискриминаторски и негирачки став кон нас, нека си е.м. нивна грчка, а ние треба не да им попуштиме, туку да им се спротивставиме поцврсто.

Изменето од tofu - 20.Март.2008 во 12:00
It’s just unbelievable how many people think their version of reality is the only one that exists.
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 08:22
Originally posted by Igor-T Igor-T напиша:

Imam chustvo deka "odgovornite"popushtaat vo vrska so imeto...Shto  mislite, koi se mozhni scenarija ako vladatase soglasi na bilo kakvo novo ime za zemjava?Zboram za scenarija - reakcija na siteMakedonci koi ne si go davaat imeto.PozdravIgor

ne znam za mozni scenarija, ako mislis deka narodot ke izleze kako vo Rumunija , pa ke saka sam da im presudi na moznite predavnic, mislam deka nema da se sluci, zatoa sto makedonskiot narod pokaza deka moze da golta sekakvi knedli

jas licno ke bidam razocarana, revoltirana i veke nikogas nema da izlezam ni na izbori nitu pak ke plakam nesto sto ke nosi pari vo budzetot , nekoj da gi jade moite pari a da raboti na moja steta.
Кон врв
alekso_2000 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Март.2008
Локација: Macedonia
Поени: 523
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alekso_2000 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 07:58
Originally posted by Igor-T Igor-T напиша:

Imam chustvo deka "odgovornite"popushtaat vo vrska so imeto...Shto mislite, koi se mozhni scenarija ako vladatase soglasi na bilo kakvo novo ime za zemjava?Zboram za scenarija - reakcija na siteMakedonci koi ne si go davaat imeto.PozdravIgor

Makedonceto bilo i ke ostane nepredvidlivo do samiot kraj(na postoenje na univerzumot)
car's freack
Кон врв
Igor-T Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Март.2006
Поени: 622
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Igor-T Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 03:56

Imam chustvo deka "odgovornite"
popushtaat vo vrska so imeto...

Shto  mislite, koi se mozhni scenarija ako vladata
se soglasi na bilo kakvo novo ime za zemjava?

Zboram za scenarija - reakcija na site
Makedonci koi ne si go davaat imeto.

Pozdrav

Igor

Изменето од Igor-T - 18.Март.2008 во 04:02
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 00:12
Originally posted by moira moira напиша:

Горна, Нова или Република Македонија-Скопје за меѓународна употреба, а уставното име само за по дома, е последниот предлог на медијаторот Метју Нимиц, претставен како “земи или остави“, и е последен пред Самитот на НАТО во Бук*решт во Април.

Оваа последна понуда на Нимиц, претпоставува новото име да се бара меѓу овие предлози, а националноста и јазик да се именуваат како македонски.Тоа подразбира дека националната припадност на граѓаните на државата ќе се именува како македонска, а јазикот што се збори како македонски.

На ова следи најавата за вето од страна на Грција за прием на Македонија во алијансата.

Ова значи дека или не прекрстија или пак нема НАТО, што во овој момент, со оглед на моменталните геополитички турболенции никако не ни одговара, а од друга страна македонското име и идентитет не смеат да бидат заложници на нечија непринципиелна политика и комлекс.

Дефинитивно ги губиме ''позициите'' кои нели, ги изградивме со нашата кооперативност и послушност........со отстапките самите си го поткопавме темелот.

Велат ...се што една будала (стара и излапена) ќе расипе..илјадници умни не можат да исправат..
И ова е чист доказ за оваа одамна искажана максима..
голема%20насмевка
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2008 во 21:50
Горна, Нова или Република Македонија-Скопје за меѓународна употреба, а уставното име само за по дома, е последниот предлог на медијаторот Метју Нимиц, претставен како “земи или остави“, и е последен пред Самитот на НАТО во Бук*решт во Април.

Оваа последна понуда на Нимиц, претпоставува новото име да се бара меѓу овие предлози, а националноста и јазик да се именуваат како македонски.Тоа подразбира дека националната припадност на граѓаните на државата ќе се именува како македонска, а јазикот што се збори како македонски.

На ова следи најавата за вето од страна на Грција за прием на Македонија во алијансата.

Ова значи дека или не прекрстија или пак нема НАТО, што во овој момент, со оглед на моменталните геополитички турболенции никако не ни одговара, а од друга страна македонското име и идентитет не смеат да бидат заложници на нечија непринципиелна политика и комлекс.

Дефинитивно ги губиме ''позициите'' кои нели, ги изградивме со нашата кооперативност и послушност........со отстапките самите си го поткопавме темелот.

Изменето од moira - 17.Март.2008 во 21:51
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 13:28
Важно ни Уставното име, а НАТО толку не ни е важно во моментов.
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 13:06
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

zatoa sto sekogas velime , molci ima od loso poloso, namesto i na najmaloto loso nesto sto ni se slucuva da se sprotivstavime.

toa ti e kako edna mnogu pogresna recenica koja koga jas ucev site roditeli im ja zboruvaa na svoite deca

" uci za da ne rabotis i ne se macis kako jas" , namesto " uci za da znaes da stvoris poveke od mene"

Causesku i negovata sudbina.... samo kaj nas ima mnogu Causeskovci

Мислиш сеуште ги има..нели?
А ете романците си го „решија„ проблемот ..и сега се во ЕУ...
голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 12:20
zatoa sto sekogas velime , molci ima od loso poloso, namesto i na najmaloto loso nesto sto ni se slucuva da se sprotivstavime.

toa ti e kako edna mnogu pogresna recenica koja koga jas ucev site roditeli im ja zboruvaa na svoite deca

" uci za da ne rabotis i ne se macis kako jas" , namesto " uci za da znaes da stvoris poveke od mene"

Causesku i negovata sudbina.... samo kaj nas ima mnogu Causeskovci
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 11:58
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

tamu uzivaa poedinci koi i ja svarija kasata i mu ja frlija na obicniot makedonec da ja isrka

Искрено да ти кажам ..во последно време некако стално ме тера да си мислам на последниот прикажан филм за другарот Чаушеску и неговата „сенка„ ..чинам Ана се викаше...!!!
А овој (се мисли на другарот) дури и нешто како да закераше ..исправен пред ѕидот..со другаркаму во добро и зло споени....а таа во скапоцената нерц бунда  облечена!!!
Знае ли некој ...зашто е ова вака..а?
збунетост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 11:36
Originally posted by novace novace напиша:

Originally posted by Паланчански Паланчански напиша:

Не можеме да живееме само со леб. Но името е поважно ми од лебот наш насушен.

Тоа ќе го видиме кога ќе дојде такиот час.....ДЕЛА ќе требаат а не и голи ЗБОРОВИ..

пс

Виде како народот македонски (на еден дел мислам) ја бранеше Македонија од нападите на качаците во 2001 година..кој од Халкидики кој од Полихроно..а некој дури и од Солун???.

тага

tamu uzivaa poedinci koi i ja svarija kasata i mu ja frlija na obicniot makedonec da ja isrka
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 10:58
Originally posted by orlov orlov напиша:

И покрај јасната порака, трговците на Црвенковци сеуште се пазарат како не би нешто уќариле на штета на името и на народот македонски. Првата ,,деама,, на СДСМ по инструкции на државникот на големо работи на зделката. Та и името свое би го променила само и само да профитира.

Со вакви од тебе посочени овде..НИКОЈПАТ не смее никој со ним да се фати во оро и да „работи„ заедно,....па ако сакаат нека ја наречат и голема коалиција..или лидерски средби-договори.
Подобро да се соработува и со црниот ѓавол..намесето со нив..
Оти велат дека ѓаолот ниту копал ниту орал..сетики си правел шеги со народот..а овие и орале и копале..пред да ги некој непрокопсаник донесе во Скопје и да ги седне во фотељите..
намигнување
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 08:32
Originally posted by novace novace напиша:

Originally posted by orlov orlov напиша:

Доволно се силни и јасни пораката и гласот на народот.
,,ОД ИМЕТО НЕ СЕ ОТКАЖУВАМЕ,,................ тоа е наше, и со Устав загарантирано.......................... Сувишен е било кој друг коментар.

Дај боже и во критичниот момент такви да останеме..за да некои неранимајковци..повторно не не преведат (не сите) „жедни„ преку вода..???
Како онаа :
Седети си дома и гледајте си ТВ беше ...пораката на бај Николче...а вамо сдсм-офците  со качаците ја кроеја картата на идната голема албанија..преку сенароден РЕФЕРЕНДУМ за територијално прекројување...а Америка „кобајаги не призна„ под нашето уставно име...иако сем кај нас..никаде такво нема...ами насекаде е веќе скоро 2 децении какао ФИРОМ..„мудро„ дело на фиромољубивиот ни излапен прецедник!!!
А ако не призна какао што се фалат сдсм-офциве под уставно име...сега (америка ни) вели „договорете се со „соседите„!!!???.
Тоа е заебанција од таква голема и моѓна држава..која „картите„ за покер ги реди однапред..некојпат и со децении порано од „партијата„ која ќе треба да се одигра.

голема%20насмевка

И покрај јасната порака, трговците на Црвенковци сеуште се пазарат како не би нешто уќариле на штета на името и на народот македонски. Првата ,,деама,, на СДСМ по инструкции на државникот на големо работи на зделката. Та и името свое би го променила само и само да профитира.

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 33>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.