![]() |
|
Не за НАТО, да за Уставното Име |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1112131415 33> |
Автор | ||
sard ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ова е време кога може да се видат како гмизавците исползуваат од сите страни, да го припремат и обработат народот за самиот себе си да се избрише и да се прогласи за непостоечки.
Секој нека знае дека овие денови се клучни исто како што беше и 2001. Да не дојде сега да спијат Македонците и патриотите, да го пропуштат моментот, па отпосле да кукаат и анализираат што било и како било. Секој Македонец нека стори се што е во негова моќ да не се потклекне на силната пропаганда и притисоци врз Македонија и Македонскиот народ себе си да се прогласи за непостоечки. |
||
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
||
![]() |
||
tofu ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 328 |
|
Бев за промена на името во некое прифатливо решение, пр. Демократска Република Македонија, без притоа да се менува називот за јазикот и народот. Меѓутоа гледајќи ги кретенските реакции и однесувања на грчиштата, сфатив дека не смее да им се попушти по ниту едно прашање, но не и по цена на НАТО. Доколку тие се однесуваа попријателкси кон нас, ќе беше поинаку, но вака, со нивниот дискриминаторски и негирачки став кон нас, нека си е.м. нивна грчка, а ние треба не да им попуштиме, туку да им се спротивставиме поцврсто.
Изменето од tofu - 20.Март.2008 во 12:00 |
||
It’s just unbelievable how many people think their version of reality is the only one that exists.
|
||
![]() |
||
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
|
ne znam za mozni scenarija, ako mislis deka narodot ke izleze kako vo Rumunija , pa ke saka sam da im presudi na moznite predavnic, mislam deka nema da se sluci, zatoa sto makedonskiot narod pokaza deka moze da golta sekakvi knedli jas licno ke bidam razocarana, revoltirana i veke nikogas nema da izlezam ni na izbori nitu pak ke plakam nesto sto ke nosi pari vo budzetot , nekoj da gi jade moite pari a da raboti na moja steta. |
||
![]() |
||
alekso_2000 ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 523 |
|
Makedonceto bilo i ke ostane nepredvidlivo do samiot kraj(na postoenje na univerzumot) |
||
car's freack
|
||
![]() |
||
Igor-T ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 622 |
|
Imam chustvo deka "odgovornite" popushtaat vo vrska so imeto... Shto mislite, koi se mozhni scenarija ako vladata se soglasi na bilo kakvo novo ime za zemjava? Zboram za scenarija - reakcija na site Makedonci koi ne si go davaat imeto. Pozdrav Igor Изменето од Igor-T - 18.Март.2008 во 04:02 |
||
![]() |
||
novace ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
|
Велат ...се што една будала (стара и излапена) ќе расипе..илјадници умни не можат да исправат..
И ова е чист доказ за оваа одамна искажана максима..
![]() |
||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
||
![]() |
||
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
|
Горна, Нова или Република Македонија-Скопје за меѓународна употреба, а уставното име само за по дома, е последниот предлог на медијаторот Метју Нимиц, претставен како “земи или остави“, и е последен пред Самитот на НАТО во Бук*решт во Април.
Оваа последна понуда на Нимиц, претпоставува новото име да се бара меѓу овие предлози, а националноста и јазик да се именуваат како македонски.Тоа подразбира дека националната припадност на граѓаните на државата ќе се именува како македонска, а јазикот што се збори како македонски. На ова следи најавата за вето од страна на Грција за прием на Македонија во алијансата. Ова значи дека или не прекрстија или пак нема НАТО, што во овој момент, со оглед на моменталните геополитички турболенции никако не ни одговара, а од друга страна македонското име и идентитет не смеат да бидат заложници на нечија непринципиелна политика и комлекс. Дефинитивно ги губиме ''позициите'' кои нели, ги изградивме со нашата кооперативност и послушност........со отстапките самите си го поткопавме темелот. Изменето од moira - 17.Март.2008 во 21:51 |
||
![]() |
||
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
|
Важно ни Уставното име, а НАТО толку не ни е важно во моментов.
|
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
![]() |
||
novace ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
|
Мислиш сеуште ги има..нели?
А ете романците си го „решија„ проблемот ..и сега се во ЕУ...
![]() |
||
|
||
![]() |
||
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
|
zatoa sto sekogas velime , molci ima od loso poloso, namesto i na najmaloto loso nesto sto ni se slucuva da se sprotivstavime.
toa ti e kako edna mnogu pogresna recenica koja koga jas ucev site roditeli im ja zboruvaa na svoite deca " uci za da ne rabotis i ne se macis kako jas" , namesto " uci za da znaes da stvoris poveke od mene" Causesku i negovata sudbina.... samo kaj nas ima mnogu Causeskovci |
||
![]() |
||
|
Искрено да ти кажам ..во последно време некако стално ме тера да си мислам на последниот прикажан филм за другарот Чаушеску и неговата „сенка„ ..чинам Ана се викаше...!!!
А овој (се мисли на другарот) дури и нешто како да закераше ..исправен пред ѕидот..со другаркаму во добро и зло споени....а таа во скапоцената нерц бунда облечена!!!
Знае ли некој ...зашто е ова вака..а?
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
tamu uzivaa poedinci koi i ja svarija kasata i mu ja frlija na obicniot makedonec da ja isrka |
||
![]() |
||
|
Со вакви од тебе посочени овде..НИКОЈПАТ не смее никој со ним да се фати во оро и да „работи„ заедно,....па ако сакаат нека ја наречат и голема коалиција..или лидерски средби-договори.
Подобро да се соработува и со црниот ѓавол..намесето со нив..
Оти велат дека ѓаолот ниту копал ниту орал..сетики си правел шеги со народот..а овие и орале и копале..пред да ги некој непрокопсаник донесе во Скопје и да ги седне во фотељите..
![]() |
||
|
||
![]() |
||
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
|
И покрај јасната порака, трговците на Црвенковци сеуште се пазарат како не би нешто уќариле на штета на името и на народот македонски. Првата ,,деама,, на СДСМ по инструкции на државникот на големо работи на зделката. Та и името свое би го променила само и само да профитира. |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1112131415 33> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |